KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Üniversite tasarısı meclis'te

Hükümet, aralarında Bingöl'ün de yer aldığı 17 il'e daha üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

Üniversite tasarısı meclis`te
04 NİSAN 2007 ÇARŞAMBA 10:10
0
1658
0
AA aa
Hükümet, 17 ile daha üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısını dün akşam saatlerinde TBMM Başkanlığı'na gönderdi.
Tasarıya göre bu yıl Karaman, Sinop, Ağrı, Nevşehir, Siirt, Kilis, Karabük, Artvin, Çankırı, Bitlis, Bilecik, Osmaniye, Kırklareli, Muş, Bingöl, Mardin ve Batman'da da üniversite kurulacak. Böylece sadece 9 il üniversitesiz kalmış olacak. Kanuna göre öğretim üyesi, araştırma görevlisi, uzman olmak üzere bin 235'i öğretim üyesi olmak üzere toplam 2 bin yeni personele daha ihtiyaç olacak.  
Kanuna gerekçe olarak ortaöğretimdeki okullaşma oranının giderek yükselmesi, yükseköğrenime olan talebi de sürekli olarak artırması gösterildi. Yine ikinci öğretim yada açık öğretim uygulamalarına gidilmesi de bu talebin karşılanmasında yeterli olmadığı ifade edilerek, "2006 yılında örgün lisans ve önlisans için ayrılan 402 bin 155 kontenjana 1 milyon 678 bin 383 aday başvuruda bulunmuştur. Yükseköğrenime olan yoğun talebin karşılanabilmesi için bazı üniversitelerin kapasitelerini zorlayacak şekilde kontenjan artışı yoluna gidilmesi de yığılmanın önlenmesine bir çözüm olmamıştır. Bu talebin karşılanabilmesi için yeni üniversiteler kurulması gerekmektedir" denildi.
 


BİNGÖL  KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın