KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Yabancı öğrenciler Hesarek'te ilkleri yaşadılar

Bingöl Üniversitesinde okuyan yabancı uyruklu öğrenciler Hesarek Kayak Merkezi'nde dolu dolu bir gün geçirdi. Öğrencilerin birçoğu ilk defa kar görürken birçoğu da ilk kez kayak tesisine gitti.

Yabancı öğrenciler Hesarek`te ilkleri yaşadılar
20 ŞUBAT 2024 SALI 14:59
9
805
4
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nde 40 ülkeden yaklaşık bin yabancı uyruklu öğrenci eğitim öğretim görüyor. Sudan, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Irak, Mısır, Lübnan, Nijerya, Dubai gibi birçok ülkeden Bingöl Üniversitesini tercih eden öğrenciler, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın jestiyle Hesarek Kayak Merkezi'ne getirildi.

Öğrencilerin çoğu ilk defa kar görürken birçoğu da ilk defa kayak merkezine geldi. Yabancı öğrenciler, kayak merkezinde dolu dolu bir gün geçirdi. Öğrencilerle kayak merkezine giden Rektör Çapak da kayarak onlara eşlik etti.

“Üniversitemiz artık sadece ulusal değil, uluslararası bir üniversite”

Bingöl Üniversitesi'nin uluslararası bir üniversite olduğunun altını çizen rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Üniversitemiz artık sadece ulusal değil, uluslararası bir üniversite. 40 ülkeden bin civarında yabancı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizi biz Bingöl üniversitesine kazandırırken yada kendileri Bingöl'ü tercih ederken sadece eğitim, öğretim ile yetinmiyoruz aynı zamanda kültürel faaliyetler de yürütüyoruz. İlimizin tanıtımını sağlamaya çalışıyoruz. Mezun olduktan sonra ilimizin ve ülkemizin gönüllü elçileri olacaklar” dedi.

Birçok öğrencinin ilk defa karla buluştuğunu aktaran Çapak, “Hesarek Kayak Merkezi'nde öğrencilerimizle beraberiz. İlk defa karla buluşanlar var, buraları görenler var. Güzel bir etkinlik ortamı var. Mutlu bir gün geçiriyorlar” diye konuştu.

Sudan'da kar yağmadığını ve ilk defa Bingöl'de kar gördüğünü söyleyen öğrenci, "Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuyorum. Sudan'da kar yağmıyor, burada gördüm. Kar çok yağıyor. Buraya geldik arkadaşlarla, çok beğendik. Bingöl çok güzel bir şehir” dedi.

Sudanlı olan diğer bir öğrenci, “İki yıldır Bingöl'deyim. Kayak tesisine ilk defa geliyorum. Burası çok eğlenceli bir yer, herkese tavsiye ediyorum. Çok güzel fotoğraflar çektik” şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan'dan gelen öğrenci ise, ilk defa kar gördüğünü ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Öğrenciler, kendi ülkelerinin bayraklarını açarak hatıra fotoğrafı da çektirdi. - İHA - 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107935)
21 Şubat 2024 Çarşamba 17:42
Biz bingoluyuz bir tane erkek yokmu Bingöl gençlerine böyle bir imkan sunsun hep yabancılar bende 40 yıldır bingoldeyim biri daha gençleri alıp kayağa götürmedi sonra bingolun genci böyle oldu öyle oldu Allah bu genclerin yanında dır yeter o gün çok yakın Allah in izniyle o yabancı sevdası ve kibir li hayatınızın sonu gelecek çok yakın ......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107921)
21 Şubat 2024 Çarşamba 09:18
Rektör bey, 40 ülkeden hangisi gelişmiş ülke kategorisinde?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107899)
20 Şubat 2024 Salı 21:39
Vah garip turkooo hayat yabancıya güzel
Misafir Kullanıcı (@Misafir_107960)
22 Şubat 2024 Perşembe 09:22
@Misafir Kullanıcı Hayat onlara hiçte bile güzel değil çünkü hepsi 3. dünya ülkelerinin vatandaşıdır.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın