KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mart 2026 Cumartesi
°C

Ücretsiz terapi

Bingöl Üniversitesi bünyesinde çalışmalarına devam eden Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde aile, çift ve bireylere ücretsiz terapi hizmeti başlatıldı.

Ücretsiz terapi
10 ŞUBAT 2020 PAZARTESİ 17:29
14
7157
8
AA aa

Bilimsel başarısı ile adından söz ettiren, bölgesel kalkınmada ve bölgenin ekonomik gelişiminde lokomotif görevi üstlenen Bingöl Üniversitesi, şehrin toplumsal sorunlarına da dokunacak. Bingöl Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından aile, çift ve bireylere ücretsiz terapi hizmeti verilecek. Son yıllarda aile içi problemlerin çoğaldığını ve aile değerleri zayıflamaya başladığını belirten Kadın ve Aile Sorunları Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Habibe Temizsu, “Boşanma oranlarının artması aile kurumunun sarsılmakta olduğunun en somut göstergesidir. Bingöl'de ikamet eden aileler, il sınırları içerisinde hizmet alacakları özel ya da kamusal alanda herhangi bir Aile Danışmanı bulmakta sıkıntı yaşamaktadır. Benzer şekilde bireysel destek almak isteyenler de aynı sorunları yaşamaktadırlar. Merkezimizde sunulacak olan ücretsiz terapi hizmetiyle bu eksikliği olabildiğince gidermeyi hedefliyoruz.  Sağlıklı ailelerin kurulması ve devam ettirilmesi, bireylerin yaşadıkları ruhsal acıların sağaltımı için bundan sonra da yeni çalışma ve projeler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Uzman Psikolojik Danışman ve Öğr. Gör. Mahsum Avcı ise “Travmatik yaşantılar sonrası meydana gelen ruhsal acının kronikleşmeden sağaltımı ve çocukluk dönemlerinde yaşanan olumsuzluklar için bireye yönelik psikolojik yardım desteği kaçınılmazdır” dedi.  Avcı, Sözlerini şöyle sürdürdü: “Bireyle psikolojik danışma; danışan ile danışman arasında yüz yüze gerçekleşen, psikolojik değerlendirmeyi (klinik değerlendirme) ve psikoterapötik müdahalelerin kullanıldığı, yapılandırılmış, belli bir amaca yönelik, danışan ve danışman arasındaki güven ilişkisine dayanan profesyonel bir yardım sürecidir. Burada (Psikolojik danışmada) hedeflenen asıl şey bireyin psikolojik iyilik halinin artırılma çabasıdır. Danışma süreci aynı zamanda yardıma ihtiyacı olan bireylere kişilerarası ve sosyal problem çözme becerisi, etkin iletişim kurma becerisi, duygu regülasyonu becerisi, karar alma, bireyin kendisini anlaması, kendine ve çevresine dair farkındalık kazanması gibi pek çok konularda ilerleme sağlar.”

Aile içinde yaşanan sorunların krize dönmemesi, kriz yaşayan ailelerin ise dağılma noktasına gelmeden yardım almasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Uzman Psikolog Arş. Gör. Hatice Kılınçer, “Aile ve çiftler, karşılaştıkları problemlere zamanında yapılacak doğru müdahale ve girişimlerle hem mevcut problemlerini aşabilmekte hem de önceki dönemlere göre daha sağlıklı ve uyumlu bir birlikteliğe sahip olabilmektedirler “ diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55588)
11 Şubat 2020 Salı 22:26
Fayda sağlamaz çünkü sorun ekonomik sıkıntıysa nasıl çözecek hadi bakalım işkur da 6 aylık işle mi çözecek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55568)
11 Şubat 2020 Salı 11:55
Çok güzel bir çalışma başarılarınızin devamını dilerim mahsum beyin takipcisiyiz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55567)
11 Şubat 2020 Salı 11:53
psikolojik sorunlar sebebiyle işlenen suçların bu denli fazla olduğu bir dönemde yapılabilecek en faydalı çalışma olmuş elinize emeğinize sağlık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55563)
11 Şubat 2020 Salı 10:16
Topluma yararlı bu güzel hizmet için Bingöl Üniversitesi Rektörünü ve emeği geçenleri kutluyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55552)
11 Şubat 2020 Salı 08:18
bu toplum dinden imandan islamdan uzaklaştığı için islamı gözardı ettiği için bunlar normal artık batılaşma batı kültürünü aldıkça bunlar olacak olmaya devam edecektir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55525)
10 Şubat 2020 Pazartesi 19:51
Ücretsiz yapılacak olan bu hizmette emeği geçen ve bunu düşünen kişilere teşekkür ederim . Mahsum Avcı gibi kaliteli bir eğitimcinin bu projede yer almasının başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55524)
10 Şubat 2020 Pazartesi 17:55
Toplumun buna ihtiyacı vardı. Bingöl üniversitesine bu güzel faaliyetlerinden dolayı teşekkür ederim :)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55523)
10 Şubat 2020 Pazartesi 17:53
tebrik ederiz
07.03.2026
03:01
Gazeteci Abdullah Çelik`ten İlk Roman:
Gazeteci Abdullah Çelik'ten İlk Roman: 'Buğday Zamanı' Okurla Buluştu
Bingöl'de uzun yıllardır gazetecilik yapan Abdullah Çelik, ilk romanı 'Buğday Zamanı' ile edebiyat dünyasına adım attı. Örger Yayınları'ndan çıkan eser, okuru eski Çabakçur'un izlerini taşıyan bir Anadolu hikâyesine davet ediyor.
07.03.2026
03:00
Karlıova`da Trafik Cezası Tartışması!
Karlıova'da Trafik Cezası Tartışması!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kesildiği iddia edilen 180 Bin TL'lik rekor trafik cezası tartışma konusu oldu. Siyasi kimliğiyle tanınan İlyas Bingöl, aracına kesilen cezanın ardından yaşanan süreci sosyal medya hesabından paylaşarak konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de sahte pasaportlu 2 şüpheli yakalandı
Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli cezaevine teslim edilirken, diğer şüpheli şahıs ise sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
07.03.2026
02:58
Bingöl`de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl'de Ramazan Geceleri Kültür ve Sanatla Şenleniyor
Bingöl Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri vatandaşları kültür ve sanatla buluşturuyor. Tiyatro ve çocuk gösterileriyle renklenen programlar, ilahi konserleriyle de Ramazan'ın manevi atmosferini salona taşıyor.
07.03.2026
02:57
FKA`ya personel alımı başvuruları başladı
FKA'ya personel alımı başvuruları başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesi'nde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ile 1 destek personeli (programcı) alımı yapacağını duyurdu.
07.03.2026
02:56
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Adaklı sakinleri iftarda buluştu
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Kaymakamlık tarafından düzenlenen iftar programında çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın