KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Üniversiteye yer açılmalı

Bingöl Üniversitesi için alınan kararın mutluluk verici olduğunu belirten Seçkin; “Ziraat fakültesi alanı, Esnaf Sanatkarlar Lisesi, Cumhuriyet Kız YİBO ile Kredi Yurtlar kurumu dahil olmak üzere tüm bu yapılar Üniversiteye tahsis edilmeli ve bu alana üniversite dışında hiçbir yapı yapılmamalıdır” dedi.

Üniversiteye yer açılmalı
22 MART 2007 PERŞEMBE 11:47
0
1229
0
AA aa
Bingöl'ün de aralarında yer aldığı 17 İl'e 17 yeni üniversite kurulması tasarısının Bakanlar Kurulu'nda görüşülmesinin kamuoyunda büyük heyecan uyandırdığını belirten Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Burhan Seçkin, üniversitenin, Bingöl'ün kalkınması için önemli bir vesile olacağını vurguladı.
Bingöl'de üniversite ve bağlı fakültelerin olmasının il ekonomisini harekete geçireceğine işaret eden Seçkin; “Açılacak bir Veterinerlik Fakültesi, hayvan ıslahı, süt ve et verimliliğinin artırılması ile kullanılacak yemlerin nitelikleri ve benzeri konularda vatandaşımızı aydınlatacağı gibi üretim ve istihdamın artmasını sağlayacaktır” dedi.
‘Üniversitemizi her Bingöllünün, siyasetçi, memur, bürokrat, işçi, emekli, öğrenci, esnaf, sanayici her kesimden insanlar sahiplenmelidir' diyen Seçkin, 1995 yılında temeli atılan ve hala bitirilemeyen Ziraat Fakültesi inşaatının, üniversite kararından sonra en kısa sürede bitirilerek eğitim-öğretime açılmasının çok büyük önem arz ettiğini söyledi.
Ziraat Fakültesi inşaatının fiziki olarak 3 bölüme ayrıldığına dikkat çeken Seçkin, bu binada 3 fakülteyle çok rahat bir şekilde hizmet verebileceğinin altını çizdi.
Köy konutları ile daraltılan üniversite alanının şimdilerde hayata geçirilmesi beklenen yeni otogar ile daha da kısıtlanacağına işaret eden Seçkin, bu alanın korunması ve hatta mevcut yapıların üniversiteye tahsis edilmesi gerektiğini ifade etti.
Seçkin; “Bundan sonra yapılacak en önemli iş, Ziraat fakültesi alanını, Esnaf Sanatkarlar Lisesi, Cumhuriyet Kız YİBO, Şehre taraf Bingöl-Elazığ Karayoluna ve Meslek Yüksekokulu alanı ile Kredi Yurtlar Kurumu dahil tüm bu yapıların Üniversiteye tahsis edilmesidir. Ayrıca bu alanlarda Üniversite dışında hiçbir şekilde başka bir tasarrufta bulunulmaması gerekli ve önemlidir” diye konuştu.
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın