KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Ücretsiz terapi

Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde aile, çift ve bireylere ücretsiz terapi hizmeti başlatıldı.

Ücretsiz terapi
10 ŞUBAT 2020 PAZARTESİ 17:29
14
7321
8
AA aa

Bilimsel başarısı ile adından söz ettiren, bölgesel kalkınmada ve bölgenin ekonomik gelişiminde lokomotif görevi üstlenen Bingöl Üniversitesi, şehrin toplumsal sorunlarına da dokunacak. Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından aile, çift ve bireylere ücretsiz terapi hizmeti verilecek. Son yıllarda aile içi problemlerin çoğaldığını ve aile değerleri zayıflamaya başladığını belirten Kadın ve Aile Sorunları Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Habibe Temizsu, “Boşanma oranlarının artması aile kurumunun sarsılmakta olduğunun en somut göstergesidir. Bingöl'de ikamet eden aileler, il sınırları içerisinde hizmet alacakları özel ya da kamusal alanda herhangi bir Aile Danışmanı bulmakta sıkıntı yaşamaktadır. Benzer şekilde bireysel destek almak isteyenler de aynı sorunları yaşamaktadırlar. Merkezimizde sunulacak olan ücretsiz terapi hizmetiyle bu eksikliği olabildiğince gidermeyi hedefliyoruz.  Sağlıklı ailelerin kurulması ve devam ettirilmesi, bireylerin yaşadıkları ruhsal acıların sağaltımı için bundan sonra da yeni çalışma ve projeler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Uzman Psikolojik Danışman ve Öğr. Gör. Mahsum Avcı ise “Travmatik yaşantılar sonrası meydana gelen ruhsal acının kronikleşmeden sağaltımı ve çocukluk dönemlerinde yaşanan olumsuzluklar için bireye yönelik psikolojik yardım desteği kaçınılmazdır” dedi.  Avcı, Sözlerini şöyle sürdürdü: “Bireyle psikolojik danışma; danışan ile danışman arasında yüz yüze gerçekleşen, psikolojik değerlendirmeyi (klinik değerlendirme) ve psikoterapötik müdahalelerin kullanıldığı, yapılandırılmış, belli bir amaca yönelik, danışan ve danışman arasındaki güven ilişkisine dayanan profesyonel bir yardım sürecidir. Burada (Psikolojik danışmada) hedeflenen asıl şey bireyin psikolojik iyilik halinin artırılma çabasıdır. Danışma süreci aynı zamanda yardıma ihtiyacı olan bireylere kişilerarası ve sosyal problem çözme becerisi, etkin iletişim kurma becerisi, duygu regülasyonu becerisi, karar alma, bireyin kendisini anlaması, kendine ve çevresine dair farkındalık kazanması gibi pek çok konularda ilerleme sağlar.”

Aile içinde yaşanan sorunların krize dönmemesi, kriz yaşayan ailelerin ise dağılma noktasına gelmeden yardım almasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Arş. Gör. Hatice Kılınçer, “Aile ve çiftler, karşılaştıkları problemlere zamanında yapılacak doğru müdahale ve girişimlerle hem mevcut problemlerini aşabilmekte hem de önceki dönemlere göre daha sağlıklı ve uyumlu bir birlikteliğe sahip olabilmektedirler “ diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55588)
11 Şubat 2020 Salı 22:26
Fayda sağlamaz çünkü sorun ekonomik sıkıntıysa nasıl çözecek hadi bakalım işkur da 6 aylık işle mi çözecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55568)
11 Şubat 2020 Salı 11:55
Çok güzel bir çalışma başarılarınızin devamını dilerim mahsum beyin takipcisiyiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55567)
11 Şubat 2020 Salı 11:53
psikolojik sorunlar sebebiyle işlenen suçların bu denli fazla olduğu bir dönemde yapılabilecek en faydalı çalışma olmuş elinize emeğinize sağlık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55563)
11 Şubat 2020 Salı 10:16
Topluma yararlı bu güzel hizmet için Bingöl Üniversitesi Rektörünü ve emeği geçenleri kutluyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55552)
11 Şubat 2020 Salı 08:18
bu toplum dinden imandan islamdan uzaklaştığı için islamı gözardı ettiği için bunlar normal artık batılaşma batı kültürünü aldıkça bunlar olacak olmaya devam edecektir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55525)
10 Şubat 2020 Pazartesi 19:51
Ücretsiz yapılacak olan bu hizmette emeği geçen ve bunu düşünen kişilere teşekkür ederim . Mahsum Avcı gibi kaliteli bir eğitimcinin bu projede yer almasının başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55524)
10 Şubat 2020 Pazartesi 17:55
Toplumun buna ihtiyacı vardı. Bingöl üniversitesine bu güzel faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederim :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55523)
10 Şubat 2020 Pazartesi 17:53
tebrik ederiz
12.05.2026
23:21
Bingöl Üniversitesi`nde
Bingöl Üniversitesi'nde 'Mekân ve Toplumsal Hafıza' Söyleşisi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide, çarşıların toplumsal hafıza, hatırlama ve unutma süreçlerindeki rolü ele alındı.
12.05.2026
23:08
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Bingöllü hacı adayları dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek 192 Bingöllü hacı adayı, düzenlenen programla dualar eşliğinde uğurlandı.
12.05.2026
20:45
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi uyardı! Son gün 1 Haziran
Bingöl Belediyesi, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemelerin 01 Haziran 2026 Pazartesi gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.
12.05.2026
19:48
Bingöl`den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den kurbanlık sevkleri başladı
Bingöl'den İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki kurban pazarlarına gönderilecek büyükbaş hayvanların sevk işlemleri başladı. Kontrollerin ardından uygun bulunan araçlar için 'Yurtiçi Veteriner Sağlık Raporu' düzenlenerek kurbanlık hayvanların pazar alanlarına sevk edildiği aktarıldı.
12.05.2026
19:47
'Asıl engel sevgisizlik ve duyarsızlıktır'
Bingöl Altınokta Körler Derneği Başkanı Hidayet Becerikli, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada erişilebilirlik, istihdam ve toplumsal farkındalık konularındaki eksikliklere dikkat çekerek, 'Engeller önce zihinlerde kaldırılmalı' çağrısında bulundu.
12.05.2026
19:46
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Okullarda yangın ve tahliye tatbikatı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi amacıyla okullarda yangın ve tahliye uygulamaları gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın