KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Yaklaşık 5 bin kadın polis korumasında

Kadına yönelik şiddeti önlemek için mahkeme kararıyla yurt genelinde 4 bin 634 kadına polis koruması sağlandı. Bingöl’de herhangi bir koruma talebi olmazken, önleyici tedbirler kapsamında bir mahkeme kararı olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 5 bin kadın polis korumasında
15 KASIM 2012 PERŞEMBE 08:50
0
1624
0
AA aa

Kadınlara en fazla polis koruması verilen il Kayseri oldu. 989 kadının koruma aldığı Kayseri'ye 974 kadına verilen korumayla Adana, 840 kadına verilen korumayla Konya takip etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında verilen tedbir kararlarına göre 4 bin 634 kadına polis koruması sağlandı, 29 bin 624 kadına yönelik önleyici tedbirler alındı.

Kasım ayı itibarıyla kadınlara en fazla koruma verilen il Kayseri oldu. 989 kadına koruyucu tedbirler kapsamında polis koruması verilirken bunu 974 kadınla Adana izledi. Üçüncü sırada ise 840 kadına verilen korumayla Konya yer aldı.

Bu illeri sırasıyla 572 kadına verilen polis korumasıyla İzmir, 208 kadına verilen korumayla Zonguldak, 158 kadına verilen korumayla Batman, 119 kadına verilen korumayla Aksaray, 86 kadına verilen korumayla Samsun, 65 kadına verilen korumayla Gaziantep ve 58 kadına verilen korumayla Muğla takip etti. Ankara'da polis koruması verilen kadın sayısı 8 iken İstanbul'da bu sayı 14 oldu.

Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gümüşhane, Karabük, Manisa, Niğde, Ordu, Rize, Şanlıurfa ve Van'da birer kadına koruma verildi. Adıyaman, Afyonkarahisar, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Erzincan, Hakkâri, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Siirt, Yalova da ise müracaat olmamasından dolayı polis koruması sağlanmadı.

ÖNLEYİCİ TEDBİRLER

Kanun kapsamında mahkemelerce evden uzaklaştırma, uyarı gibi önleyici tedbir cezaları da verildi.

Buna göre, en fazla önleyici tedbir kararı Ankara'da alındı. 4 bin 549 tedbir kararının alındığı Ankara'yı, 4 bin 431 mahkeme kararıyla İzmir izledi. İki büyük şehri, alınan 3 bin 768 kararla İstanbul izledi.

Önleyici tedbirler kapsamında müracaatlar üzerine en fazla mahkeme kararının alındığı diğer iller ise bin 672 kararla Konya, bin 211 kararla Balıkesir, 909 kararla Samsun, 708 kararla Bursa, 508 kararla Uşak oldu.

Bingöl, Artvin, Yalova'da birer mahkeme kararı alınırken en az önleyici tedbir kararı verilen diğer iller 2 kararla Ağrı, 3'er kararla Mardin ve Zonguldak, 4'er kararla Amasya ve Muş, 5'er kararla Ardahan, Bayburt, Bitlis, 9 kararla Erzurum olarak belirlendi.

Siirt'te ise başvuru olmamasından dolayı koruyucu veya önleyici tedbir kararı alınmadı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.01.2026
01:23
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia;
Sağlıkta sıkıntılar bitmiyor! Vahim iddia; '4 Aydır Malzeme Yok'
Dört aydır ortopedi malzemesi olmadığı için ameliyat olmadığını iddia eden vatandaş, sorumluluklardan şikayetçi olduğunu beyan ederken, asıl vahim iddia ise bir başka yorumcudan ihale sürecine dair geldi: '13 milyon daha düşük fiyat veren firmayı eleyip diğer yüksek fiyat veren firmaya ihaleyi vermeyi düşünüyorlar.'
26.01.2026
01:22
Hesarek`te talihsiz kaza!
Hesarek'te talihsiz kaza!
JAK timinin yaralıya hızla ulaşarak ilk güvenli müdahaleyi gerçekleştirmesinin ardından UMKE ekiplerine teslim edilen vatandaş, ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.01.2026
01:22
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
Üniversite öğrencilerine af geliyor!
AK Parti tarafından hazırlanan 25 maddelik öğrenci affı düzenlemesinde sona gelindi. Yapılan çalışmaya göre af kapsamını sınırlı tutulacak. Düzenlemeden yalnızca lisans öğrencileri faydalanacak. Eğitimine ara veren kişiler, mazeretlerini resmi belgeyle ispatlamak zorunda olacak.
26.01.2026
01:11
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Zorlu deplasmandan şampiyonluğa bir adım daha!
Lider 12Bingölspor, Malatya Yeşilyurt deplasmanında hem sakatlıkla hem kırmızı kartla boğuştu ama üstün oyunuyla 1-0 kazanarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.
26.01.2026
01:11
Bingöl`de 163 kişiye iş fırsatı
Bingöl'de 163 kişiye iş fırsatı
Müftülük ve Kültür-Turizm'e alınacak katılımcılar, noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular bugün başlıyor.
26.01.2026
01:09
Bingöl`de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Bingöl'de İl Özel İdaresi Ekibine Dahreli Saldırı
Saldırı sonrası iş makinesinin kullanılamaz hale geldiği, bu nedenle bölgede yol açma çalışmalarının durduğu öğrenildi. Yaşananlara tepki gösteren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Üçgül; 'Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın