KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2025 Cuma
°C

Uzman çavuş, salihli'de toprağa verildi

Bingöl Kurudere Mevkii'nde cezaevi nakil aracının devrilmesiyle şehit düşen 45 yaşındaki jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman çavuş, salihli`de toprağa verildi
07 KASIM 2011 PAZARTESİ 16:13
0
3263
0
AA aa

Bingöl Kurudere Mevkii'nde cezaevi nakil aracının devrilmesiyle şehit düşen 45 yaşındaki jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Kayar'ın eşi Latife Kayar, "Aşkım seni bayramda gülerek bekliyorduk. Şimdi cenazen geldi" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Van'da görev yapan şehidin 7.2 büyüklüğündeki depremde evlerinin ağır hasar görmesi üzerine eşi ve çocuklarını Salihli'ye getirdiği öğrenildi.

Ankara'dan Van'a mahkum götürürken Bingöl'ün Kurudere Mevkii'nde dün devrilen cezaevi aracının içinde bulunan ve şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar'ın cenazesi, memleketi Manisa'nın Salihli İlçesi'ne bağlı Adala Beldesi'ne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Kayar için bugün Atatürk Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören, Özgür Özel, Sakine Öz, daire başkanları, kaymakamlar, belediye başkanları ve şehidin yakınlarıyla bine yakın kişi katıldı.

Törende şehidin eşi Latife Kayar, çocukları 20 yaşındaki Tuğçe, 8 yaşındaki Fadime Beste ve 6 yaşındaki Sude Kayar gözyaşlarına hakim olmadı. Şehidin eşi Latife Kayar'ın, "Aşkım benim. Seni Kurban Bayramı'nda gülerek beklerken, cenazen geldi. Van'da depremden kurtulduk, evimizi tekrar kuracağız derken, şimdi biz ne yapacağız? Eşim askerliği çok seviyordu. Görevini çok iyi yapıyordu. Aşkım seni çok seviyorum" diyerek gözyaşı dökmesi yürek dağladı. Asker beresi takan şehidin kızı Tuğçe Kayar güçlükle ayakta durdu. Kimi zaman kendinden geçen genç kıza sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Bayram Kayar yakınlarının yardımıyla ayakta dururken, şehidin kardeşi Ersin Kayar babasını teselli etmeye çalıştı.

Törende, konuşan Vali Daşöz, "Şehitlerimiz milletimize ve devletimize birer emanetidir. Şehidimize olan borcumuzu geride bıraktıklarına en iyi şekilde bakmakla ödemeye gayret göstereceğiz. Manisa iki gün içerisinde iki şehidini uğurladı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Meydanda kılınan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kayar'ın cenazesi askerler tarafından cenaze aracına konuldu. Törene katılan bine yakın kişi, son kez şehidini selamladı. Daha sonra şehit Jandarma Uzman Çavuş Kayar, Adala Beldesi Şehitliği'nde toprağa verildi.

VAN DEPREMİNDEN KURTULMUŞ

Van'da görev yapan ve ailesiyle birlikte kentte yaşayan şehit Uzman Çavuş Kayar'ın evinin 23 Ekim'deki 7.2'lik depremde ağır hasar gördüğü, bunun üzerine eşiyle üç kızını babaocağı Salihli'ye getirdiği daha sonra da görev yerine döndüğü öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş'un yaklaşık bir yıl sonra emekli olmayı planladığı belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2025
17:44
Bingöl`ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl'ün içme suyu kapasitesi iki katına çıkıyor
Bingöl Belediye Başkanı Arıkan, 'Yıllardır verilen bu büyük emeğin adım adım sonuna yaklaşıyoruz. Mevcut su debisi saniyede 300 litre iken, kapasite neredeyse iki katına çıkarılmış olacak. Bu hat tamamlandığında, Allah'ın izniyle Bingöl'de içme suyu sorunu tamamen gündemden çıkacak'
26.06.2025
17:43
Üniversitelerde yeni dönem!
Üniversitelerde yeni dönem!
Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde yapay zekâ, tarım ve sağlıkta dijitalleşmeyi önceleyen yeni programlar için harekete geçti. Yeni modelle birlikte; İş dünyasındaki tecrübeli isimler meslek yüksekokullarında dersler verecek.
26.06.2025
17:42
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Artık Cebinde
Bingöl Belediyesi, şehri cebinize sığdıran son teknoloji hizmeti 'Bingöl Ulusal Kent Rehberi'ni kullanıma açtı. Uygulamaya; app store ve google play üzerinden 'Türkiye Kent Rehberi' ismiyle arama yapılınca ulaşılabiliyor.
26.06.2025
17:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 7 bin 945 kök kenevir ile 9 bin 300 kök skunk bitkisi ele geçirildi.
26.06.2025
17:40
Bingöl`de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de kaçak parfüm ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 136 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi.
25.06.2025
18:30
Bingöl Ziraat Fakültesi`nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Ziraat Fakültesi'nde Ayçiçek dönemi
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde dekanlık görevine Prof. Dr. Mehmet Ayçiçek atandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın