KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Aralık 2025 Cuma
°C

Vekillere hastane çağrısı

22 Temmuz seçimlerine yakın bir tarihte Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin ‘Göğüs Hastanesi' olarak inşa edilen yeni binaya taşınacağını duyuran BingolOnline/Kent Haber'in iddiaları netlik kazandı.

Vekillere hastane çağrısı
11 ARALIK 2007 SALI 10:12
0
1544
0
AA aa
Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin, ‘Göğüs Hastanesi' olarak inşa edilen yeni binaya taşınmasına yeşil ışık yakan bürokrasiye sivil toplum kuruluşları (STÖ) kırmızı kart gösterdi ve milletvekillerine çağrıda bulundu. “Yeni bina bölge hastanesine yada tıp fakültesine dönüştürülmeli”


Dönemin milletvekilleri tarafında kabul edilmeyen haberler, önceki gün Doğum ve Çocuk Bakımevi hastanesi'nde incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl tarafından bir kez daha doğrulandı. Bingöl, fiziki yetersizliği yüzünden hizmetlerin gerektiği gibi yerine getirilemediği Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin ‘Göğüs Hastanesi' olarak inşa edilen yeni binaya taşınması için Sağlık Bakanlığı nezrinde çalışmaların olduğunu açıkladı.

İl Sağlık Müdürü Bingöl'ün bu açıklamaları üzerine STÖ'lerle görüşen BingolOnline/Kent Haber ekibi, taşınma konusundaki görüşleri aldı. Doğum hastanesi için farklı bir çözüm üretilmesini isteyen ve bu yöndeki fikirlerini aktaran STÖ temsilcileri, göğüs hastanesi olarak inşa edilen yeni binanın farklı alanda değerlendirilmesini talep etti.
İşte STÖ'lerin taşınma konusundaki görüşleri ve göğüs hastanesi olarak inşa edilen yeni bina ile ilgili değerlendirmeleri….
Hant: “Bölge Hastanesi Olmalı”
İlk olarak sorunun yakın muhataplarından Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant ile görüşüldü. Fiziki yapı yetersizliğinin bulunduğu Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin durumunu ele alan Hant, geçici ve kalıcı çözümleri ayrı ayrı aktardı.
Geçici çözüm için; hastanenin yanına prefabrik ek yapılar inşa edilerek idari büroların buralara taşınması ve boşalan bürolara poliklinik açılması gerektiğini anlatan Hant, göğüs hastanesi inşaatına taşınılmasına karşı olduklarını vurguladı.
Hant: “Yeni binaya taşınmak yerine, idari büroları ayırıp yeni servisler açılabilir. Yada merkezde fakat farklı bir yerde çocuk hastanesi açılmalı ve mevcut hastane sadece doğum hastanesi olarak kalmalı. Böylece kapasite arttırılır, hizmet kargaşası da ortadan kalkar. Göğüs hastanesi inşaatını da böylece korumuş oluruz” dedi.
Uzun vadeli bir çözümde, hastanenin geçici olarak başka bir yere nakledilip yerine TOKİ tarafından 1 yıl içerisinde daha yüksek kapasitede yeni bir hastane yapılabileceğine dikkat çeken Hant, bunun yakın örneklerinin Karlıova ve Solhan'daki yeni devlet hastaneleri olduğunu ifade etti.
Hant: “Uzun vadede göğüs hastanesine taşınılmasına karşıyız. Hastane şehir merkezinde olmalı. Çocuk hastanesi ayrı, doğum hastanesi ayrı olmalı. Bu konuda TOKİ ile temasa geçirilirse 1 yıl içinde mevcut hastane yıkılıp yerine çok daha modern ve yüksek kapasiteli bir hastane inşa edilebilir. Bu konuda milletvekillerinin sıkı bir girişimde bulunmasının, soruna köklü bir çözüm getireceği inancındayız” diye konuştu.
Göğüs hastanesi inşaatının, kemik hastanesi yada bölge numune hastanesine dönüştürülebileceğini anlatan Hant, araştırma hastanesine dönüştürülmesinin uzun bir zaman alacağını da vurguladı.
Ensari “Tıp Fakültesi Olmalı”
Sadece sivil vatandaşları değil birçok memur ailesini de yakından ilgilendiren taşınma konusunu değerlendiren bir diğer isim ise Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari oldu.
‘Sizce taşınılmalı mı?' sorusuna ‘Kesinlikle Hayır' yanıtını veren Ensari, farklı çözümlerin bulunduğunu söyledi.
Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin fiziki yapı itibariyle ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Ensari, çocuk ve doğum bölümlerinin de bir birinden bağımsız olması gerektiğini belirtti.
Sağlık-Sen Başkanı Nedim Hant ile aynı görüşleri paylaşan Ensari: “Şehir merkezinde çocuk hastanesi açılmalı ve bağımsız bir hastane olmalı. Mevcut hastane ise yıkılıp yeniden inşa edilmeli ve sadece doğum ile ilgili hizmetlerinde kullanılmalı. Büyükşehirlerin birçoğunda bu şekilde. Aynı uygulamanın Bingöl'de de hayata geçirilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Göğüs hastanesi inşaatının tıp fakültesine dönüştürülmesinin Bingöl açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Ensari, yeni binanın tıp fakültesi yada araştırma hastanesi olarak faaliyete geçirilmesinin, Bingöllü hastaların çevre illere gitmekten kurulması için atılmış önemli bir adım olacağını kaydetti.
Ensari: “Çevre illere sevk edilen birçok acil hasta yolda hayatını kaybediyor. Bingöl'de tıp fakültesi yada araştırma hastanesi bulunursa hastalarımızın birçoğunu kurtarabiliriz. Milletvekillerine bu konuda gerekli hatırlatmalarımızı yaptık. Sağlık Bakanlığı nezrinde başlatılan taşınma girişimlerinin durdurulmasını ve önerilerimizin değerlendirilerek yeni bir çalışmanın hayata geçirilmesini bekliyoruz. Aktardığımız fikir ve öneriler sadece bizim değil, temsilcisi olduğumuz insanlarında görüşleridir” dedi.
Karasu: “Araştırma Hastanesi Olmalı”
Taşınma konusunda görüşleri alınan Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu da, Hant ve Enseri ile benzer fikirler aktardı.
Göğüs hastanesi olarak inşa edilen binanın doğum hastanesine dönüştürülmesine karşı olduklarının altını çizen Karasu, bu binanın Bölge Hastanesi olarak tasarlandığına dikkat çekti ve ekledi.
“Ekonomik değilse ki olmadığı söyleniyor, aynı statüde bir başka bölge hastanesi biçiminde düşünülebilir. O da olmuyorsa Yüksek Okul Müdürü, binanın araştırma hastanesine dönüştürülebileceğini söylemişti. Bu teklif değerlendirilebilir. Bingöl Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi açılır, göğüs hastanesi binası araştırma hastanesi olarak hizmete sunulabilir. Yüksek kapasiteli yapıların asli işlevlerinde kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
 

 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın