KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Vakıflar haftası nedeniyle konferans düzenlendi

Değişgeç,”Yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili, en verimli ve teşkilatlı şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir”

Vakıflar haftası nedeniyle konferans düzenlendi
12 MAYIS 2006 CUMA 12:19
0
1195
0
AA aa
Her yıl 8–14 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Vakıflar Haftası ile  ‘2006 Vakıf Medeniyeti Yılı' etkinlikleri çerçevesinde Bingöl'de Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından ‘Türk Tarihinde Vakıflar ve Vakıf Kültürü' konulu konferans düzenlendi.
Bingöl Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan konferansa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Konferansta açılış konuşmasını yapan Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç,  dayanışma ve yardımlaşma duygusunun, insanlığın kendisi ile birlikte getirdiği en yüce değerlerden biri olduğunu söyledi. “Her toplum, dayanışma ve yardımlaşma konularında yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre, çeşitlilik gösteren müesseseler oluşturmuştur” diyen Değişgeç,  ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili, en verimli ve teşkilatlı şeklinin kuşkusuz vakıf müessesesi olduğunu belirtti.
Vakıfların ne zaman ortaya çıktığı, tarih içindeki gelişimi ve kültürü hakkında kısa bir bilgi veren Değişgeç, Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı'nın faaliyetlerini anlattı.Değişgeç,” Biz ilimizde halen 8 öğrenciye aylık eğitim bursu ve 20 aileye aylık düzenli gıda yardımında bulunmaktayız. Yaptığımız hizmetler kısıtlı imkanlarla yapılan hizmetlerdir. Devletimiz de atalarımızdan kalan mirasa sahip çıktığını ve bu mirası devam ettirdiğini göstererek, bütün illerde Valilikler emrinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla, o ilde yaşayan mağdur vatandaşlarımıza gıda, kışlık yakacak ve para yardımında bulunarak sahip çıkmaktadır. Bingöl'ümüzde yaşayan mağdurların veya diğer bir tabirle hizmete ihtiyaç duyan insanların derdine derman olabilmek için şahıs olarak bu hizmeti yapamasak da bu tür hizmetleri yapan vakıflar aracılığıyla bu insanlara yardımcı olabiliriz” diye konuştu.
Değişgeç'in ardından kürsüye gelen Türk – Eğitim – Sen Teşkilatlanma Sekreteri Fırat Atan, konferansa katılanlara, Türk tarihinde vakıflar ve vakıf kültürü hakkında genişçe bilgi verdi.

Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın