KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Vali Usta; 'Ağaçlandırma çalışmalarını destekleyeceğiz'

Kamu kurumlarına yönelik ziyaretlerini sürdüren Vali Usta, Orman İşletme Müdürlüğü ziyaretinde ağaçlandırma çalışmaların önemine dikkat çekip bu alandaki faaliyetleri destekleyeceklerini vurguladı. Ormanların korunması için duyarlılık çağrısında bulunan Usta; 'Doğal güzellikleriyle sağlığımıza olumlu etkileri bulunan ve eşsiz bir doğa harikası ormanlarımıza karşı artan bir bilinçle duyarlı ve özverili olmalıyız.'

Vali Usta;
01 KASIM 2023 ÇARŞAMBA 16:52
7
1636
3
AA aa

Bingöl'deki kurumları daha iyi tanımak, yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve çalışanlarla tanışmak için kurum ziyaretlerine devam eden Vali Ahmet Hamdi Usta, bu kapsamda Orman İşletme Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek kurum yöneticileri ve personeli ile tanıştı, kurumların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Ağaçlandırma çalışmaları değişmeyen gündemlerimizdendir”

İlk olarak Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Usta, Orman İşletme Müdürü İbrahim Börü'den Bingöl'deki orman alanları, İlimizin orman varlığı ve ağaçlandırma faaliyetleri, üretilen fidan sayıları, ağaçlandırma ve toprak muhafaza projeleri, aşılı ceviz üretim çalışmaları, ormanların bakımı, geliştirilmesi ve gençleştirilmesi, rehabilitasyon çalışmaları, mesire yeri projeleri, orman koruma ve işletmecilik projeleri, orman köylerinin kalkındırılması ve desteklenmesi projeleri ile ilgili detaylı bilgi aldı.

İşletme Müdürü İbrahim Börü'ye yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkür eden Vali Usta, ormanları ve fidancılığı önemsediğini belirterek, Bingöl'ün özellikle meşe ormanları açısından zenginliğine ve bunun önemine dikkat çekti.

Ağaçlandırmayı önemsediğini ve il genelinde yapılacak ağaçlandırma faaliyetlerini desteklediğini ifade eden Vali Usta, “Ağaçlandırma çalışmalarını destekleyeceğiz. Bu konunun değişmeyen gündemlerimizden olduğunu belirtmek isterim. Çünkü ağaçlar topraklarımızı korumakta, binlerce çeşit canlıya yuva olmakta ve hava kirliliğini önlemektedir. Doğal güzellikleriyle sağlığımıza olumlu etkileri bulunan ve eşsiz bir doğa harikası ormanlarımıza karşı artan bir bilinçle duyarlı ve özverili olmalıyız.” dedi.

Birimleri ziyaret ederek buradaki personelle de tanışan Usta, kurum çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar diledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar'dan detaylı bilgi alındı

Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne geçen Vali Usta, burada da kurumun çalışmalarıyla ilgili olarak Şube Müdürü Erkan Davran'dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Şube Müdürü Davran, Vali Usta'ya tabiatı koruma alanları başta olmak üzere yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları, orman içi su ürünleri ve avcılık faaliyetleri, yürütülen proje ve hizmetler, kurum görev alanında kalan kontrol ve denetim çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bilgi paylaşımında bulundu.

Vali Usta, kurum çalışanlarına ‘hayırlı mesailer' dileklerini ileterek kurumdan ayrıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105122)
03 Kasım 2023 Cuma 11:16
sütaşa peşkeş çekilen arazilerden birazda bahsedin.Veya zengin ve nüfuslu insanların işgal ettiği arazilerden. tabi oloy fakir fukaraya gelince değişiyor. Fakir ve kimsesiz olanlarada devlet çöküyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105104)
02 Kasım 2023 Perşembe 20:47
Eski Peygamberlerden gelen bir söz vardır. Utanmadıktan sonra istediğini yap. Zalim zilletinde Mazlum izzetinde Yaşar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105085)
02 Kasım 2023 Perşembe 08:41
ORMANLARI BİTİRMEYE ÇALIŞAN BİR ZİHNİYETLE MÜCADELE ETMELİSİNİZ SAYIN VALİM
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105105)
02 Kasım 2023 Perşembe 21:10
@Misafir Kullanıcı Evet Mazrafaki'nin ilerisindeki villaların yapıldığı ve yapılan ve etraftaki yapılar orman arazisinde.
22.07.2026
13:41
Bingöl`de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Bingöl'de Köy Yollarına Sıcak Ayar!
Vali Cahit Çelik'in incelediği yeni asfalt plenti, Ağustos ayının ilk haftasında üretime başlayacak. Saatte 160 ton üretim kapasitesine sahip tesisle birlikte Bingöl'de yıllık 100 ila 150 kilometre sıcak asfalt yapılması hedeflenirken, İl Özel İdaresi yol yapımında dışa bağımlılığını da tamamen sona erdirecek.
22.07.2026
13:04
Bingöl`de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl'de 30 kişiye iş fırsatı: Başvurular başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek İşgücü Uyum Programı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünde toplam 30 kişi istihdam edilecek. Başvurular 26 Temmuz'a kadar alınacak.
22.07.2026
02:18
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Bir Saz, Bir Gurbet, Bir Ömür
Mehmet Boğatekin'in hikâyesi, Bingöl'de bir dut ağacının dallarında başlayan türkülerle, yıllar sonra ahırda gizlice çalınan bir sazın izinde gurbete uzanıyor. 40 yıl boyunca memleket hasretini türkülerine taşıyan Boğatekin, bugün kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya olan Zazaca'nın ve kültürel hafızanın yaşatılması için ses veriyor.
22.07.2026
02:17
Bingöl`ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'ün afet risk haritası yeniden şekilleniyor
Bingöl'de 2027-2031 İl Afet Risk Azaltma Planı için hazırlıklar başladı. Vali Cahit Çelik, başta Yedisu fay segmenti olmak üzere kentin afet risklerine karşı daha dirençli hale getirilmesi için yapı stokunun güçlendirilmesi ve riskli yapıların dönüşümünün önemine dikkat çekti.
22.07.2026
02:16
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl-Elâzığ karayolu Adliye karşısında iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
22.07.2026
02:15
Yeşilay Bingöl`den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl'den semt pazarlarında bağımlılıkla mücadele çalışması
Yeşilay Bingöl Şubesi, bağımlılıkla mücadele kapsamında semt pazarlarında vatandaşlarla bir araya gelerek farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın