KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri, yaban hayvanları için doğada 14 farklı bölgeye çeşitli yemlerden bıraktı.

Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar
25 ŞUBAT 2020 SALI 16:59
1
2130
1
AA aa

Kış şartlarının en çetin Bingöl'de, yaban hayvanları unutulmadı. Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri, kırsalda yaşamını sürdüren ve kış aylarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı.

Özellikle kırsal ve dağ kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı yaban hayvanlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Bingöl Doğal Afet Gönüllülerinden Ahmet Buzrul; “14 ayrı yerde yem bıraktık. Don ve kar yağışının hakim olduğu Bingöl kırsalında ve dağlarında marketlerden, manavlardan, kuşlar ve yaban hayvanları için buğday, mısır, sebze artıkları, lokantalardan yemek artıklarını toplayıp 14 ayrı bölgeye bıraktık. Aralık, Ocak ve Şubat ayında her hafta yaptık. Yüksek dağlarda kar kalkana kadar da bu çalışmalarını sürdüreceğiz. Çetin şartlarda yaban hayvanlarının da bir canı olduğunu ve bu farkındalık çalışması ile onların yaşam alanlarını iyileştirmeye gayret gösteriyoruz. Hem de arabanın gitmediği tepelere tırmanmak bizim için spor oluyor” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56037)
26 Şubat 2020 Çarşamba 09:40
avcılar doğada hayvan bırakmamış.tek tük kalanlarda soğuktan öldü.avcılar 3 yıl av yapmasın kalan hayvanlar çoğalır insanların yardımına ihtiyaç kalmaz. doğada zaten birbirini yemesiyle denge sağlanır ve aç kalmazlar.
26.08.2026
02:43
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Mahmut Ayas adaylığını açıkladı!
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nda seçim süreci hareketlenirken, eski Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ayas, 'Beyaz Liste' ile yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Ayas, yeni dönemde yatırım, istihdam, girişimcilik ve üyelerin sorunlarına daha etkin çözüm üretme hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.
26.08.2026
02:42
Aşağı Çarşı`da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Aşağı Çarşı'da Hak Sahiplerine 15 Günlük Başvuru Süresi
Bingöl Belediyesi, Eski Saray Caddesi'nde (Aşağı Çarşı) sürdürülen yol genişletme çalışmaları kapsamında proje güzergahında yer alan hak sahiplerini başvuruya çağırdı. İlan tarihinden itibaren 15 gün içinde Plan ve Proje Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi gerekiyor.
26.08.2026
02:41
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
KYK yurt başvuruları başladı: Son gün 29 Ağustos
2026-2027 eğitim öğretim dönemi için KYK yurt başvuruları başladı. İlk kez yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile ara sınıf öğrencileri, 29 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.
26.08.2026
02:40
Motorinde Büyük İndirim
Motorinde Büyük İndirim
Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatında 27 Ağustos 2026 saat 00.01'den itibaren geçerli olmak üzere 4 TL indirim bekleniyor.
26.08.2026
02:38
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat`ta buluştu
YÖK Başkanı Özvar, bölge rektörleriyle Ahlat'ta buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında Ahlat'ta gerçekleştirilen bölge üniversiteleri toplantısına katıldı. Toplantıda akademik gelişimden bölgesel iş birliklerine kadar birçok konu ele alındı.
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın