KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Türk ordusu ırak'ta mevzilenebilir!

Amerika'nın Sesi, Türk ordusunun PKK'nın üstesinden gelebilmek amacıyla Irak'ta mevzilenebileceği öne sürdü.

Türk ordusu ırak`ta mevzilenebilir!
28 MART 2007 ÇARŞAMBA 13:13
0
1111
0
AA aa
Amerika'nın Sesi, (VOA) Türkiye'nin Iraklı Kürtlerin bağımsızlığı konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, VOA'ya PKK'nın Kuzey Irak'ta barınması ile ilgili olarak, “Eğer düşman bir rejim, onlara böyle bir fırsat verirse, bunu anlarız. Ancak bu dost bir ülkedir. Yardım ettiğimiz bir ülkedir. Bizim müttefikimizin kontrolü altındaki ülke" dedi Amerika'nın Sesi (VOA), Diyarbakır mahreçli haberinde Irak'ı şiddetli bir istikrar sarsarken Türkiye'nin Kuzey Irak'taki Kürtlerin bağımsızlığı ilan etme konusunda uyardığını belirterek, Ankara'nın Irak'taki şiddetin ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit etmesinden kaygı duyduğunu kaydetti.

Habur sınır kapısında her gün geçiş yapan binlerce kamyon varlığına dikkat çeken VOA, birçok kamyon şoförünün Kürt kökenli olduğuna işaret ederken bir sürücünün, sınırın iki tarafındaki Kürtlerin birleşmek istedikleri değerlendirmesine yer verdi.

Bu tür konuşmaların “Türk hükümetini korkuttuğuönu öne süren VOA, Türk hükümetinin “Türk ve Irak toprağındaki bir Kürt devleti fikrine güçlü bir biçimde karşı çıkıyor" derken Türk hükümetinin de PKK'nın ABD tarafından terörist bir örgüt olarak nitelenmesine karşın Kuzey Irak'ta barınma bulmasından duyduğu rahatsızlığını aktardı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, VOA'ya yaptığı açıklamada “Bunu anlayamıyoruz. Eğer düşman bir rejim, onlara böyle bir fırsat verse, anlarız. O düşman bir rejimdir. Ancak bu dost bir ülke. Yardım ettiğimiz bir ülke. Bizim müttefikimiz tarafından kontrol edilen bir ülke ve biz onlara yardımcı oluyoruz. Sorun budur" diye konuştu.

VOA, ABD yönetiminin ise PKK'ye karşı önlemler aldığını söylediğini belirtirken ancak ABD'nin Türkiye'deki Büyükelçisi Ross Wilson'un, Irak'ta öncelik verilen başka sorunların olduğunu kabul ettiğini belirtti. Ross Wilson da, “ABD güçleri oldukça meşgul. Bir dizi terör sorunu ile karşı karşıya" derken Bağdat ve ABD'li kuvvetleri için doğrudan sorun yaratan asilere odaklandıklarını söyledi.

  Diyarbakır'daki bir marangozun “PKK'nın yaptıkları, hükümetin yaptıkları bizim için önemli değil. Biz emek almak için yeterli para kazanmaya çalışıyoruz" sözlerine dikkat çeken VOA, PKK'nın Diyarbakır'da halkın kalbini kazanmış, ikna etmiş gibi görünmediği yorumunu da yaptı.

Mevcut istikrarsızlığın “Türk ordusunun PKK'nın üstesinden gelebilmek amacıyla Irak topraklarında mevzilenmesine yol açabileceğiöni öne süren VOA, PKK ile Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer'in “Komşunuzun evi yandığında seyretmekle yetinemezseniz. Bir şeyler yapmalısınız çünkü yangın sizin evinize de sıçrayabilir" uyarısını da aktardı.
     

haberturk
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın