KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Vali Usta'dan 'Doğru yer seçimi, güçlü inşaat' vurgusu

Deprem haritasının en kritik noktasındaki Bingöl için yapıların yönetmeliklere uygun ve sağlam inşa edilmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Binaların yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle takip edilmeli; ilgili kanun, yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır' dedi.

Vali Usta`dan
29 ŞUBAT 2024 PERŞEMBE 22:42
1
1437
3
AA aa

Vali Ahmet Hamdi Usta, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada bulundu. Bingöl'ün birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken Vali Usta, bina yapımında vatandaşlar ve ilgili kurumlara önemli görevler düştüğünü söyledi.

Vali Usta, şunları söyledi; “Toplumumuzda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı daima hazırlıklı olunması amacıyla, ülkemizde her yıl 1–7 Mart tarihleri, “Deprem Haftası” olarak anılmaktadır. Deprem Haftası etkinlikleri; bilinçlenme, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapma ve bir deprem felaketi halinde toplum bilinci ve dayanışması içinde hareket edilmesi bakımından hayati önem arz etmektedir. Ani Gelişen Doğal Afet olarak değerlendirilen depremler, yaşandıkları bölgelerde çok büyük can ve mal kaybına sebep olmaktadır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce, 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 Van ve 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri toplumumuzda deprem olgusunun çok boyutlu olarak değerlendirilmesini sağlamış ve Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında konuyla ilgili birçok alanda önemli adımlar atılmıştır. Aynı şekilde ilimiz Bingöl'ün de birinci dereceden deprem kuşağında bulunduğunu daima hatırlamalı; 1971 ve 2003 tarihlerinde ilimizde yaşanan deprem felaketlerindeki acıları bir daha yaşamamak için zamanında ve etkin tedbirler almalıyız. Bu kapsamda, “Deprem Öldürmez Binalar Öldürür” sözü gereğince bina yapan vatandaşlarımız ile denetim yapan kurum ve kuruluşlarımıza önemli görevler düşmektedir. Binaların yapımında yer seçimi, zemin etüdü, proje ve inşaat safhaları titizlikle takip edilmeli; ilgili kanun, yönetmelik ve diğer kurallara titizlikle uyulmalıdır. Bu vesileyle, ülkemizdeki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden ve diğer doğal afetlerden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dileyerek saygılarımı sunuyorum.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108208)
01 Mart 2024 Cuma 13:47
'Deprem Öldürmez Binalar Öldürür'sözü dikkate alınarak yapılar yapılmalı.Ancak Bingöl'ün yapıların yaklaşık p oranında yenilenmiş,yeni yapılar deprem yönetmeliğe göre yapılan yapılardır,başında mühendisi bulunan ayrıca yeni uygulama, her inşaatın yapı denetimi firmaları tarafından denetimi yapılmakta,burda anlaşılmayan konu nedir diye sorulduğunda soru şu ;kimse yeni yapılan yapıya güvenmiyor ? neden ? bu konuda denetim yetkilileri tarafından açıklama yapma ihtiyacı var.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108184)
01 Mart 2024 Cuma 08:17
Sayın valim memleketin sorunlarının az çok farkına varmışsınız. Ama Kanun ve tüzüğe önce amirler sonra çalışanlarının uyması memleket için yeter ve artar. Siyasetin içine girmemiş bir daire amiri ve çalışanını bulmamak zor. Mesele bu. Mesai saatlerine riayet sıfır, denetim sıfır. ne olacak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108178)
01 Mart 2024 Cuma 02:38
Adam gibi devlet adamı.
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın