KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'Ülkeyi Seviyorsanız Bu Üç Şehri Terkedin'

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli'nin sanayiye doyduğunu belirterek, ''Sanayici bu ülkeyi seviyorsa İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın dışına çıksın'' dedi.

`Ülkeyi Seviyorsanız Bu Üç Şehri Terkedin`
13 MAYIS 2006 CUMARTESİ 10:04
0
3821
0
AA aa
Pepe ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Muallimköy Öğretmenevinde ilçe sorunlarının tartışıldığı toplantıya katıldı.

Pepe, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin sanayiye doyduğunu ifade ederek, ''Sanayici bu ülkeyi seviyorsa İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın dışına çıksın. Biz 49 ilde teşvik uygulaması başlattık. Bunu insanlar doğduğu yerde geçimlerini sağlayabilsin, karınları doysun diye yaptık'' diye konuştu.

2020 yılı için çevre düzeninin planını yaptıklarını söyleyen Pepe, şunları kaydetti: ''Kocaeli'yi sanayi için cazibe merkezi olmaktan çıkartmayı amaçladık. Bu amacımıza ulaşmakta uygulayıcılar çok önemli. Biz belediye başkanlarına yetkiler tanıdık. Belki çok radikal bir karar ama yıkılması gereken ev olsa da fabrika olsa da yıkılacak.''

Dilovası beldesindeki çevre kirliliğine de değinen Pepe, ''Bu beldemizde 170 fabrikadan 35'i çok riskli. Dilovası'nda asıl tehlike ise solvent buharları. Bu senenin sonuna kadar herkes kendisine çeki düzen verecek. Az önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Çevre Kanununu da imzaladı. Kendisine teşekkür ediyorum'' dedi.

BAKAN GÖNÜL'ÜN KONUŞMASI

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise AK Parti iktidarı ile ülkenin önemli hizmet ve katkılar gördüğünü ifade etti. Türkiye'nin 2002'de 1979 yılındaki durumuna düştüğünü söyleyen Gönül, ''1979'da Süleyman Demirel, 70 sentimizin dahi olmadığını söylemişti. Biz iktidara geldiğimizde Merkez Bankasındaki para 18 milyar dolardı. Bugün itibariyle rezerv olan para 64 milyar dolar'' diye konuştu.

Gönül, yolu, suyu, altyapısı olmayan köy kalmayacağını taahhüt eden Hükümetin, geçen yıl köyler için 2 milyar YTL ayırdığını da sözlerine ekledi. Toplantıda, Kaymakam Mehmet Emin Avcı, ilçenin en büyük sıkıntılarından birinin, kamuda personel eksikliği olduğunu bildirdi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın