KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Türkiye abd'den akıllı füze alıyor

Pentagon, F-16 savaş uçaklarınca kullanılmak üzere Türkiye'ye 50 adet SLAM-ER tipi havadan yere fırlatılan ''akıllı füze'' satılması için Kongre'nin iznine başvurdu.

Türkiye abd`den akıllı füze alıyor
29 NİSAN 2006 CUMARTESİ 10:14
0
1285
0
AA aa
ABD Savunma Bakanlığı'ndan Pentagon yapılan açıklamada, Türkiye'nin, füzelerin alımı için yaptığı başvurunun olumlu karşılandığı, silah sistemlerinin toplam değerinin ilgili teçhizat ve sağlanacak hizmetler dahil 162 milyon doları bulabileceği belirtildi.

Boeing firması tarafından üretilen AGM-84K SLAM-ER füzelerinin, Türkiye'ye FMS askeri satış kredileri yoluyla satılmasının öngörüldüğü kaydedildi.

SLAM-ER sistemi, AGM-84 Harpoon tipi savaş gemilerine karşı kullanılan füzenin kara hedeflerine uyarlanmış çok gelişkin bir türünü oluşturuyor. Hedefe karşı çok hassas ve isabetli bir biçimde kullanılabilen SLAM-ER füzeleri, ''akıllı silahlar'' arasında sayılıyor.

Pentagon açıklamasında, ''çok gelişmiş bir havacılık teknolojisi bulunan Türk Hava Kuvvetleri, bu silah sistemini tamamıyla entegre etme ve kullanma imkan ve kabiliyetlerine sahip'' denildi.

Açıklamada, satışın, bölgedeki askeri dengeyi ve ABD'nin Kıbrıs sorununa görüşmeler yoluyla çözüm bulunması çabalarını olumsuz etkilemeyeceği kaydedildi. Pentagon'un müttefik ülkelere silah transferleri için yaptığı bu tip izin başvurularında, Kongre'den 15 gün içinde bir itiraz olmaması durumunda satış kesinleşiyor. Bu aşamadan sonra Kongre'nin satış başvurusunu reddettiği durumlara hemen hemen hiç rastlanmıyor.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın