KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'Ulusal Lider Araştırmacı' seçilen Solmaz'a TUBİTAK desteği

Proje kapsamında yenilikçi anot ve katot elektrokatalizörler geliştirilecek ve nihai olarak prototip alkali elektrolizör üretilecek. Üretim ve test çalışmaları kamu-özel sektör iş birliği ile yapılacak.

‘Ulusal Lider Araştırmacı` seçilen Solmaz`a TUBİTAK desteği
06 KASIM 2024 ÇARŞAMBA 15:01
10
24181
6
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, TÜBİTAK'ın prestiji programlarından olan 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında “Ulusal Lider Araştırmacı” seçilerek proje desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında 2 aşamada yapılan değerlendirmeler sonucu proje desteği almaya hak kazanan farklı üniversitelerden 44 lider araştırmacı içerisinde yer alan Prof. Dr. Ramazan Solmaz'ın “Yeşil Hidrojen Üretimi İçin Çok Fonksiyonlu Organik-Metal Kompozit Elektrokatalizörler” konulu projesi özel bir araştırma bütçesi ile 3 yıl boyunca desteklenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca hazırlanan “Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası” ile Türkiye'nin kalkınma planları ve stratejik hedeflerine uygun olarak planlanan proje kapsamında, yenilikçi anot ve katot elektrokatalizörler geliştirilecek ve nihai olarak prototip alkali elektrolizör üretilecek. Üretim ve test çalışmaları kamu-özel sektör iş birliği ile yapılacak. Projede doktora sonrası 1 araştırmacı ve doktora öğrencisi 2 bursiyer görev alacak.

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında, “bilimsel ve teknolojik alanlarda Türkiye açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlayan, alanında önemli boşlukları gideren, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyelli projeleri gerçekleştirecek olan yurt içindeki üst düzey bilim insanlarının çalışmalarının Türkiye'de sürdürülebilirliğinin sağlanması” hedeflendiği vurgulandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117029)
07 Aralık 2025 Pazar 04:23
hocamızı tenzih ederim, üniversite sürekli biz bunu yaptık şunu yaptık diyor ama halk olarak bizler de bu başarılara ait somut veriler istiyoruz. ya mesela deprem master planı var ama sadece konuşulan bir plan! sonuç nedir, sadece sorunlar mı belirlendi, sadece konuşuldu mu bunlar? peki elle tutulacak somut çözümler olmayacak mı ? ya da bal ile ilgili somut ne tür başarılara imza atıldı neden bunlar madde madde açıklanmıyor ya da yerel gaste olarak neden sormuyursunuz? bir de halk dili ile konuşsunlar, akademik terimler ile bize gelmesin kimse..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113174)
26 Ocak 2025 Pazar 23:36
Tebrikler hocamıza.Başarılar diliyorum.Yolu açık olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112571)
29 Kasım 2024 Cuma 14:49
Sürekli adını duyuyorum. Bu başarıları tesadüf olamaz.Kendisini tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112326)
07 Kasım 2024 Perşembe 05:25
Yıllardır başı boş proje reklamları.ortada ne var sonuç sıfır boş yere masraf.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112315)
06 Kasım 2024 Çarşamba 19:10
Tebrikler hocamıza.Gerçekten işinin ehli.Basarilarinin artarak devam etmesini dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112309)
06 Kasım 2024 Çarşamba 16:24
Valla helal olsun Ramazan hocaya, adam her türlü başarıyı gösteriyor ama kaymağını başkaları yiyiyor.
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın