KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Üniversite üretken kimliğiyle geleceğe yürümekte

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Sürücü, “Türkiye’de en hızlı gelişen üniversiteler arasında ilk sırada bulunan Bingöl Üniversitesi daha modern ve daha üretken bir üniversite kimliğiyle geleceğe emin adımlarla yürümektedir” dedi.

Üniversite üretken kimliğiyle geleceğe yürümekte
03 EKİM 2011 PAZARTESİ 22:00
0
2302
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nün ek yerleştirmede 29 öğrenci alacağını bildirdi.

Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü'nün yeni açılmış sebebiyle 29 boş kontenjan bulunduğunu ifade eden Sürücü, ÖSYM'ce yapılacak olan ek yerleştirmede 29 öğrencinin bu bölüne alınacağını söyledi.

Sürücü, “Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde kurulan Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla 4 yıllık eğitim kapsamında öğrenci almaya başlamıştır. Türkiye'de en hızlı gelişen üniversiteler arasında ilk sırada bulunan Bingöl Üniversitesi daha modern ve daha üretken bir üniversite kimliğiyle geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bölümün fiziki alt yapısı ve olanakları diğer üniversitelerdekinden eksik değildir” dedi.

İŞ İMKÂNLARI

“Toprak Bölümü mezunları kamu sektöründe bir çok bakanlıkta ve Özel sektöründe ise başta gübre fabrikaları, özel toprak ve bitki analiz laboratuarları, inorganik ve organik gübre pazarı, organik tarım işletmeleri ve sera işletmelerinde çalışmaktadırlar” diyen Sürücü, sözlerine şöyle devam etti:

“Özellikle çiftçilerin gübre destekleme primlerinden yararlanmaları için zorunlu hale getirilen toprak analizleri bu bölümden mezun olacak mühendisler için önemli bir iş imkanı sunmaktadır. Çünkü Toprak Bölümü mezunu olmadan özel laboratuar kurulamaz. Tarla tarımında beslenmeye yönelik danışmanlık hizmetleri, bahçe tarımında beslenmeye yönelik danışmanlık hizmetleri, örtü altı tarımında beslenmeye yönelik danışmanlık hizmetleri, topraksız tarım tekniğinde bitki beslemeye yönelik danışmanlık hizmetleri, ÇED (Çevresel etki değerlendirilmesi ) raporları için arazi yetenek sınıflandırması, ÇED raporları için toprak davranışlarının tespiti, ÇED raporları için arazi kullanım planlaması, imar planları için arazi kullanım planlaması, arazi kullanım planlaması amacıyla toprak etüd-haritalama, Arazi toplulaştırılması için arazi derecelendirilme işlemleri alanlarında yetki sahibi olabilmektedir.”
 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Hulusi GANDAR (@Misafir_6619)
19 Ekim 2011 Çarşamba 09:54
Başta siyasileri, Belediye Başkanını ve Sivil toplum kuruluşlarını Bingölde Üniversiteye sahip çıkmalarını bekliyoruz Bingöl Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği (BÜYAD) kurmalarını ve Dernek aracılığı ile Sponsorlar bulunup Başta yurt ve öğrencilerimize burs bnulmalarını istiyoruz. Sizler kimsiniz derseniz bizler bingölün duyarlı insanlarıyız.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın