KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Üniversite tasarısı meclis'te

Hükümet, aralarında Bingöl'ün de yer aldığı 17 il'e daha üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

Üniversite tasarısı meclis`te
04 NİSAN 2007 ÇARŞAMBA 10:10
0
1762
0
AA aa
Hükümet, 17 ile daha üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı'na gönderdi.
Tasarıya göre bu yıl Karaman, Sinop, Ağrı, Nevşehir, Siirt, Kilis, Karabük, Artvin, Çankırı, Bitlis, Bilecik, Osmaniye, Kırklareli, Muş, Bingöl, Mardin ve Batman'da da üniversite kurulacak. Böylece sadece 9 il üniversitesiz kalmış olacak. Kanuna göre öğretim üyesi, araştırma görevlisi, uzman olmak üzere bin 235'i öğretim üyesi olmak üzere toplam 2 bin yeni personele daha ihtiyaç olacak.  
Kanuna gerekçe olarak ortaöğretimdeki okullaşma oranının giderek yükselmesi, yükseköğrenime olan talebi de sürekli olarak artırması gösterildi. Yine ikinci öğretim yada açık öğretim uygulamalarına gidilmesi de bu talebin karşılanmasında yeterli olmadığı ifade edilerek, "2006 yılında örgün lisans ve önlisans için ayrılan 402 bin 155 kontenjana 1 milyon 678 bin 383 aday başvuruda bulunmuştur. Yükseköğrenime olan yoğun talebin karşılanabilmesi için bazı üniversitelerin kapasitelerini zorlayacak şekilde kontenjan artışı yoluna gidilmesi de yığılmanın önlenmesine bir çözüm olmamıştır. Bu talebin karşılanabilmesi için yeni üniversiteler kurulması gerekmektedir" denildi.
 


BİNGÖL  KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın