KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Veliler derse davet edilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şiddet olayları nedeniyle okulların alması gereken önlemlerle ilgili bir genelge daha yayımlayarak, velilerle sıkı işbirliği yapılması talimatında bulundu.

Veliler derse davet edilecek
02 MAYIS 2006 SALI 10:17
0
2195
0
AA aa
MEB Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz, Bakan adına yayımladığı genelgede, Türk milli eğitiminin amaçlarına değindi.

İlköğretim kurumlarının sayısal çokluğuna işaret eden Cengiz, başarıya ulaşabilmek için mahalli destek ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bu çerçevede okul, veli, öğretmen işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Cengiz, eğitimdeki koordinenin sağlanabilmesi için okul ve öğretmen olarak ailedeki eğitim sürecini takip etmenin, velilerle etkin ve olumlu iletişim kurmanın, çocuğun sorunlarına kronikleşmeden çözüm yolları bulmanın başarıyı artıracağına dikkati çekti.
     
"SOSYAL YAPIDA YARA AÇIYOR"
Cengiz, genelgede şunları kaydetti : "Yönetici ve öğretmen öğrencilerini yeterince tanır, onların aile yaşamlarını ve aldığı eğitim ile ev ortamını, ders çalışma ortamını bilirse öğrencilere nasıl yaklaşması ve ne yapması gerektiğini planlayabilecektir. Okul-aile ilişkilerini geliştirmek, velilerin de okuldaki eğitim-öğretim sürecine katılımını sağlamak, yapılan faaliyetlerden haberdar olmalarını ve okulu sahiplenerek okula her türlü alanda katkı sağlamalarını gerçekleştirmek amacıyla yasal tedbirler alınmıştır.

Bütün bunlara rağmen günümüzde artan şiddet olayları, madde kullanımının yaygınlaşması, olumsuz aile ve arkadaşlık ilişkileri, iletişimin olumsuz yönde kullanılması, buna karşın organize tedbirlerin yetersizliği istenmeyen olayların gelişmesine neden olmaktadır. Bu durumun, ilköğretim seviyesinde de görülmesi hem bireyleri hem eğitim-öğretimi etkilemekte hem de sosyal yapımızda yaralar açmaktadır."
     
TALİMATLAR

Cengiz, bu nedenle yeni bir bakış açısı ve "hayat boyu rehberlik" anlayışıyla öğrencileri tanımayan, okul-veli işbirliğini etkin şekilde sağlamaya yönelik son yayımlanan genelgeler ile Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nin ilköğretim kurumlarında sağlıklı uygulanması için şu talimatlarda bulundu:

- Okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısının organizasyonuyla veli ve öğrencilerle görüşmelerin yapılacağı uygun bir mekan oluşturulacak. Bu çalışmalar için ayrılacak mekan olmaması halinde müdür yardımcısı odası veya rehberlik servisi görüşmeler için kullanılacak,
- Risk grubundaki öğrencilere öncelik verilerek, bir program dahilinde ve imkanlar ölçüsünde ev ve işyerlerinde veliler ziyaret edilecek,
- Okulda yapılacak veli-öğretmen görüşme günlerini gösteren bir çizelge hazırlanarak veli ve öğretmenlere duyurulacak,
- Velileri bilinçlendirmek için ana-baba eğitimine öncelik verilecek,
- Okulun imkanları ölçüsünde web tabanlı bir izleme sistemi oluşturulacak,
- Öğretim yılı boyunca her veli en az bir kez olması kaydıyla sınıf ortamına katılarak dersi izlemesi için davet edilecek,
- Önemli gün ve haftalarda yapılacak etkinliklere velilerin de görev alarak katılımları sağlanacak,
- Ders programları kapsamında konularla ilgili mesleki tanıtımlarda meslek sahibi velilerin görev almaları sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de 14 ve 24 Mart 2006 tarihlerinde yayımladığı iki ayrı genelgede, okullardaki şiddet ve diğer konulara ilişkin alınması gereken önlemlerle ilgili talimatlarda bulunmuştu.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın