KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Topraktan zehir çıkıyor

Tuzla'daki zehirli varilleri hangi sanayici attı? tartışması sürerken, yeni zehirli variller de ortaya çıkmaya başladı. Tuzla'da bugün de 100'ün üzerinde zehirli varli tespit edildi.

Topraktan zehir çıkıyor
14 NİSAN 2006 CUMA 14:56
0
1503
0
AA aa
Tuzla'da, zehirli atık içeren varillerin bulunduğu alanda, başka atık varilleri de ortaya çıkarıldı. Bölgede bugün sürdürülen çalışmalarda 25'i aşkın atık varili daha bulundu. Bulunan varillerin içindeki sıvı atıkların katılaşmış durumda olduğu görüldü. Son gelen haberlere göre ise toprağın altında 100 varil daha bulundu.


İstanbul Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile İzmit Atık ve Artıkları Arıtma, Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) ekipleri, Tuzla'nın Orhanlı Beldesi'nde atık varillerin bulunduğu alanda çalışma yaptı.

Orhanlı Beldesi'ndeki çalışmalara katılan İl Çevre ve Orman Müdürü Mehmet Emin Birpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi kontrol altında tuttuklarını, denetimlerini sürdürdüklerini ve araştırmaların yakında sonuçlanacağını bildirdi. 

Bölgeden, savcılık ile alınan numuneleri TÜBİTAK'a göndereceklerini kaydeden Birpınar, işlemlerin ''yavaş yürüdüğü'' şeklinde izlenimin hassas davranılmasından kaynaklandığını söyledi. Birpınar, ''Sonuçta bu tespitler bittikten sonra salı günü kazmayı vuracağız ve hepsini çıkartıp götüreceğiz'' dedi.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün de, öncelikle bölgede ne kadar varil olduğunu tespit edeceklerini belirterek, muhtemelen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katılımıyla salı günü varillerin taşınmasının başlatılacağını söyledi. Konuyu teknik olarak üstlendiklerini ifade eden Şengün, ''Tecrübeli arkadaşlarla bu işleri yapacağız'' dedi. 
       
DEDEKTÖRLERLE ARAMA
    
Varillerin 2005'ten önce atılmasının mümkün olmadığını anlatan Şengün, şunları kaydetti:
''Ayrıca farklı atık maddeleri de var. Asfalt molozuna kadar her şey var. Burası adeta firmaların moloz atıkları yer haline gelmiş. TÜBİTAK ve biz de en sağlıklı sonuçları elde etmek için etütler yapacağız. Bunlar kristalize olmuş atıklar. Burada gördüğümüz olay tamamen çevre katliamı. Bunu hiçbir sanayicinin yapmasını asla düşünemiyorum. Çünkü insanlık dışı bir olay. Metanolklorür fıçılarını koymuşlar. Bu sanayici her kimse yanlış bir hareket içerisine girmiş. Şu anda da yine içerisi kimyasal atık dolu bir çuval ve 25 adet de
bidon bulduk. Bulduklarımız ilk bulunan fıçılardaki karekterizasyona benzeyen atıklar. Bu bölgeye olduğu gibi serpiştirilmiş. Bizim gördüğümüz şu ana kadar 25-30 varil. Arkadaşlarımız detektörlerle aramaya devam ediyor.''


Güvenlik önlemi ve iyi sonuç almak için arama işlemlerinin yavaş yürüdüğünü belirten Şengün, saat 09.00'dan bu yana sürdürdükleri çalışmalarda numune almaya devam ettiklerini ifade ederek, alanda farklı karakterde atık olup olmadığının da araştırıldığını söyledi.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın