KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Türkiye'nin kaderini değiştirecek!

Türkiye'de petrol var mı yok mu tartışmalarına son nokta... TPAO, Hopa'da ve Suriye sınırındaki iki noktada Türkiye'nin kaderini değiştirecek petrol bulduğunu açıkladı.

Türkiye`nin kaderini değiştirecek!
04 MAYIS 2006 PERŞEMBE 13:59
0
2121
0
AA aa
Türkiye'de petrol var mı yok mu tartışmalarına son nokta koyuluyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Saim Dinç, Karadeniz Hopa'da 3 bin 200 metrede ve Suriye sınırında bin 300 metre derinlikte yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Türkiye'nin kaderini değiştirecek petrol bulduklarını açıkladı.

Dinç, bulunan petrolün Türkiye'nin ihtiyacının büyük kısmını karşılayacağını tahmin ettiklerini ifade etti. Genel Müdür Dinç, petrolün tam anlamıyla ekonomiye kazandırılmasının zaman alacağını vurgularken, bu sürenin 8 yılı bulabileceğine işaret etti.

3 BİN 200 METREDE PETROL

Dünyada petrol fiyatlarının 75 dolara tırmandığı günlerde TPAO Genel Müdürü Osman Saim Dinç'ten umut verici haberler geldi. Genel Müdür Dinç, önceki gün basına kapalı olarak gerçekleştirilen TBMM KİT Komisyonu'nda yaptığı açıklamalarda Karadeniz'de ve Suriye sınırında petrol bulunduğunu söyledi. Dinç, TPAO olarak Türkiye'de çalışmaları iki bölgede yoğunlaştırdıklarını belirterek, Trabzon ilinin 120 kilometre, Hopa ilçesinin 40 kilometre kuzeybatısına gelen Hopa 1 kuyusunda ve Suriye sınırındaki mayınlı bölgede yapılan sondaj çalışmalarında jeolojik ve jeofizik anlamda önemli veriler elde edildiğini bildirdi.

Karadeniz'de yaklaşık 16 bin kilometre sismik program gerçekleştirildiğini ve Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Karadeniz'de üç sondaj çalışmasının aynı anda yürüttüklerini kaydeden Dinç, Ayazlı, Akkaya ve Hopa'da yapılan sismik çalışmalarda önemli gelişmeler sağlandığını vurguladı. Dinç, Hopa-1 kuyusunda su tabanından 3 bin 200 metre derinlikte bulunan petrolden çok umutlu olduklarını belirtti. Dinç, Aralık ayında Suriye sınırında da petrol arama çalışması başlattıklarını hatırlatarak, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde açtıkları 5 kuyudan 3'ünde petrol bulunduğunu açıkladı.

Dinç, Batı Kozluca'daki sondaj çalışmalarında 3 kuyuda da 12-13 gravite kalitede petrol bulduklarını ifade ederek, Batı Kozluca'daki 3 kuyuda bin 300 metrede petrol bulduklarını söyledi.. Bu 3 kuyuda da üretime başlandı. Dinç, bu 3 bölgede toplam 10 kuyu açacaklarını söyledi. Dinç, ağır kış şartları nedeniyle sismik arama çalışmalarına ara verilen Cudi Dağı'nda da petrol aramaya devam edeceklerini kaydetti. TPAO, Cudi Dağı'nda petrol arama faaliyetini Chevron şirketi ile ortaklaşa yürütüyor.

REZERV İÇİN ERKEN

Dinç, iki bölgedeki rezervin iki yıl sürecek sondaj çalışmalarından sonra tespit edilebileceğini bildirdi. Rezervle ilgili kesin tespit için 75 milyon dolara tam donanımlı bir gemi kiraladığı öğrenildi.

TPAO, Hopa açıklarında petrol aramayı British Petroleum (BP) ve Shevron Texaco ile birlikte yapıyor. 45 kilometrelik alanda deniz seviyesinden 3 bin 200 metre derinlikte arama yapılıyor. TPAO-BP-Texaco ortaklığının, sondaj çalışması için bugüne kadar 200 milyon dolara yakın bir harcama yaptığı ifade ediliyor. TPAO'nun yüzde 50, BP'nin yüzde 25 ortak olduğu bu alanda hissenin yüzde 25'lik kısmıda Shevron Texaco kontrolünde.



Bugün
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın