KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Ulukan, iktidar ve atalay'a yüklendi

Bingöl’ün tarihinin en kötü siyasal iktidar dönemini yaşadığına dikkat çeken HAS Parti Bingöl İl Başkanı Ulukan, Bingöl Belediyesi’ni asli görevlerini yapmamakla suçlarken, Bingöl’ün iktidarın hizmetlerinden faydalanamadığını vurguladı.

Ulukan, iktidar ve atalay`a yüklendi
21 HAZİRAN 2012 PERŞEMBE 05:55
0
1326
0
AA aa

(Halkın Sesi) HAS Parti Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, yaptığı açıklamayla İktidara ve Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'a yüklendi.

Bingöl'de vatandaşların en temel hakkı olan hizmetlerden faydalanmadığını belirten HAS Parti İl Başkanı Ulukan: “1936 yılında il olan Bingöl, tarihinin en kötü siyasal iktidar dönemini yaşamaktadır. Hiç bir dönemde bu kadar sorumsuz ve gamsız bir tavırla davranan yerel yönetim anlayışı görülmemişti. Belediyelerin en asli görevi ve vatandaşın da temel hakkı olan; yol, su, kaldırım, altyapı, üstyapı gibi yapılması gereken hizmetler bile yapılmıyor. Belediyenin temizlik ihalesini alan şirketin, çoluk çocuğunun nafakası için mücadele veren, emekçi insanların maaşını vermeyip, o insanların evlerine ekmek götüremez durumda olmalarına kimse aldırış etmiyor. Diğer taraftan da o işçilerden performanslı bir şekilde çalışmalarını istiyorlar. Doğrusu biz bu anlayışı anlamıyoruz, şayet anlayan birileri varsa bizlere de anlatsınlar bir zahmet!” dedi

Atalay'ı kültür ile vurdu!

Yolların çukurlu ve yamalı olduğuna dikkat çeken Ulukan: “Ayrıca belediye yönetimi bedava ekmek dağıtmaktan, kültür merkezinde kültür adı altında toplantılar yapmaktan da geri kalmıyor. Sanırım bu arkadaşlar, bir şehrin fiziki görünümünün kültürün ilk evresi olduğunu idrak edemiyorlar. Bize yutturulmaya çalışılan kültür; türünün son örnek kültürü! Yamalı ve çukurlu yolları, şehrin çöplükten geçilmediği ve bunun yanında 100 bin nüfuslu bir şehrin hiçbir sokağına ve caddesine çöp kutusu temin etmeyip insanlardan çöp konusunda duyarlılık beklenmesi, yaz ayında susuzluğun boy verdiği, alt yapısı en ufak bir yağmurda kanalizasyon suyu ile birleşip dipte kalan yerleşim yerlerini tarumar ettiği, üst yapısı zaten malum olan bir şehrin kültürünü birileri bize anlatsın lütfen. Ya biz kültürü yanlış öğrenmişiz, yâda memleketin kültürü böyle gösteriliyor. Yapboz anlayışının hüküm sürdüğü bir mantıkla çalışan yönetim anlayışının hizmet meyveleri bunlar! Bugün yaptığınız yol, kaldırım vs. hizmetleriniz bir yıl dayanmıyor. Bu maharetleriniz ile aklınızca milleti idare edeceğinizi düşünüyorsunuz. Bingöl'ü tam bir yapboz tahtası haline getirdiniz! Bu mu sizin hizmet anlayışınız? Yanı başımızdaki Elazığ ve Diyarbakır illerine Ulaştırma Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın imzalarıyla çevre yolu alt ve üst geçitler, viyadük çalışmaları yapılırken Bingöl'e bekleyin diyorlar. Size daha sıra gelmedi. Neden sıra gelmedi? Çünkü siz bize çok oy verdiğiniz için! Şimdi Bingöllü hemşerilerimizden vicdanlarını yoklamalarını, ellerini başlarına koyup beş dakika düşünmelerini istiyoruz. Acaba bize neden hizmet gelmiyor? Biz nasıl bir hata yaptık da tüm bunlar bizlere reva görülüyor?” ifadelerini kullandı.

“Kör topal bir şekilde altyapıya başlandı”

Altyapı çalışmalarının revize edilmediğini iddia eden Ulukan: “Yol kenarlarındaki kaldırımlar darmadağın! Mahalle sakinleri tozdan evlerinin balkon kapılarını bile açamazken tüm şehir rezalet içerisinde, hiç bunları umursamayan bir belediye yönetimi ile karşı karşıyayız. Artık halkımızın hizmet anlamında sabrı kalmamıştır. Boş işlerle uğraşacağınıza çıkın aslanlar gibi hizmet edin. Eğer biraz da olsa içinizde bu memleketin sevgisi ve bu halka biraz da saygınız varsa Bingöl'e yakışan hizmetleri getirip Bingöl'ü bir köy görüntüsünden kurtarın. Yıllarca her seçim döneminde millete alt yapı naraları atarak insanları beklenti içine soktunuz. Nitekim alt yapı çalışmalarına da kör topal bir şekilde başladınız. Neden kör topal yakıştırması yaptığımızı merak ediyorsunuz herhalde? 1996 yılında yapılmış bir projeyi 2011 yılında projede hiçbir tadilat yaptırmadan ihaleye çıkardılar. Ve geçtiğimiz günlerde Kültür Mahallesi'nde işin aksiliği halk tarafından fark edilip iş durduruldu. Kültür Mahallesi'nde 1996 yılında 450 metre kare alanda bir baraka vardı, şimdi bir barakanın yerinde 5 katlı, 10 daireli ve yerin 3 metre derinliğine inen bodrumlu apartmanlar yapıldı. Şimdi birileri tarafından bize mantıklı bir açıklama yapılmasını istiyoruz. 450 metre karedeki bir barakanın alt yapısı ile 10 daireli ve 3 metre yerin dibinde olan bodrumlu bir binanın alt yapısı nasıl bir olacak? Gidin bakalım kültür mahallesine, tam bir Pakistan ve Afganistan havasında yapılan çalışmalar var. Bina yapılıyor, araç park yeri yok. Bina yapılıyor, yol yok. Bina yapılıyor, kaldırım yok. Birde yetmezmiş gibi bunların üstüne, çukur tarlası olan yolların üstüne yarım metre bariyerler kurularak araçların sözde yavaş gitmesi sağlanıyor. Ya siz dalga mı geçiyorsunuz bu halkla! Yaptıklarınızla övüne durun bakalım, ne yaptığınızı bu halk çok iyi görüyor”

“Zulüm ile abad olanın ahiri berbad olur”

Atalay'a halkın arasına karışması çağrısında bulunan Ulukan: “Makamda ve makam aracının sağ arka köşesinde oturarak Bingöl'ün ne halde olduğunu göremezsiniz. Çıkın gezin, halkın içinde olun. Bu arada tüm kamuoyuna da şunu bildiriyorum; Has Parti Bingöl İl Teşkilatı olarak her mahallede bir parti temsilcisi görevlendirmiş bulunmaktayız. Her hafta mahallelerinin sorunlarını bize iletecekler, bizler de tüm aksaklıkları Bingöl kamuoyu ile paylaşacağız. Bu memlekete verilen ödenekleri yerli yerinde kullanıp hakkı ile hizmet etmekle mükellefsiniz. Şayet tüm bunları normal görüyor ve ses etmiyorsanız, Yunus Emre'nin şu sözünü bir kez daha hatırlatıyoruz. “Zulüm ile abad olanın ahiri berbad olur”. Son olarak ta değerli halkımıza şu açıklamamızı bildiriyoruz: Biz bu ülkenin ve memleketin has camiasıyız, halkı kendimize mecbur hissettirip milleti siyasi beklentiler içine sokmayız. Hizmet zamanında yapılmalı, illa ki biz gelip de yapacağız sevdasında da değiliz. Şayet gün gelir de halkımız o görevi boynumuza yüklediği vakit en iyisi için çalışacağız ve bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Hizmeti kim layıkıyla yaparsa yapsın, Yapanı takdir, yapmayanı da sonuna kadar eleştireceğiz. Hatta eleştiriyle de kalmaz bu gidişata kitlesel protesto eylemleri ile alkış tutacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın