KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Üniversite ve sanayici işbirliği artıyor

Doğu Anadolu'da proje üretemeyen ya da ürettiği halde projesi kabul görmeyen iller için umut verici gelişmeler yaşanıyor. Erzurum'da üniversite, sanayi ve kurumlar arasındaki işbirliği meyvelerini vermeye başladı.

Üniversite ve sanayici işbirliği artıyor
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 13:18
0
1020
0
AA aa
Türkiye'nin Doğu'sunda da büyük kuruluşlarca destek görecek projeler üretilecek. Atatürk Üniversitesi (A.Ü) bünyesinde faaliyet gösteren Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi (GAUM), Erzurum ve çevre illerdeki akademik personeli, yatırımcıyı ve kamu kurumlarını bir araya getirerek, üretime ve istihdama katkıda bulunacak proje üretilmesini sağlıyor. Sanayici ve üniversitedeki akademisyenler arasında köprü vazifesi gören GAUM'un bir ay içerisinde çeşitli fakültelerde verdiği bilgilendirme seminerleri meyvesini vermeye başladı. Şu an hazırda bulunan 10 projenin SAN-TEZ Programı'na sunulacağı ve bunun Doğu'da ilk olduğu bildirildi. Erzurum'un dünya ve Türkiye pazarındaki rekabet gücünün artacağını ifade eden Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hanifi Saraç, üniversitedeki akademik bilginin ticarileşmesi için yürüttükleri çalışmaların geri dönüşümünü almaya başladıklarını açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen SAN-TEZ Programı'nın, üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırmak, KOBİ'lerin teknoloji ve AR-GE kültürü edinmelerini amaçladığını belirten Prof. Dr. Saraç, 2006 yılında Türkiye genelinde SAN-TEZ'den sadece 17 akademisyenin projesinin kabul gördüğüne dikkat çekti. Saraç, "Sanayi Bakanlığı 1 milyon YTL'ye kadar projelere destek veriyor. Kabul gören pojelere yüzde 75 oranında hibe sağlanıyor. Birkaç yıl öncesine kadar SAN-TEZ ve TUBİTAK gibi büyük kuruluşlardan destek gören projeler Doğu'dan çıkmamıştı. Merkezimizin çalışmaları sonrasında gıda, sanayi ve tekonolji alanlarında 10 tane projemiz hayata geçmeyi bekliyor. Bunları SAN-TEZ'e sunarak destek görmelerini sağlayacağız. " dedi.

Girişimcilere de seslenen Hanifi Saraç, üniversitedeki bilgi birikiminden faydalanarak teknoloji, gıda veya farklı bir sektörde üretim yapmak isteyenleri gereken desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
14.08.2025
02:32
Vali Usta, Bingöl`ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Vali Usta, Bingöl'ün 2 aylık asayiş raporunu açıkladı
Bingöl'de düzenlenen Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda Vali Ahmet Hamdi Usta, son 2 aylık verileri paylaştı, yürütülen çalışmaların suç oranlarının azaltılmasına nasıl yansıdığına dikkat çekti.
14.08.2025
02:31
Bingöl`de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de 42 adet sikke ele geçirdi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 42 adet sikke ele geçirildi.
14.08.2025
02:29
Bingöl`de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl'de memurlardan Hükümetin zam teklifine tepki
Bingöl merkez PTT Kavşağı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, teklifin yetersiz olduğunu belirterek 'Bu teklif yetersiz ve geçersizdir. Adil ve acil teklif bekliyoruz.' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın