KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2026 Perşembe
°C

Üniversiteyi Cenevre'de tanıttılar

Bingöl Üniversitesi, Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE) tarafından İsviçre'nin Cenevre şehrinde düzenlenen 30. Uluslararası EAIE Kongre ve Eğitim Fuarında tanıtıldı.

Üniversiteyi Cenevre`de tanıttılar
19 EYLÜL 2018 ÇARŞAMBA 19:59
0
2276
2
AA aa

Yükseköğretimde uluslararasılaşma hakkında katılımcılar arasında fikir ve deneyimlerin paylaşımına olanak sağlayan EAIE Fuarı, özellikle uluslararası eğitimle ilgili konularla ilgili bir dizi çalıştayı da kapsıyor. 

Bingöl Üniversitesi Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Erasmus Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kayıntu, Öğr. Gör. Soner Kaya ve Öğr. Gör. Semra Çamuka'nın katıldığı Fuarda, Erasmus+ Programı kapsamında hali hazırda partner üniversitelerin üst düzey temsilcileri ile birebir görüşülerek ikili işbirliklerinin daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi için çalışmalar yapıldı.

Özellikle gelen öğrenci/personel ve anlaşma sayısını artırmak amacıyla Erasmus+ Programı kapsamında hali hazırda partner üniversitelerin üst düzey temsilcileri ile birebir görüşmeler yapılan fuarda, ikili işbirliklerinin daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi için çalışmalar yapıldı.

Programda, Avrupa'daki üniversiteler yanında ayrıca Amerika, Tayvan, Tayland, Kanada, Güney Kore, Hindistan, Rusya, Malezya, Endonezya, Kazakistan, İrlanda, Brezilya, Katar gibi dünyanın pek çok ülkesindeki çok sayıda üniversitenin üst düzey temsilcileriyle görüşülüp yeni işbirliklerinin temelleri atıldı.

Uluslararası İlişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz yaptığı açıklamada; “Üniversitemizin uluslararasılaşmasına katkı yapmak amacı ile EAIE Kongre ve Fuarına önceden belirlediğimiz üç ana hedef ile katılım sağladık. Bunlar, KA103 Programı (Program ülkeleri arasındaki değişim), KA107 (Ortak ülkeler arasındaki değişim) ve Mevlana değişim programı kapsamında ikili anlaşma sayısını artırmak ve Erasmus+ ile Mevlana değişim programı kapsamında gelen öğrenci/personel sayısını artırmak; Erasmus+ staj hareketliliği öğrencileri için işbirliği ağları kurmak; Horizon 2020 ve diğer Erasmus+ programları için işbirliği ağı oluşturmak. Yapmış olduğumuz çalışmalarla 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında 34 farklı üniversiteye 67 öğrencimizi, Öğrenci Staj Hareketliliği programı kapsamında ise 10 farklı kurum veya şirkete 10 öğrencimizi gönderdik. Aynı programlar kapsamında 16 akademik ve idari personelimizi yurtdışına gönderdik. Erasmus+ kapsamında yurtdışı üniversitelerle anlaşma sayımızı 30'a çıkarırken, Mevlana Değişim Programı kapsamında ise 5'ten 17'ye çıkardık. Bu sene de dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda üniversite temsilcisi ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdik. Anlaşma sayılarımızı arttırarak öğrenimlerinin bir kısmını yapmak üzere daha çok öğrencimizi yurtdışına göndermeyi ve özellikle yurtdışından üniversitemize öğrenci getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki günlerde bölüm ve program koordinatörlerimizle de bir araya gelerek Üniversitemiz adına öğrenci hareketliliğini daha da canlandırmak için bilgi paylaşımı yapacağız” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31378)
20 Eylül 2018 Perşembe 09:14
Boşa masraf, 4 kişi gidip gezip geliyor başka da bir işe yaradığı yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_31369)
19 Eylül 2018 Çarşamba 20:04
ülkede cok tanındı.sira avrupada..komik olmayın
22.01.2026
12:15
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2025`te 25 Milyon TL`lik Destek
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2025'te 25 Milyon TL'lik Destek
Dernek, yıl boyunca 5 bini aşkın aileye ayni ve nakdi yardım ulaştırdı; yurtdışı çalışmalarında ise Gazze ve Afrika'ya özel destek sundu.
22.01.2026
11:51
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Motorinin litresi 60 liraya ulaşıyor
Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıta zam olarak yansıyor. Bu gece pompaya yansıyacak zamla birlikte Bingöl'de motorin fiyatı 60 TL'ye ulaşıyor. İşte yeni zam miktarı ve oluşacak tablo…
22.01.2026
11:22
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Bingöl için yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, dondurucu soğukların etkili olduğu Bingöl için yoğun kar uyarısında bulundu.
21.01.2026
15:09
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray`ı Anarken
Bir Kültürün Ardından Ali Burtaşkıray'ı Anarken
Folklorun ustası, Zazaca türkülerimizin hafızası ve Bingöl'ün yaşayan arşivi; aramızdan ayrılsa da izi, sesi ve nefesi bu topraklarda yaşamaya devam ediyor.
21.01.2026
14:53
Vali Çelik göreve başladı:
Vali Çelik göreve başladı: 'Birlikte çalışıp birlikte başaracağız
Niğde Valiliği'nden Bingöl Valiliği görevine atanan Cahit Çelik, kente gelerek görevine resmen başladı. Valilikte düzenlenen basın toplantısında konuşan Bingöl'ün yeni valisi Çelik; 'Bingöl'e hizmet edecek olmanın onurunu yaşıyorum. Birlikte çalışıp birlikte başaracağız' dedi.
21.01.2026
14:04
Bingöl Üniversitesi`nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Bingöl Üniversitesi'nden önemli sıçrama! 765 Sıra Birden Yükseldi
Rektör Çelik, Bingöl Üniversitesi'ni Webometrics sıralamasında 750–1000 bandına taşımayı hedeflediklerini, bu yükselişin ise kararlılıkla uygulanan yeni nesil üniversite vizyonunun somut bir göstergesi olduğunu ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın