KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Ülkenin kaderini değiştirecek haber

Güneydoğumuzun değerini (federasyon-özerklik tartışmalarını) mutlaka -petrol- artısıyla hesap edin ve Türkiye petrolün üzerinde oturuyorsa... SAM amca da bunu biliyorsa...

Ülkenin kaderini değiştirecek haber
05 MAYIS 2006 CUMA 09:56
0
1304
0
AA aa
Türkiye'nin kaderini değiştirecek petrol haberi


Dün okuduğum haberler arasında en önemli olanı Türkiye'nin kaderini değiştirecek (bence bugüne kadar bilinçli olarak gündeme getirilmeyen) petrol haberiydi, kısa alıntı yapalım;


  • 'Türkiye'de petrol var mı yok mu tartışmalarına son nokta koyuluyor.

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Saim Dinç, Karadeniz Hopa'da 3 bin 200 metrede ve Suriye sınırında bin 300 metre derinlikte yapılan sondaj çalışmaları sonucunda Türkiye'nin kaderini değiştirecek petrol bulduklarını açıkladı. Dinç, bulunan petrolün Türkiye'nin ihtiyacının büyük kısmını karşılayacağını tahmin ettiklerini ifade etti.' Evet, özellikle Suriye sınırımızda petrol haberini Güneydoğumuzla ilgili gelişmelerle beraber değerlendirirseniz deriiin arka planlara ışık tutabilirsiniz efendim... Ne dersiniz?
  • Şimdi hemen bir başka alıntıyı paylaşmak istiyorum, geçenlerde bir okurum göndermişti, paylaşıyoruz;
  • 'Türkiye'nin petrol denizi üzerinde yüzdüğünü biz değil, yabancı petrol uzmanları da söylediği gibi, hepsinden önemlisi uydu fotoğrafları da bu potansiyeli açık bir şekilde gösteriyor. ABD'nin uzaya gönderdiği Landsat serisi uyduları petrolü algılayabilme özelliğine sahip. Bu uydular vasıtasıyla dünyanın hangi bölgesinde, ne kadar ve hangi kalitede petrol bulunduğu rahatlıkla tespit edilebiliyor artık.
  • Bu konuda iki örnek vererek Türkiye'nin petrol zenginliğinin uydudan nasıl tespit edildiğini net bir zemine oturtalım.

    Birinci örneğimiz, MGK eski Genel Sekreteri Cumhur Asparuk Paşa'nın Hindistan'da bir uzay üssünde öğrendikleriyle ilgili. İkincisi ise Azerbaycan'da Hazar Denizi'nin petrol rezervlerinin uydu fotoğraflarından gösterildiği bir seminere katılan Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin açıklamaları.
  • MGK eski Genel Sekreteri Cumhur Asparuk Paşa, bir resepsiyonda kendisine soru soran gazetecilere şunları söylüyordu: 'Bırakın Afganistan'ı Türkiye'ye bakın. Türkiye zenginlikleri içinde fakir bir ülke. Dünyanın en zengin petrol yataklarının 6 bin metre derinlikte bile olsa Türkiye'de olduğunu biliyor muydunuz?' Cumhur Asparuk'a bu bilgiler Hindistan'da bir Uzay Üssü'nde üst düzey yetkili Amerikalı bir general tarafından aktarılmıştı. Amerikalı general, uydu görüntülerinde Türkiye'nin 5-6 bin metre derinlikte çok zengin petrol yataklarına sahip olduğunu ifade etmiş, Asparuk Paşa da bu bilgiyi Türk kamuoyuyla paylaşmıştı.
  • Uzun yıllar Azerbaycan'da görev yapan kozmik bilim uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin yine Azerbaycan'da Hazar Denizi'nin petrol rezerviyle ilgili yapılan bir seminerde şahit oldukları gerçekten çok önemli. Maranki, şunları söylüyor:
  • 'Hazar Denizi'nin doğu- batı uzantılı uydu görüntüleri bizim Trakya'yı da içine alacak şekildeydi. Ve bu görüntülerde, uzmanların petrol olarak işaret ettiği renk, bizim topraklarımızda oldukça fazla sayıda vardı. Özellikle Kastamonu bölgesinde bu renkleri görünce sordum, bu nedir diye. Onlar da 'neden soruyorsun' diye cevap verdiler!!!'
  • Türkiye'nin petrol potansiyelini sadece Maranki, Asparuk Paşa ifade etmiyor. Türkiye'de 20 yıl süreyle Shell firmasının Genel Müdürlüğü'nü yapmış olan Anthony Hages, bakın bu konuda neler söylüyor: 'Petrol ile ilgilenen ABD şirketleri bilirler ki Türkiye petrol okyanusunun üzerinde oturmaktadır.'
  • Evet, Güneydoğumuzun değerini (federasyon-özerklik tartışmalarını) mutlaka -petrol- artısıyla hesap edin ve Türkiye petrolün üzerinde oturuyorsa... SAM amcam da bunu yıllardır biliyorsa, BOP ile düğmeye de bastı ise... Noktaları siz doldurun efendim...


    Güler Kömürcü / 05.05.2006 / Akşam

    YORUM YAZIN
    Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
    Değiştir
    Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
    Kodu Girin
    Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
    06.04.2026
    03:34
    Verdiği sözü tuttu! Özturan:
    Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
    12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
    06.04.2026
    03:32
    193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
    193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
    Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
    06.04.2026
    03:31
    Anşin:
    Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
    5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
    06.04.2026
    03:22
    Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
    Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
    Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
    05.04.2026
    16:59
    30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
    30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
    1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
    04.04.2026
    04:35
    12Bingölspor`a çirkin saldırı!
    12Bingölspor'a çirkin saldırı!
    U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
    Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
    ©Copyright 2017
    Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın