KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Vali: hizmet istiyorum

İl Koordinasyon Kurulu 2008 yılı 1 Dönem Toplantısı, dün saat 14.00'da Bingöl Valiliği Toplantı Salonu'nda Vali İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Vali: hizmet istiyorum
12 MART 2008 ÇARŞAMBA 10:34
0
1720
0
AA aa
İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri, Kurum Amirleri ve İl Genel Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda katılımcılara seslenen Vali Balkanlıoğlu: “Trilyonluk yatırımlar atıl durumda, milli servet heba ediliyor. Milletin cebinden çıkan paraların boşa gitmesi insanın içini sızlatıyor” dedi.
Balkanlıoğlu: “Kurumlar arasında dengesizlik var”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Balkanlıoğlu, koordinasyon kurul toplantısının öneminden bahsederek, yapılan birçok yapının kullanılmadan heba olduğunu ifade etti. Milyon dolarların harcanarak kamu binalarının, okulların yapıldığını ve bu yapıların bazen hiç kullanılmadan boşa gittiğini vurgulayan Balkanlıoğlu: “Havaalanı, Organize Sanayi Bölgesi inşaatı, kamu binaları ve çok sayıda okul inşaatı için trilyonlarca paralar harcanarak kullanılmadan heba ediliyor. Milli serveti boşa harcamak, sağlam yapılmayan yapıların boşa gitmesi en önemlisi de fakir milletin cebinden çıkan bu paraların boşa gitmesi insanın içini sızlatıyor. Bazen bakıyoruz ayının önünde ot, koyunun önünde de et var. Aynı devletin kuruluşlarıyız ancak imkânlar farklı. Bizim burada toplanmamızın asıl nedeni çözüme yönelik değerlendirmeler yapmak. Her kurum üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeli. Boşa harcama yapmayacağız. Yapılan çalışmalar boşa gitmeyecek” ifadelerini kullandı.
Aksu: “ DSİ'nin 12 projesi var”
Toplantıya katılan Bölge Müdürleri ve kurum müdürleri sırasıyla kürsüye çıkarak, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. İlk olarak kürsüye çıkan Devlet Su İşleri (DSİ) 9'ncu Bölge Müdürü Nevzat Aksu, en büyük projelerinin Kiğı Hes Barajı olduğunu belirti.
Kiğı Hes Barajı için 2008 yılı yatırım programı dahilinde başlangıç ödeneğinin 30 milyon YTL olduğunu belirten Aksu: “DSİ olarak çok önem verdiğimiz 12 projemiz var. Bunlardan en önemlisi Kiğı Hes Barajı'dır. Bunun için 2008 yılı yatırım programında 30 milyon YTL ödenek dışında, 20 Milyon YTL daha talebimiz oldu. Bunu da alırsak toplam 50 milyon YTL ödenek almış olacağız. Bunun dışında Gülbahar Barajı Projesi ve taşkın koruma çalışmaları projeleri var” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Kiğı'da oturan vatandaşların barajda çalışma talebini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, işsizliği önlemek amacıyla imkanlar dahilinde barajda çalıştırılacak elemanlarda önceliğin Kiğı'da ikamet eden vatandaşlara verilmesini istedi.
Yine aynı senaryo; “Yapacağız, edeceğiz”
Aksu'nun ardından kürsüye gelen Karayolları 8'nci Bölge Müdür Yardımcısı Teyfik Subaşı ise yine ‘yapacağız, edeceğiz' diyerek sorunları geçiştirmeye çalıştı ancak kurul üyelerinin eleştirilerinden kurtulamadı.
Subaşı'nın, özelikle Bingöl-Muş arasındaki duble yol ile ilgili olumsuz açıklamaların ilk tepki Vali Balkanlıoğlu'ndan geldi. Bakanlıktan söz aldıklarını belirten Balkanlıoğlu, “Bingöl-Muş arasında bölünmüş yol kalmasın” diyerek tepkisini dile getirdi.
2008 yılında karayolları çalışmaları için hiç ödenek gelmediğini belirten Subaşı, iç acıcı bir açıklama yapmadı. Her zamanki konuşmasını yaptı ve karşılığında kurul üyelerinden tepki aldı.
Akyürek: “Biz bir tek babanın evlatlarıyız”
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Subaşı'nın ardından söz alan Yayladere Belediye Başkanı Haşim Akyürek, karayollarının çalışmalarının kalitesizliğinden bahsederek, bölge müdür yardımcısının anlattıklarının iştahları kapattığını ifade etti.
Akyürek: “Biz bir tek babanın evlatlarıyız. Hepimizin vergileriyle hizmet yapılıyor. Zamansız yapılan çalışma ve yolların kalitesizliği uykumuzu kaçırıyor. Sathi kaplama ile yollar yapılıyor. Bu paralara ne oldu, nereye gitti. Kamu malı heba ediliyor” şeklinde tepkisini dile getirdi.
Bayram: “Yollar değil, yolları yapanlar bozuktur”
Daha sonra söz hakkı alan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram'da karayollarına tepki gösterdi. Ancak Bayram'ın bu seferki tepkisi biraz daha ağır oldu.
‘Yollar değil, yolları yapanları bozuktur' diyerek ağır eleştirilerde bulunan ve yolların hiçbir zaman randıman vermediğini anlatan Bayram: “ Biz sadece sağlam ve kaliteli bir yol yapılmasını istiyoruz. Yapılan hiçbir yol randıman vermedi. Yolların hali ortada, Bingöl sınırındaki yolların hali içler acısıdır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Güven: “konuşulanlar burada kalıyor”
Son olarak söz hakkı alan Kiğı İlçe Belediye Başkanı Coşkun Güven ise, kurulu eleştirdi. Asıl sıkıntının kendilerinden kaynaklandığını dile getiren Güven, 9 yıldır belediye başkanı olduğunu hatırlattı ve 9 yıldır hiçbir sorunun çözülmediğinin altını çizdi.
Her Bingöllünün birer değer olduğunu söyleyen Güven: “Burada konuşulanlar, burada kalıyor. Yılda 3–4 defa toplanıyoruz, güzel kravatlarımızı takıp buraya geliyoruz. Eve döndüğümüz de ise elde var sıfır. Her Bingöllü birer değerdir ancak kimse yanyana gelmiyor, sorunlar da çözülmüyor” dedi.
Girgin'den kaçamak cevaplar
İl Koordinasyon kurul toplantısında en çok merak edilen konulardan biri ise Bingöl Üniversitesine 2008 yılında öğrenci alımının yapılıp yapılmayacağıydı. Toplantıda Bingöl Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prf. Dr. Aydın Girgin kürsüye çıkarak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 2008 yılı Bingöl Üniversitesi yatırım programın toplam bedelinin 2 milyon 300 bin YTL olduğunu söyleyen Girgin: “ Bingöl Üniversitesi, fizik yapılarak olarak şuan yüzde 99'u tamamlanmış durumda. Nisan-Mayıs 2008 yılında Meslek Yüksekokulu'nu yeni binaya taşımayı planlıyoruz. Ziraat Fakültesini bu yıl açmak için çalışmalarımız oldu. Fırat Üniversitesi Rektörü ile de bu konu ile ilgili görüşmeler yaptık. Yardımcı Rektör ataması ile ilgili çalışma yapıldı” dedi.
Konuşmanın sonunda söze giren Vali Balkanlıoğlu'nun, yerel basında Bingöl Üniversitesi'nin 2009'a kaldığı yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Girgin, beklenen yanıtı vermedi.
MYO müdürü olarak bu konularla ilgili fazla yetkisinin bulunmadığını söyleyen Girgin, ek yerleştirme ile açılacak olan ziraat fakültesi bölümüne öğrenci alımını yapılabilineceğini söyledi.
Kaçamak cevaplarla durumu geçiştirmeye çalışan Girgin'in “Ek kontenjanla öğrenci alımı yapılabilir” şeklindeki sözleri de haberlerin doğruluğunu bir kez daha ispatladı
 

 

 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın