KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Kasım 2025 Perşembe
°C

Umem beceri kursları başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan ‘UMEM Beceri 10 projesi’ 81 ilde uygulanmaya devam ediyor.

Umem beceri kursları başlıyor
12 HAZİRAN 2012 SALI 06:59
0
1497
0
AA aa

Proje kapsamında açılan ve mezunlarının çoğunluğunun istihdam edildiği 2 bin 500 kursa bu yıl tarım ve hizmet sektöründe kurslar da eklendi.

KURSİYERLERE GÜNLÜK 20 LİRA

1 Nisan 2012 tarihinde itibaren başlayacak olan kurslarda ayrıca, kursiyerler işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacak ve kursiyerlere kurs süresince 'İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ' ve 'Genel Sağlık Sigortası ' yaptırılacak.

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalara ise, 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle 'Sigorta Primi İşveren Payı ' ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanmak üzere destekte bulunulacak.

BİNTSO'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan: “Üst Birliğimiz TOBB-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesince ortaklaşa yürütülen (UMEM) Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim UMEM Beceri 10 projesi sanayi sektöründe üretim ve imalat yapan sektörleri kapsamakta iken, Projenin kapsamı genişletilmiş Hizmet ve tarım sektörü de projeye dâhil edilmiştir. Proje ile kursiyerlere günlük 20 TL harçlık. 4 ay kurs gördükten sonra işyerlerinde çalışmaya başladıklarında ise, 18-29 yaş aralığındaki işçilerin 43 ay süresince SSK İşveren Payının tamamını30 Yaş üstünde ise 30 ay süre ile SSK işveren payının tamamını Devletçe ödenecektir. Hizmet ve tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerimizin bu fırsattan faydalanmaları menfaatleri icabıdır” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın