KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Üniversite üretken kimliğiyle geleceğe yürümekte

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Sürücü, “Türkiye’de en hızlı gelişen üniversiteler arasında ilk sırada bulunan Bingöl Üniversitesi daha modern ve daha üretken bir üniversite kimliğiyle geleceğe emin adımlarla yürümektedir” dedi.

Üniversite üretken kimliğiyle geleceğe yürümekte
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 22:00
0
1988
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nün ek yerleştirmede 29 öğrenci alacağını bildirdi.

Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nün yeni açılmış sebebiyle 29 boş kontenjan bulunduğunu ifade eden Sürücü, ÖSYM'ce yapılacak olan ek yerleştirmede 29 öğrencinin bu bölüne alınacağını söyledi.

Sürücü, “Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla 4 yıllık eğitim kapsamında öğrenci almaya başlamıştır. Türkiye'de en hızlı gelişen üniversiteler arasında ilk sırada bulunan Bingöl Üniversitesi daha modern ve daha üretken bir üniversite kimliğiyle geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bölümün fiziki alt yapısı ve olanakları diğer üniversitelerdekinden eksik değildir” dedi.

İŞ İMKÂNLARI

“Toprak Bölümü mezunları kamu sektöründe bir çok bakanlıkta ve Özel sektöründe ise başta gübre fabrikaları, özel toprak ve bitki analiz laboratuarları, inorganik ve organik gübre pazarı, organik tarım işletmeleri ve sera işletmelerinde çalışmaktadırlar” diyen Sürücü, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle çiftçilerin gübre destekleme primlerinden yararlanmaları için zorunlu hale getirilen toprak analizleri bu bölümden mezun olacak mühendisler için önemli bir iş imkanı sunmaktadır. Çünkü Toprak Bölümü mezunu olmadan özel laboratuar kurulamaz. Tarla tarımında beslenmeye yönelik danışmanlık hizmetleri, bahçe tarımında beslenmeye yönelik danışmanlık hizmetleri, örtü altı tarımında beslenmeye yönelik danışmanlık hizmetleri, topraksız tarım tekniğinde bitki beslemeye yönelik danışmanlık hizmetleri, ÇED (Çevresel etki değerlendirilmesi ) raporları için arazi yetenek sınıflandırması, ÇED raporları için toprak davranışlarının tespiti, ÇED raporları için arazi kullanım planlaması, imar planları için arazi kullanım planlaması, arazi kullanım planlaması amacıyla toprak etüd-haritalama, Arazi toplulaştırılması için arazi derecelendirilme işlemleri alanlarında yetki sahibi olabilmektedir.”
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hulusi GANDAR (@Misafir_6619)
19 Ekim 2011 Çarşamba 09:54
Başta siyasileri, Belediye Başkanını ve Sivil toplum kuruluşlarını Bingölde Üniversiteye sahip çıkmalarını bekliyoruz Bingöl Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği (BÜYAD) kurmalarını ve Dernek aracılığı ile Sponsorlar bulunup Başta yurt ve öğrencilerimize burs bnulmalarını istiyoruz. Sizler kimsiniz derseniz bizler bingölün duyarlı insanlarıyız.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın