KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'Ulusal Lider Araştırmacı' seçilen Solmaz'a TUBİTAK desteği

Proje kapsamında yenilikçi anot ve katot elektrokatalizörler geliştirilecek ve nihai olarak prototip alkali elektrolizör üretilecek. Üretim ve test çalışmaları kamu-özel sektör iş birliği ile yapılacak.

‘Ulusal Lider Araştırmacı` seçilen Solmaz`a TUBİTAK desteği
06 KASIM 2024 ÇARŞAMBA 15:01
10
24805
6
AA aa

Bingöl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğr. Üyesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, TÜBİTAK'ın prestiji programlarından olan 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında “Ulusal Lider Araştırmacı” seçilerek proje desteği almaya hak kazandı.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen program kapsamında 2 aşamada yapılan değerlendirmeler sonucu proje desteği almaya hak kazanan farklı üniversitelerden 44 lider araştırmacı içerisinde yer alan Prof. Dr. Ramazan Solmaz'ın “Yeşil Hidrojen Üretimi İçin Çok Fonksiyonlu Organik-Metal Kompozit Elektrokatalizörler” konulu projesi özel bir araştırma bütçesi ile 3 yıl boyunca desteklenecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca hazırlanan “Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası” ile Türkiye'nin kalkınma planları ve stratejik hedeflerine uygun olarak planlanan proje kapsamında, yenilikçi anot ve katot elektrokatalizörler geliştirilecek ve nihai olarak prototip alkali elektrolizör üretilecek. Üretim ve test çalışmaları kamu-özel sektör iş birliği ile yapılacak. Projede doktora sonrası 1 araştırmacı ve doktora öğrencisi 2 bursiyer görev alacak.

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı kapsamında, “bilimsel ve teknolojik alanlarda Türkiye açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlayan, alanında önemli boşlukları gideren, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyelli projeleri gerçekleştirecek olan yurt içindeki üst düzey bilim insanlarının çalışmalarının Türkiye'de sürdürülebilirliğinin sağlanması” hedeflendiği vurgulandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117029)
07 Aralık 2025 Pazar 04:23
hocamızı tenzih ederim, üniversite sürekli biz bunu yaptık şunu yaptık diyor ama halk olarak bizler de bu başarılara ait somut veriler istiyoruz. ya mesela deprem master planı var ama sadece konuşulan bir plan! sonuç nedir, sadece sorunlar mı belirlendi, sadece konuşuldu mu bunlar? peki elle tutulacak somut çözümler olmayacak mı ? ya da bal ile ilgili somut ne tür başarılara imza atıldı neden bunlar madde madde açıklanmıyor ya da yerel gaste olarak neden sormuyursunuz? bir de halk dili ile konuşsunlar, akademik terimler ile bize gelmesin kimse..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_113174)
26 Ocak 2025 Pazar 23:36
Tebrikler hocamıza.Başarılar diliyorum.Yolu açık olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112571)
29 Kasım 2024 Cuma 14:49
Sürekli adını duyuyorum. Bu başarıları tesadüf olamaz.Kendisini tebrik ediyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112326)
07 Kasım 2024 Perşembe 05:25
Yıllardır başı boş proje reklamları.ortada ne var sonuç sıfır boş yere masraf.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112315)
06 Kasım 2024 Çarşamba 19:10
Tebrikler hocamıza.Gerçekten işinin ehli.Basarilarinin artarak devam etmesini dilerim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112309)
06 Kasım 2024 Çarşamba 16:24
Valla helal olsun Ramazan hocaya, adam her türlü başarıyı gösteriyor ama kaymağını başkaları yiyiyor.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
19.06.2026
23:37
Bingöl`de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 37 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince son bir haftada düzenlenen asayiş, narkotik ve kaçakçılık operasyonlarında 37 şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 5 kişiye idari para cezası uygulandı.
19.06.2026
23:35
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
İnekler İnşaatın Asansör Boşluğuna Düştü
Bingöl'ün Genç ilçesinde inşaat halindeki bir binanın asansör boşluğuna düşen 2 inek, AFAD ve itfaiye ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu kurtarılarak sahibine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın