KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Vali avuç: köylerin altyapı sorunu kalmayacak

Vali Vehbi Avuç, Köylerin Altyapılarını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında, Bingöl'de altyapı sorununun kalmayacağını söyledi.

Vali avuç: köylerin altyapı sorunu kalmayacak
26 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA 11:16
0
2222
0
AA aa
KÖYDES çalışmaları hakkında Bingöl'e yapılacak hizmetleri tanıtmak amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Vali Avuç, susuz köy kalmayacağını belirterek, "KÖYDES, Cumhuriyet tarihimizin en büyük projesidir'' dedi
Valilik salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Avuç, KÖYDES kapsamında köylerin altyapı sorunlarının çözüleceğini söyledi.
KÖYDES için Bingöl'e 29 milyon 752 bin lira ödenek ayrıldığını bildiren Avuç, en fazla ödenek ayrılan iller sıralamasında Bingöl'ün 16. sırada yer aldığını kaydetti.
Ayrılan ödeneğin büyük rakam olduğunu ifade eden Vali Avuç, ''Daha önceki yıllarda özel idare bütçesi 7 milyon lira idi. 2006 yılında özel idare bütçesi 10 milyon lira. KÖYDES için ayrılan ödenek 3 özel idare bütçesi eder. Ülke genelinde köylerin altyapı sorunlarını kökten çözmek amacıyla yürürlüğe konulan KÖYDES, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesidir. Yapılan çalışmalar projeli olduğu için kaliteli ve uzun ömürlü olacaktır'' dedi.
Vali Avuç, proje kapsamında Bingöl'e ayrılan ödeneğin nerelerde kullanılacağını ise şöyle açıkladı: "Köy yolları için toplam 79 proje hazırlanmış, bu proje kapsamında 65 kilometre asfalt, 50 kilometre tavsiye, 150 kilometre onarım, 515 kilometre stabilize yol ve 1 köprü ile 150 menfez yapımı, 100 köye içme suyu, 31 sulama projesi, 10 köye kanalizasyon yapılacak.''
Vali Vehbi Avuç, bu konuda emeği geçen herkesle birlikte, İl Genel Meclis Üyelerine de teşekkür etti.
Toplantıya Vali Vehbi Avuç'un yanı sıra, Vali Yardımcısı Hayati Taşdan, Köye Yönelik Hizmetler Birimi Müdürü Feyzi Bazencir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Turgut Üngör ve İl Genel Meclis Başkanı abdurrezak Anacur katıldı

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın