KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mayıs 2025 Salı
°C

Umem beceri kursları başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle başlatılan ‘UMEM Beceri 10 projesi’ 81 ilde uygulanmaya devam ediyor.

Umem beceri kursları başlıyor
12 HAZİRAN 2012 SALI 06:59
0
1414
0
AA aa

Proje kapsamında açılan ve mezunlarının çoğunluğunun istihdam edildiği 2 bin 500 kursa bu yıl tarım ve hizmet sektöründe kurslar da eklendi.

KURSİYERLERE GÜNLÜK 20 LİRA

1 Nisan 2012 tarihinde itibaren başlayacak olan kurslarda ayrıca, kursiyerler işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacak ve kursiyerlere kurs süresince 'İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ' ve 'Genel Sağlık Sigortası ' yaptırılacak.

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalara ise, 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle 'Sigorta Primi İşveren Payı ' ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanmak üzere destekte bulunulacak.

BİNTSO'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Bozan: “Üst Birliğimiz TOBB-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesince ortaklaşa yürütülen (UMEM) Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim UMEM Beceri 10 projesi sanayi sektöründe üretim ve imalat yapan sektörleri kapsamakta iken, Projenin kapsamı genişletilmiş Hizmet ve tarım sektörü de projeye dâhil edilmiştir. Proje ile kursiyerlere günlük 20 TL harçlık. 4 ay kurs gördükten sonra işyerlerinde çalışmaya başladıklarında ise, 18-29 yaş aralığındaki işçilerin 43 ay süresince SSK İşveren Payının tamamını30 Yaş üstünde ise 30 ay süre ile SSK işveren payının tamamını Devletçe ödenecektir. Hizmet ve tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm üyelerimizin bu fırsattan faydalanmaları menfaatleri icabıdır” dedi.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2025
21:59
12Bingölspor`dan 3. Lig hazırlığı!
12Bingölspor'dan 3. Lig hazırlığı!
BAL 2024-2025 sezon şampiyonu olup 3. Lig'e yükselen 12 Bingölspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Bu kapsamda İstanbul ve Ankara'da çeşitli toplantılar ve görüşme yapacak olan kulüp yönetimi, birlik çağrısında bulundular.
13.05.2025
19:24
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Doğum Hastanesi eski binası yıkılıyor
Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi eski binasının yıkım işi, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca 10,5 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık teklif usulüyle ihale edilecek. İhale tarihi ve diğer detaylar şöyle;
13.05.2025
19:11
Vali Usta`dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Vali Usta'dan yeni müdürlere mesajlı tavsiye!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ziyaretinde kurum ve yöneticilerinden beklentilerini aktaran Vali Usta, önceki dönem il müdürü Mustafa Loğoğlu'nun tutumlarına atıfta bulunarak uyarı mesajlarını net ifadelerle paylaştı!
13.05.2025
16:11
Bingöl`de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Bingöl'de üç ilçede FTR poliklinikleri açıldı
Yeni açılan poliklinikler; kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel ve boyun fıtıkları, romatizmal rahatsızlıklar, felç sonrası hareket kayıpları, ortopedik ameliyatlar sonrası rehabilitasyon süreçleri ve spor yaralanmaları gibi çok sayıda fiziksel sorunun tanı ve tedavisinde önemli bir rol üstlenecek.
13.05.2025
15:50
Bingöl`de oto hırsızları yakalandı!
Bingöl'de oto hırsızları yakalandı!
Yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı. Ayrıca ehliyetsiz araç kullanılması ile ilgili şüpheli şahıslara toplam 56 Bin TL idari para cezası uygulandı.
13.05.2025
14:38
Bingöl`de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de kamyonet takla attı: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet refüje çıkıp takla attı. Kazada 1 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın