Patlamanın etkisiyle ray üzerinde devrilmeden yere oturan terende görevli 2 makinist, 1 tren görevlisi ve 4 DDY güvenlik elamanlarından Murat Yerebasan, İbrahim Aktaş, Kemal Hıtay ve Ramazan Taş hafif şekilde yaralandı.
Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, dün saat 11.40 sıralarında Tatvan'dan Elazığ'a gitmekte olan yük treni, Bingöl'ün Genç ilçesi ile Süveren İstasyonu arasındaki Çamlıyurt bölgesinde mayınlı saldırıya uğradı.
Terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensuplarınca döşenen el yapımı mayının patlaması sonucu demiryolunun bakım ve kontrolünü yapan bir lokomotif ile iki vagon hafifi şekilde maddi hasar gördü. Patlamanın etkisiyle ray üzerinde devrilmeden yere oturan terende görevli 2 makinist, 1 tren görevlisi ve 4 DDY güvenlik elamanlarından Murat Yerebasan, İbrahim Aktaş, Kemal Hıtay ve Ramazan Taş hafifi şekilde yaralandı.
Patlamada çeşitli yererlinden yaralanan 4 güvenlik görevlisinden 3'ü Genç Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken biri de Bingöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 4 yaralının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Bölgede geniş çaplı operasyonların başlatıldığı aktarıldı.
Açıklamada, demiryolu üzerindeki pek çok köyün tek ulaşım aracı olan trenlere yönelik olarak yapılan sabotaj eylemlerinin en çok yöredeki halka zarar verdiği vurgulandı.
Bingöl Kent Haber