KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Üniversiteler için fedakarlık yapıyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Üniversiteler için hükümet olarak, millet olarak fedakârlıklar yapıyoruz, çok büyük kaynaklar ayırıyoruz. Sadece geçen yıl personel ve cari harcamalar hariç yatırımlar için 2,5 milyar dolar harcadık” dedi.

Üniversiteler için fedakarlık yapıyoruz
18 KASIM 2011 CUMA 19:05
0
1966
0
AA aa

Türk Girişim ve İş Dünyası Federasyonu (TÜRKONFED)'nun düzenlediği 1. Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi (Paü) Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Sempozyuma katılan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin 2008 ve 2009 yıllarında yaşanan ve etkileri halen devam eden ekonomik krize rağmen 2003-2010 döneminde ortalama yüzde 5 büyümeyle dünya ekonomisinin üstünde performans sergilediğini vurguladı.

Bakan Yılmaz, "Geçen yıl yüzde 9 büyüme sağladık. Bu sene inşallah yüzde 7 civarında büyüme sağlayacağız. Avrupa'daki durumu, bölgemizdeki siyasi çalkantıları hepimiz görüyoruz. Bu ortamda iki yıl üst üste bu kadar çok büyüme, gerçekten her türlü takdirin üzerindedir." dedi.

Bölge kalkınmasının ülke kalkınmasıyla beraber değerlendirilmesi gerektiğini belirten Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin birçok ekonomik göstergesinin uluslararası ortamda kıskançlıkla ve gıptayla izlendiğini kaydetti.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkelerinde, krizde 13 milyon net istihdam kaybı olduğunu hatırlatan Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Türkiye'de olsa daha da yüksek olacak. Biz 2009'dan bugüne 3 milyonun üzerinde istihdam sağladık. Türkiye'nin büyüklüğü ve başarısı, yerel düzeydeki iyileşmenin bir sonucudur." şeklinde konuştu. Orta Vadeli Program'da, gelecek üç yılda yüzde 5 civarında sürdürülebilir büyüme öngördüklerini aktaran Bakan Yılmaz, "Önümüzdeki yıllarda Türkiye ekonomisi, muhtemelen 1 trilyonu aşmış hale gelecek. Bu sene kur artışına rağmen 770 milyar dolara yakın oldu." ifadeleri kullandı.

Üretim ve kalkınmanın bütün kurumlarla beraber yürümesi gerektiğini, bu çerçevede üniversitelere de büyük görevler düştüğünü ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti: "İçinde bulunduğu bölgeden soyutlanmış, etrafına duvarlar örmüş bir üniversitenin ne kendisine ne topluma fayda sağlayabileceği açıktır. Üniversiteler için hükümet olarak, millet olarak fedakârlıklar yapıyoruz, çok büyük Kaynaklar ayırıyoruz. Sadece geçen yıl personel ve cari harcamalar hariç yatırımlar için 2,5 milyar Dolar harcadık." dedi.

Sempozyumdan sonra bölge kalkınması konusunda makale yazan üç akademisyen ödüllendirildi. Plaketleri, Bakan Yılmaz ve diğer protokol üyeleri takdim etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın