KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Ulukan'dan, eleştiri bombardımanı

Ulukan: “Sayın başkan 2 gündür altyapı ve arıtma tesisi şantiyelerinde boy boy hoş resimler çektirmiş, gönül ister ki 5 - 6 aydır maaş almamış temizlik ve diğer belediye işçilerinin yanında böylesi hoş ve mutlu resimler çektirsin” dedi.

Ulukan`dan, eleştiri bombardımanı
28 HAZİRAN 2012 PERŞEMBE 08:54
0
1555
0
AA aa

Has Parti Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan, yaptığı yazılı açıklamayla Bingöl Belediyesi'ni eleştiri bombardımanına tuttu.

Sorunları dile getirmenin yanı sıra çözüm önerilerini de paylaştıklarını, güzellikleri alkışladıkları gibi eksikleri de hiç çekinmeden aktardıklarını kaydeden Ulukan, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'a yüklendi.

Atalay için “İşine gelen konularda hemen açıklama yapıyor, işine gelmeyen konularda da sessiz kalarak gündemi geçiştiriyor” iddiasında bulunan Ulukan: “Anlaşılan o ki, Has Parti olarak geçen hafta yaptığımız basın açıklamasını belediye yönetimi ya anlayamamış veya anlamak istememiş! Belediye yönetimi işine geldiği konularda hiç gecikmeden açıklama yapıyor, gelmediğinde de susup üstünü örtmeye çalışıyor” dedi.

Bingöl-Genç yolu İçmeler mevkiinde inşa edilen ve su sorunu nedeniyle hak sahiplerinin ciddi mağduriyetler yaşadığı TOKİ konutlarıyla ilgili son gelişmeleri değerlendiren Ulukan: “TOKİ'den ev almış olan vatandaşlarımızın mağduriyeti ortada. Yıllarca yaptığı birikimlerle büyük hayaller kurup ev sahibi olan ve susuzluktan dolayı evlerine yerleşemeyen vatandaşlarımız, çözüm beklemeyi hayal ederek yaşatılıyor. Öte yandan bu durumu siyasi çıkar olarak kullanan belediyeler, suçu birbirlerine atarak işi geçiştiriyorlar. Nitekim bu vahametin ciddiyetini fark eden Bingöl Belediye Başkanı, Ramazan ayına kadar bu aksiliği halledecek ve konutlara su verileceğini açıkladı. Sayın Atalay'ı sorunları çözme adına atmış olduğu adımından dolayı tebrik ediyor ve Ramazan ayının ilk günü sorunun çözümü veya çözümsüzlüğü halinde kamuoyu önünde gereken şekilde tavrımızı ortaya koyacağımızı temin ediyoruz!”

“Temizlik işçileriyle böylesi hoş ve mutlu resimler çektirsin”

Son günlerde basın mensuplarıyla beraber altyapı ve arıtma tesisinde incelemelerde bulunup son durumu kamuoyuyla paylaşan Atalay'a maaş alamayan şirket personellerini hatırlatan Ulukan, şöyle devam etti:

“Sayın başkan, basın mensuplarını yanına alıp yaptığı işleri göstermiş, “laf üretmiyoruz, hizmet üretiyoruz” diyor. Bizde kendisine şunu söyleme gereği duyuyoruz, biz bu söylemleri yemiyoruz, eylemlerin sonucuna bakıyoruz! Başladığınız işleri bitirin ve karşılığında da tüm kamuoyunun teşekkürünü alın! Laftan başka ne üretildi ki bugüne kadar! Ayrıca “bizler sürekli arazideyiz ve mahalleleri geziyor proje denetimini kendimiz yapıyoruz” diyor. Bizde Bingöl halkına soruyoruz? Aranızda belediye başkanını resmi törenler ve şatafatlı gösteriler dışında vatandaşın sıkıntılarını dinlediğinde gören var mı? Birde şunu da söylemeden edemeyeceğim. Sayın başkan 2 gündür altyapı ve arıtma tesisi şantiyelerinde boy boy hoş resimler çektirmiş, gönül ister ki 5 - 6 aydır maaş almamış temizlik ve diğer belediye işçilerinin yanında böylesi hoş ve mutlu resimler çektirsin.”

“Bingöl, hizmete muhtaç bir şehirdir”

“Bir diğer konu, İller Bankası Türkiye standartlarında altyapı projesi yapıyor ve uygulatıyor deniyor. Tamam, bunu normal görüyoruz, fakat Bingöl o standartlarda kentleşiyor mu bunu sorma gereği duyuyoruz! Ayrıca bodrum katlarının altyapı ile ilgili sıkıntılarının giderileceği söyleniyor, tamam da biz şu anda var olan sıkıntıyı konuşuyoruz. Sıkıntıları geçiştirerek çözüm sözlerini gerçekçi bulmuyoruz, çözüm için fiili eylem sonuçlarını bekliyoruz. “2003 Bingöl depreminden sonra hiçbir mahallenin kaldırımı ve yolu yapıldı mı? Yoksa kaldırımlardan da altyapı veya başka hatlar mı geçecek? Yanı başımızda ki Erzurum'da ayakkabısını boyatan bir insan 45 gün boyunca o boyayla idare ediyor! Maalesef bizim memlekette hafif bir rüzgârda şehirdeki çöpten ve molozlardan dolayı her tarafı toz bulutları kaplıyor! “Bingöl, hizmete muhtaç bir şehirdir. Bingöl'de ne belediye, ne de belediyenin mensubu olduğu parti kendi içinde barışık değil! Memlekete hizmet gelsin, yeter artık Bingöl'le dalga geçtiğiniz! Kalkınma Bakanımız nerede gören veya bilen var mı? Bingöl'e günü birlik ziyaretler yapıp gidiyor! Sayın bakana sesleniyoruz, gelin bir mahallelere gidip gezin. Oy aldığınız insanların yanına gidin bakın ne sorunları var! Vatandaşların tabi ki haklı oldukları konular da var. Diyorlar ki, ‘biz hizmet etmesek de bu halk sayın başbakana oy veriyor yani ceketimizi de assak kazanırız! Ama unuttukları bir şey var, bu halk onurlu ve gururludur. Bu kadar vefasızlığı da kaldırmaz! Her ne kadar muhalif bir parti olsak bile, söz konusu Bingöl olduğunda, memleketin sorunlarını dosyalar halinde Sayın Başbakan'a iletiriz ve bundan da kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın! Biz bu memleketin insanlarıyız ve memleketimizin yaşanabilir bir yer olması için de ne gerekirse yapmaya hazırız! Tüm kamuoyuna bu tür siyasi düşünce ve girişimlerimiz ile farkımız olduğunu bir kez daha gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2024
16:54
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Kayıp eşyalarınızı bulmak artık daha kolay!
Bingöl'de bulunan kayıp eşyalara ulaşmanın güvenli ve kolay yöntemini geliştiren öğrenciler, web sitesi tasarladılar ve projeleri, TÜBİTAK 2204A Malatya Bölge Finali'nde birinci oldu. Kaybettiğiniz eşyalara nasıl ulaşabileceksiniz? Detaylar haberimizde…
21.05.2024
15:39
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Yine aynı senaryo! Ama halen inananlar var
Bingöl'de polis ekiplerinin dikkati sayesinde iki vatandaş, 355 Bin TL dolandırılmaktan son anda kurtuldu.
21.05.2024
14:55
Bingöl`de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'de yabani ot toplamaya giden bir kişi ölü bulundu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Ahmet B.'nin yabani ot toplamak için gittiği bölgede cansız bedeni bulundu.
21.05.2024
02:39
Bingöl`de ‘Sesimin Yankısı` finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de 'Sesimin Yankısı' finalistlerinden unutulmaz performans
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 'Sesimin Yankısı' yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmada Türkçe, Zazaca ve Kürtçe eserler ile dinleyiciler unutulmaz bir gece yaşadı.
21.05.2024
02:38
Bingöl`de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl'de öğrencilere tabiatı koruma eğitimi
Bingöl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli tarafından öğrencilere tabiatı koruma eğitimi verildi.
20.05.2024
13:56
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
YRP il başkanı istifa etti! Temayülde kimler aday?
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Mahfuz Arslan, parti genel merkezinin 'Temayül Yoklaması' kararı üzerine il başkanlığından ve partisinden istifa ettiğini resmen açıkladı. Bugün parti binasında temayül yoklaması yapılacak. Peki yeni süreçte kimler il başkanlığına aday olacak, süreç nasıl işleyecek?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın