KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Türkiye, artık dünün türkiye'si değildir

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, “Bütün bunlar milletimizin bize duyduğu güven, ve bize verdiği heyecan ile olmuştur. Türkiye, artık dünün Türkiye’si değildir. Ayakları yere sağlam basan, ekonomisiyle askeri gücüyle, genç nüfusuyla, iç ve dış politikalarıyla, hem bölgesinde hem de dünyada büyük ve güçlü bir Türkiye’dir” dedi.

Türkiye, artık dünün türkiye`si değildir
16 OCAK 2012 PAZARTESİ 11:38
0
1773
0
AA aa

AK Parti Bingöl Kadın Kolları Kongresi'nde konuşan Bingöl Milletvekili Taş, 2001 yılında milletin bağrından çıkan AK Parti aradan geçen 10 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdiğini ve eğitimden ekonomiye, sağlıktan, kültüre, çalışma hayatından ulaşıma kadar her alanda büyük bir ilerleme sağladığını söyledi. 

TÜRKİYE BÖLGESİNDE VE DÜNYADA GÜÇLÜDÜR

AK Parti'nin kuruluşundan bu güne kadar yapılan çalışmalara destek veren herkesi kutladığını belirten Taş,  “Bütün bunlar milletimizin bize duyduğu güven, ve bize verdiği heyecan ile olmuştur. Türkiye, artık dünün Türkiye'si değildir. Ayakları yere sağlam basan, ekonomisiyle askeri gücüyle, genç nüfusuyla, iç ve dış politikalarıyla, hem bölgesinde hem de dünyada büyük ve güçlü bir Türkiye'dir.

Şunu unutmayalım ki, biz, gücümüzü dağıtmadıkça, millet olarak aynı ufka baktıkça, devletimiz ile milletimizin rüyalarını birleştirdikçe hariçten hiçbir müdahale bizi zaafa uğratamayacaktır.

''Bu ülkenin kifayetsiz, ihmalkar, milletten ayrı düşünen, millete uzak, millete sağır, milletin hissiyatından ayrı düşmüş siyasetçilere, siyasi anlayışlara layık olmadığına inandığımız için bu salondayız. İktidarın halka hizmet demek olduğunu, demokrasinin milli iradeye dayanmak demek olduğunu, siyasetin ancak millet için yapıldığını herkese göstermek için bu salondayız. Daha güçlü, mutlu, müreffeh, aydınlık, bu milletin tarihi büyüklüğüne yakışır bir Türkiye ideali için buradayız” diye konuştu.

TOPLUMUN HER BİR FERDİ AYNI HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAHİPTİR, OLMALIDIR

“Biz AK Parti olarak, Türkiye'de demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin çıtasını yükseltmek yolunda samimi bir gayret içindeyiz” diyen Taş, sözlerine şöyle devam etti:

“Kutuplaşma beklentisi içinde olanlar milletimizin derin sağduyusu ve güçlü kardeşliği karşısında hayal kırıklığına uğramış, karanlık senaryoları da ellerinde kalmıştır ve bundan sonra da kalacaktır. 

75 milyonun mesuliyetini yüreğinde hisseden, bu ülkenin bütün vatandaşlarını adaletle, merhametle bağrına basan, bu ülkenin istisnasız bütün evlatlarının hukukunu koruyan bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Herkesin yüzünü güldürmekten, toplumumuzun her kesiminin sorunlarına aynı duyarlılıkla yaklaşmaktan başka derdimiz yoktur, olamaz. 

Herkes emniyet içinde olsun, herkes güven içinde olsun, herkes demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin kazanımlarından istifade etsin istiyoruz. Ahlak zemini sağlam olan hiçbir siyasi hareket milletin bekasından kendi çıkar kaygılarıyla kopamaz.  Toplumun her bir ferdi aynı hak ve özgürlüklere sahiptir, olmalıdır. Kimse kendisini dışlanmış, kenarda bırakılmış, mağdur edilmiş görmemelidir, hissetmemelidir.”

BİRÇOK ÖZELLİĞİMİZ FARKLI OLSA DA DERDİMİZ BİR

Konuşmasına Mevlana'nın Mesnevi'sinden geçen bir hikayeye değinen Taş, “Benim, Mevlana'nın Mesnevisi'nde çok sevdiğim bir Topal Kuşlar hikayesi var. Bir gün bir alim yolda yürürken bir leylek ve bir karganın beraber uçtuğunu, beraber beslendiğini görür ve şaşırır. Çünkü her bir kuş kendi türü ile uçmalıdır, böyle bir ön kabul vardır. Fakat bu iki kuş farklı türlerden olmalarına rağmen birlikte uçmaktadır. Alim iyice Yaklaşır ve yakından bakar, o zaman anlar ki aslında bunların ikiside topal kuşlardır. Yani türleri farklı ama dertleri bir. İşte arkadaşlar bizim cinsiyetlerimiz, yaşlarımız, köylerimiz ve daha birçok özelliğimiz farklı olsa da derdimiz bir. Bu vesileyle bu yolda beraber olmalı ve bu yükü beraber göğüslemeliyiz.  Bütün siyasi mülahazaların üzerinde bir hassasiyetle söylüyorum ki, yüreklerimizi birleştirirsek, birbirimize inanırsak, birbirimize güvenirsek, önyargı duvarlarını aşabilirsek, aşamayacağımız hiçbir engel yoktur.  

Yeter ki, birbirimizi doğru anlamaya çalışalım, 

Yeter ki empati yapalım, kendimizi karşımızdakinin yerine koyalım,

Yeter ki, birbirimizin dertleriyle dertlenmeyi başarabilelim” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ SİYASETE KADIN ELİNİN BİRAZ DAHA DEĞMESİDİR

Taş, “AK Parti kuruluşundan bu yana siyasete kattığı değerlerle siyasetin daha güvenilir ve daha şeffaf bir şekilde yapılabileceğini ortaya koymuştur. Ayrıca toplumsal sınıflara, tabakalara, cinsiyetlere bakmadan herkesin siyasete katılmasının önündeki engelleri kaldırmaya da kararlıdır.

AK parti, kadın haklarında ilerleme sağlanmasını ve kadınlarımızın toplumsal hayata katılımını ülke kalkınmasının vazgeçilmezlerinden biri saymaktadır. Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadınlarımızın çalışma hayatına girmesi, siyasete katılması, eğitim imkanlarının artırılmasına büyük hassasiyet gösterilmektedir. Kadına karşı ayrımcılığın, şiddetin ve benzeri uygulamaların sona erdirilmesi için bir zihinsel reforma, bir kültürel değişime ihtiyaç vardır. Bunu başarmanın yolu da eğitimden geçmektedir. Ancak eğitimle kadının toplumsal hayatta daha güvenli, daha sağlıklı bir konum kazanmasını sağlayabiliriz. Burada biz kadınlara büyük görevler düşmektedir. Kızlarımızın eğitimine önem vermek ve onları desteklemek mecburiyetinde olduğumuzu unutmayalım.

Cinsiyet ayrımcılığı geri kalmışlığın, yoksulluğun, şiddetin ve birçok sosyal sorunun temeli olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınların dışında tutulduğu toplumsal bir ortam mutluluk ve refah değil, aksine derin mutsuzluklar, derin yoksulluklar, şiddetin alt-üst ettiği insanlar, aileler ve önlenebilir hastalıklardan kaynaklanan ölümler gibi bugün mücadelesini verdiğimiz birçok sorunun temelini oluşturmaktadır.  Kadınlarımız toplumda farklı roller üstlenmiş, kendine biçilen rollerin üstesinden başarıyla gelebilmiştir. Kadının evinde üstlendiği görevlerinin dışında eğitim, kültür, sosyal ve demokratik yapıda da kendisinden beklenenin üstünde performans göstererek başarı merdivenlerini rahatlıkla çıktığına şahit oluyoruz.  Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Türkiye' de ilk defa Ak Parti döneminde kadınlarımız gerek siyasette gerekse değişik proje ve çalışma hayatında bu kadar desteklenmiş ve sahiplenilmiştir. 2011 seçimlerinde Ak parti 78 kadın adayla seçime girmiş ve bu arkadaşlarımızın 45'i şuan parlementoda görev yapmaktadır. Burada sayın Başbakanımızın anlamlı bir öngörüsü olsa gerek ki şuan meclisteki toplam kadın milletvekili sayısı da 78 dir. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumlulukların, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirler. Kadın eli değmiş, kadın ruhuyla zenginleşmiş, şefkatle sarmalanmış bir dünya, elbette ki savaşla, kanla, gözyaşıyla kararan bugünlerden çok daha güzel yarınlar vaat edecektir.

Kadınlarımızın etkin ve aktif hale getirilmesini sonuna kadar destekliyoruz. Ancak kadınlarımızın metalaştırılmasına ve istismar edilmesine de sonuna kadar karşıyız. Özellikle kadınsız bir siyaset, kadınsız demokrasi, kadınsız yönetim, sadece kadınlar değil bütün toplum için bir eksikliktir. 

Hedefimiz siyasete kadın elinin biraz daha değmesidir” şeklinde konuştu. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın