KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mart 2026 Pazartesi
°C

Türkiye'm büyük beğeni aldı

‘Gaziantep Üniversitesi Türkiye’m Halk Oyunları Topluluğu’ Bingöl’de farklı yörelere ait gösterileriyle büyük beğeni kazandılar.

Türkiye`m büyük beğeni aldı
07 HAZİRAN 2012 PERŞEMBE 06:16
0
2061
0
AA aa

Bingöl Valiliği ve Bingöl Polis Gücü Spor Kulübü'nün düzenlediği "Bingöl Yılın Spor Ödülleri Töreni"nde "Gaziantep Üniversitesi Türkiye'm Halk Oyunları Topluluğu" Artvin, Muğla, Trabzon ve Gaziantep yörelerine ait gösteriler gerçekleştirerek, Bingöllülerin beğenisini kazandılar.

Bingöl Valiliği ve Bingöl Polis Gücü Spor Kulübünün düzenlediği ‘Bingöl Yılın Spor Ödülleri Töreni'nde ‘Gaziantep Üniversitesi Türkiye'm Halk Oyunları Topluluğu' Artvin, Muğla, Trabzon ve Gaziantep yörelerine ait gösteri gerçekleştirerek, Bingöllülerin beğenisini kazandı.

Gösteriye, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hamza Celepoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç ve Teknik Sanat Yönetmenliğini Öğr. Gör. Murat Sönmez ve Abdülrezzak İnal'ın yaptığı Türkiye'm Halk Oyunları Topluluğunun yapmış olduğu gösteri büyük beğeni kazandı.

Gösteri öncesinde konuşan Genel Sanat Yönetmeni Öğr. Gör. Yılmaz Kılınç: “Bu topraklara ekilmiş insanların ürettiği bütün değerlerin yansıması oyun kültürü ile anlamlanır. Halk oyunları; halk bilgisinin sanata dönüşmüş biçimi ölü metinlerin canlanması ve yaşatılması noktasında, kültürel varlığımızın sanatsal yaklaşımlarıyla sahnelenmesidir” dedi.

Kılınç: “1988 yılında eğitim öğretime başlayan Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü 1 yıl hazırlık ve 4 yıl lisans olmak üzere beş yıllık eğitim-öğretim sürecini kapsamaktadır. Kültürümüzün geleneksel verilerini özümseyerek, oyun kültürünün, bilim ve sanat ışığında olumlu gelişmesine açık, ülke gerçeklerine duyarlı, bireyler yetiştirmeyi ilke edinir. Üniversitemiz bünyesinde kurulan topluluğumuz oyuncu, müzisyen ve teknik elamanlarla birlikte 140 kişilik kadrosu ile yurt içinde ve yurt dışında birçok gösteriler yaparak kültürümüzün yayılmasına ve tanıtılmasına katkı sağlamıştır” ifadelerini kullandı.

Gösterisi sonrasında topluluk Bingöl'ün turizm cazibesi olan Solhan ilçesi ‘Yüzen Ada' mezrasını Solhan Kaymakamı Şeref Aydın ve Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun misafiri olarak ziyaret etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.03.2026
03:52
Bingöl Arıcılar Birliği Başkan Adayı Salcı Projelerini Açıkladı
Bingöl Arıcılar Birliği Başkan Adayı Salcı Projelerini Açıkladı
Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkan Adayı Bilal Salcı, Bingöl balının üretimden pazarlamaya kadar yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek projelerini kamuoyuyla paylaştı.
02.03.2026
03:51
Rektör Çelik`ten Spor Toto ziyareti! Hedef, Spor Dostu Kampüs
Rektör Çelik'ten Spor Toto ziyareti! Hedef, Spor Dostu Kampüs
Üniversite olarak spor kültürünü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Çelik, öğrencilere daha nitelikli ve erişilebilir spor imkânları sunmak istediklerini ifade etti.
02.03.2026
03:50
Bingöl`de Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor
Bingöl'de Soğuk Hava Etkisini Sürdürüyor
Kent genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenirken, özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
02.03.2026
03:49
ABD Personellerine Bingöl dahil 22 il için seyahat uyarısı
ABD Personellerine Bingöl dahil 22 il için seyahat uyarısı
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'deki personeline, ülkenin güneydoğusundaki Bingöl dahil 22 ili kapsayan ABD Adana Konsolosluk bölgesine seyahatten kaçınmaları talimatı verildiğini açıkladı.
02.03.2026
03:48
12 Bingölspor Şampiyonluk Yolunda Avantajını Koruyor
12 Bingölspor Şampiyonluk Yolunda Avantajını Koruyor
TFF 3. Lig 2. Grup'ta liderliğini sürdüren 12 Bingölspor, son haftalardaki puan kayıplarına rağmen zirvedeki yerini ve 9 puanlık avantajını koruyarak şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği geride bıraktı.
02.03.2026
03:46
Bingöl`de kar sonrası güzel manzaralar ortaya çıktı
Bingöl'de kar sonrası güzel manzaralar ortaya çıktı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan son kar yağışının ardından kent genelinde kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın