KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mart 2026 Çarşamba
°C

Türkiye'nin ilk 'kurt schwabe' genç bilimci ödülü bingöl'e

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ramazan Solmaz, Avrupa Korozyon Federasyonu tarafından 3 yılda bir 35 yaş altı bilim adamlarına verilen 'Kurt Schwabe' ödülüne layık görüldü.

Türkiye`nin ilk `kurt schwabe` genç bilimci ödülü bingöl`e
04 NİSAN 2012 ÇARŞAMBA 00:15
0
2162
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 1955 yılından beri faaliyette olan Avrupa Korozyon Federasyonu (European Federation of Corrosion, EFC) tarafından malzemelerin korozyonu alanında uluslararası düzeyde bilime katkı sağlamış 35 yaşından küçük bilim insanları için koyduğu "Kurt Schwabe" ödülüne layık görüldüğü bildirildi. 

Türkiye Korozyon Derneği Yönetim Kurulu tarafından Türkiye adayı olarak gösterilen Solmaz'ın Türkiye'de bu ödülü alan ilk bilim insanı olduğunun belirtildiği açıklamada, "27 Mart'ta toplanan Federasyonun ortak Yönetim Kurulu ve Bilim ve Teknoloji Danışma Kurulu toplantısında, Ödül Jürisinin tavsiyesi doğrultusunda ödülün Doç. Dr. Ramazan Solmaz' a verilme önerisi kabul edilmiş ve Sayın Dr. Solmaz ödülü kazanan 5. bilim insanı olmuştur. Ödül 9-13 Eylül 2012 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak EUROCORR 2012 toplantısı açılış gününde Sayın Doç. Dr. Ramazan Solmaz'a törenle sunulacaktır" denildi. 

-Kurt Schwabe- 

Avrupa Korozyon Federasyonu halen 25 Avrupa ve 3 Avrupa dışından ülkenin korozyonla ilgili 33 derneğin üye olduğu bir kuruluştur. 1955 yılından beri faaliyette olan federasyonun, malzemelerin korozyonu alanında uluslararası düzeyde bilime katkı sağlamış 35 yaşından küçük bilim insanları için koyduğu "Kurt Schwabe" ödülü, 3 yılda bir verilmektedir. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mahmut TAŞ (@Misafir_8260)
05 Nisan 2012 Perşembe 10:38
Bingölümüzün adını Bilim Dünyasına duyuran Hemşehrimi Can-ı gönülden tebrik ediyorum.
Bir Servili olarak bu başarısından gurur duydum.
Başarılarının devam etmesini diliyorum.
04.03.2026
03:29
Alban`dan Deprem Haftası`nda Sert Mesaj
Alban'dan Deprem Haftası'nda Sert Mesaj
Deprem Haftası için 'kutlama değil, hesap sorma haftası' mesajını veren ve yaşanan büyük afetlere rağmen gerekli adımların atılmadığı ifade eden TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban; 'Doğal olan depremdir, doğal olmayan ise afettir. Depremleri önlemek mümkün değildir ancak zararlarını azaltacak teknik, hukuki, mali ve sosyal politikaları uygulamak mümkündür.'
04.03.2026
03:28
Bingöl`de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl'de her gün 2 bin 500 kişilik iftar yemeği
Bingöl Belediyesi'nce Ramazan ayı boyunca her gün yaklaşık 2 bin 500 kişilik 3 çeşit sıcak yemek menüsü ile iftar hizmeti sunuyor. Özellikle yaşlılar, ihtiyaç sahipleri, emniyet güçleri ve sağlık personeli iftar programından faydalanıyor.
04.03.2026
03:27
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Gökçeli Köyü Derneği İftarda Buluştu
Bingöl'ün köklü yerleşimlerinden Gökçeli Köyü Derneği (Talvarı) sakinleri, Ramazan ayının manevi atmosferinde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen programda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu ön plana çıktı.
04.03.2026
03:27
Grup Tillo Genç`te sahne alacak
Grup Tillo Genç'te sahne alacak
Etkinlik, 5 Mart Perşembe günü saat 20.30'da Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
04.03.2026
03:25
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Otomobil istinat duvarına çarptı! 5 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
03.03.2026
03:37
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Genç şefler iftarda hünerlerini sergiledi
Bingöl Üniversitesi ve Maçka Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan iftar programı, Vali Dr. Cahit Çelik ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Genç şef adaylarının Bingöl ve Karadeniz yemeklerinden oluşan menüsü, davetlilerden beğeni aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın