KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

TOYOTA, Üniversiteye araç hibe etti

'Üniversite-Sanayi İş Birliği' çerçevesinde, sanayi sektöründeki paydaşlarıyla güçlü ilişkilere sahip olan Bingöl Üniversitesi'ne, mesleki ve teknik eğitime önemli desteklerde bulunan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tarafından sıfır kilometre, çalışır durumda bir Toyota Corolla araç hibe edildi.

TOYOTA, Üniversiteye araç hibe etti
29 TEMMUZ 2020 ÇARŞAMBA 16:00
13
4089
0
AA aa

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu için bir ilki teşkil eden ve öğrencilerin teknik eğitim sırasında, gelişen teknolojiyi yakından takip etmelerine olanak sağlayacak hibe araç, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Kurumsal İlişkiler yetkilileri Tuncay Okçu ve Kamil Ölmez tarafından, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Akif Akyol'a teslim edildi.

Doç. Dr. Akyol, "Değerli öğrencilerimizin gelişen teknolojiyi tanıyıp kaliteli şartlarda uygulamalı eğitim almaları için destek veren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş'ine, Toyota Türk A.Ş kurumsal iş ve planlama bölümünde Sayın Tuncay Okçu ve Kamil Ölmez beylerin şahsında tüm TOYOTA ailesine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Üniversiteye hibe edilen araçla meslek yüksekokulu öğrencilerinin mesleki gelişimine önemli katkılar sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.'ye teşekkür eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÇAPAK, Toyota'nın, diğer sanayi kuruluşlarına da örnek olacak nitelikte bir davranış sergilediğini belirtti.

Üniversite-Sanayi iş birliğinin büyük önem taşıdığına değinen Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, eğitime verilen her desteğin karşılığının mutlaka alınacağını belirtti.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, sözlerine şöyle devam etti: “Bingöl Üniversitesi olarak, Toyota'nın araç hibesini memnuniyetle karşılıyor, kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz. Üniversitemiz için üniversite-sanayi işbirlikleri çok önemli ve değerli. Bu birliktelikler, akademik bilgiyi pratikteki uygulamalarla birleştirerek, öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin özel sektöre daha yakın olmasını sağlıyor. Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında bugüne kadar önemli protokollere imza atmıştık. Hem üniversitemizin akademik donanımını sanayicilerin hizmetine sunuyor hem de bölgedeki istihdama ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesine önemli katkılar sağlıyoruz. Okulumuza, otomobil ve motorların hibe edilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen, Toyota Türkiye yetkilileri Tuncay Okçu ve Kamil Sönmez başta olmak üzere, tüm fabrika yönetimine, üniversitemiz ve meslek yüksekokulumuz adına teşekkürlerimi sunuyorum."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.08.2026
17:49
Coğrafi işaretli Bingöl Balı için hasat şenliği düzenlendi
Coğrafi işaretli Bingöl Balı için hasat şenliği düzenlendi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen Geleneksel Bal Hasadı Şenliği'nde, Avrupa Birliği ve Türkiye coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın hasadı gerçekleştirildi. Programa YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.
07.08.2026
17:17
Altyapı yatırımları yeni yerleşim alanlarına taşınıyor
Altyapı yatırımları yeni yerleşim alanlarına taşınıyor
Bingöl Belediyesi, 2026 yatırım programı kapsamında kent genelinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni imar alanlarında yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları güçlendirilirken, altyapısı tamamlanan bölgelerde üstyapı düzenlemeleri de eş zamanlı yürütülüyor.
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın