KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Temmuz 2026 Cuma
°C

Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar

Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri, yaban hayvanları için doğada 14 farklı bölgeye çeşitli yemlerden bıraktı.

Yaban hayvanları için doğaya yem bıraktılar
25 ŞUBAT 2020 SALI 16:59
1
2059
1
AA aa

Kış şartlarının en çetin Bingöl'de, yaban hayvanları unutulmadı. Bingöl Doğal Afet Gönüllüleri, kırsalda yaşamını sürdüren ve kış aylarından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı.

Özellikle kırsal ve dağ kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı yaban hayvanlarını olumsuz etkilediğini söyleyen Bingöl Doğal Afet Gönüllülerinden Ahmet Buzrul; “14 ayrı yerde yem bıraktık. Don ve kar yağışının hakim olduğu Bingöl kırsalında ve dağlarında marketlerden, manavlardan, kuşlar ve yaban hayvanları için buğday, mısır, sebze artıkları, lokantalardan yemek artıklarını toplayıp 14 ayrı bölgeye bıraktık. Aralık, Ocak ve Şubat ayında her hafta yaptık. Yüksek dağlarda kar kalkana kadar da bu çalışmalarını sürdüreceğiz. Çetin şartlarda yaban hayvanlarının da bir canı olduğunu ve bu farkındalık çalışması ile onların yaşam alanlarını iyileştirmeye gayret gösteriyoruz. Hem de arabanın gitmediği tepelere tırmanmak bizim için spor oluyor” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56037)
26 Şubat 2020 Çarşamba 09:40
avcılar doğada hayvan bırakmamış.tek tük kalanlarda soğuktan öldü.avcılar 3 yıl av yapmasın kalan hayvanlar çoğalır insanların yardımına ihtiyaç kalmaz. doğada zaten birbirini yemesiyle denge sağlanır ve aç kalmazlar.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
24.07.2026
09:11
Baraç:
Baraç: 'Basın Özgürlüğü Demokratik Toplumun Vazgeçilmez Unsurudur'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, özgür ve ilkeli basının demokratik toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirterek, halkın doğru bilgiye ulaşmasında gazetecilerin önemli bir sorumluluk üstlendiğini söyledi.
24.07.2026
08:13
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Kovandan Ayrılan Binlerce Arı Meşe Ağacına Oğul Verdi
Bingöl'ün Adaklı ilçesinde kovandan ayrılan binlerce arı, yakındaki bir meşe ağacının dalında kümelendi. Oğul veren arıları yeniden kovana almak isteyen arıcı Kadri Sağdıç'ın verdiği uzun uğraş cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın