KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Uzman çavuş, salihli'de toprağa verildi

Bingöl Kurudere Mevkii'nde cezaevi nakil aracının devrilmesiyle şehit düşen 45 yaşındaki jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman çavuş, salihli`de toprağa verildi
07 KASIM 2011 PAZARTESİ 16:13
0
3519
0
AA aa

Bingöl Kurudere Mevkii'nde cezaevi nakil aracının devrilmesiyle şehit düşen 45 yaşındaki jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Kayar'ın eşi Latife Kayar, "Aşkım seni bayramda gülerek bekliyorduk. Şimdi cenazen geldi" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Van'da görev yapan şehidin 7.2 büyüklüğündeki depremde evlerinin ağır hasar görmesi üzerine eşi ve çocuklarını Salihli'ye getirdiği öğrenildi.

Ankara'dan Van'a mahkum götürürken Bingöl'ün Kurudere Mevkii'nde dün devrilen cezaevi aracının içinde bulunan ve şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar'ın cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Adala Beldesi'ne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Kayar için bugün Atatürk Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, daire başkanları, kaymakamlar, belediye başkanları ve şehidin yakınlarıyla bine yakın kişi katıldı.

Törende şehidin eşi Latife Kayar, çocukları 20 yaşındaki Tuğçe, 8 yaşındaki Fadime Beste ve 6 yaşındaki Sude Kayar gözyaşlarına hakim olmadı. Şehidin eşi Latife Kayar'ın, "Aşkım benim. Seni Kurban Bayramı'nda gülerek beklerken, cenazen geldi. Van'da depremden kurtulduk, evimizi tekrar kuracağız derken, şimdi biz ne yapacağız? Eşim askerliği çok seviyordu. Görevini çok iyi yapıyordu. Aşkım seni çok seviyorum" diyerek gözyaşı dökmesi yürek dağladı. Asker beresi takan şehidin kızı Tuğçe Kayar güçlükle ayakta durdu. Kimi zaman kendinden geçen genç kıza sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Bayram Kayar yakınlarının yardımıyla ayakta dururken, şehidin kardeşi Ersin Kayar babasını teselli etmeye çalıştı.

Törende, konuşan Vali Daşöz, "Şehitlerimiz milletimize ve devletimize birer emanetidir. Şehidimize olan borcumuzu geride bıraktıklarına en iyi şekilde bakmakla ödemeye gayret göstereceğiz. Manisa iki gün içerisinde iki şehidini uğurladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Meydanda kılınan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar'ın cenazesi askerler tarafından cenaze aracına konuldu. Törene katılan bine yakın kişi, son kez şehidini selamladı. Daha sonra şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayar, Adala Beldesi Şehitliği'nde toprağa verildi.

VAN DEPREMİNDEN KURTULMUŞ

Van'da görev yapan ve ailesiyle birlikte kentte yaşayan şehit Uzman Çavuş Kayar'ın evinin 23 Ekim'deki 7.2'lik depremde ağır hasar gördüğü, bunun üzerine eşiyle üç kızını babaocağı Salihli'ye getirdiği daha sonra da görev yerine döndüğü öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş'un yaklaşık bir yıl sonra emekli olmayı planladığı belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın