KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Nisan 2024 Pazar
°C

Yalçın; 'Kalıcı eserler için talibiz'

Solhan Belediye Başkan Aday Adayı olan Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın; 'Belediye Başkanlığı görevini bir meslek ya da gelir kapısı olarak asla düşünmedik, düşünmeyeceğiz. Bizim için esas olan, görevimizi hakkıyla yerine getirip kalıcı eserler bırakmak, her daim halkın duasında anılmaktır.'

Yalçın;
22 KASIM 2023 ÇARŞAMBA 21:46
11
2151
5
AA aa

2024 Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti'den Solhan İlçe Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatını yapan Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, siyasette var olma gerekçesini ve yapmayı hedeflediklerini de özetle açıkladı.

Aday olması durumunda somut projelerini paylaşacağını, değişimi ve yeniliği önceleyen bir anlayışla hareket edeceğini ifade eden Yalçın, somut, uygulanabilir ve gerçekçi projelerle seçmen karşısına çıkacağını vurguladı.

MEHMET ŞİYAR YALÇIN KİMDİR?

1993 Solhan doğumlu. İlk ve ortaokulu Solhan Şehit Kaymakam Ersin Ateş İlköğretim Okulu'nda, liseyi Ardahan Fen Lisesi'nde yatılı okudu. Yükseköğrenimine Eskişehir Osmangazi üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başlayan Yalçın, burada Eskişehir Birlik Vakfı ve Millî Türk Talebe Birliği (MTTB) ile tanıştı, birçok sivil toplum örgütüyle yakın çalışma içerisinde oldu. Birlik Vakfı ve Yurtdışı Türkler Birliği iş birliğiyle düzenlenen uluslararası öğrenci Akademisinde görev aldı. 2015'te Dicle Üniversitesi'ne geçiş yapan Mehmet Şiyar Yalçın, 2018'de mezun oldu ve aynı yıl meslek hayatına Bingöl'de özel bir klinikte mesul müdürlük yaparak başladı.

2021'de, kendisi gibi diş hekimi olan eşi Büşra Yalçın ile birlikte Yalçın Dental Sağlık Hizmetleri Limited Şirketini kuran Mehmet Şiyar Yalçın, Muş ve Bingöl'de özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerini kurdu. Halen diş hekimliği faaliyetlerini yürüten Yalçın, aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programında ikinci üniversite okumaya deva etmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Solhan İlçesi'nin dokusunu, problemleri, beklentileri ve talepleri bilen Yalçın, Tavz ve Ömeran ailelerinin de birer ferdidir.

Yalçın, yanıtı merak edilen soruları şöyle yanıtladı;

NEDEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLDU?

Çocukluğumdan beri içimde gizli tuttuğum ve içten içe yaşadığım bir duygusunun dışa vurumudur bu başvuru. Okuduğum, gezdiğim, bir şekilde bulunduğum illerdeki hizmetleri incelemeyi bir görev saydım bugüne kadar. Ve her Solhan'a gelişimde “Bu hizmet neden Solhan'da yok?”, “Bu hizmeti Solhan'a nasıl kazandırabiliriz?” düşüncelerini yaşadım.

Ekonomik özgürlüğünü kazanmış, ayakları üzerinde durmayı başarmış bir birey olarak “Artık düşünmek yerine, bu projeleri hayata geçirmek için ayağa kalkmak lazım” dürtüsüyle AK Parti'mizden Solhan Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

NELER YAPMAYI HEDEFLİYOR?

Öncelikle bugüne kadar Solhan'ımızda belediye başkanlığı yapan tüm büyüklerimize hizmetleri için teşekkür ediyorum.

Yüce Mevla nasip buyurmuşsa şayet, önceliğimiz topluma sindirilen siyasi kamplaşmaları ortadan kaldırmak olacaktır. Ayrışmalardan uzak, daha içten ve kucaklayıcı bir siyaset anlayışını hâkim kılmak için çabalayacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Kavmiyetçilik üzerinden siyaset devşirmeyi reddediyor, Solhan'da yaşayan her bireyin yönetimde söz söyleme hakkı olduğu düşüncemi vurgulamak istiyorum. Bizler; sevgiyle, saygıyla, muhabbetle, istişareyle, gönül birliğiyle sorunlarımız çözebiliriz.

Bununla birlikte; şehir planlamasının yeniden düzenlenmesi, deprem gerçeğimize uygun yeni yapı stok alanlarının belirlenmesi, çevre düzenlemeleri, yeni sosyal alanların inşası, çocuk, kadın, yaşlı ve öğrencilerimiz için sosyal ve eğitsel projelerin uygulanması gibi birçok proje hazırlığımız mevcuttur.

Belediye özelinde ise daha dinamik, teknolojiyle uyumlu, liyakatli bir kadro ile topluma hızlı ve doğru hizmetleri ulaştırma hedefimiz de bulunmaktadır. Kurumsal kimliği tamamlanmış, halk ile iletişimi güçlü, sivil toplumla entegrasyonu tamamlanmış, uygulanacak projelerle değişimi sağlamış belediye ile fark yaratmak istiyoruz.

En önemlisi, şeffaflığı ve hesap verebilirliği temel ilke kabul edeceğiz. Belediye Başkanlığı görevini bir meslek ya da gelir kapısı olarak asla düşünmedik, düşünmeyeceğiz. Bizim için esas olan, görevimizi hakkıyla yerine getirip kalıcı eserler bırakmak, her daim halkın duasında anılmaktır.

Rabbim bizlere kadim halkımıza hakkıyla hizmet etmemizi nasip eylesin inşallah. Değerli halkımızın destek ve duasını bekliyorum. Selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105818)
23 Kasım 2023 Perşembe 22:08
Adaylık Başvurusuna bu kadar boş yaşlı emekli lokalinden adam toplayıp gittiğine göre , özgüven ayaklar altında demektir!!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105817)
23 Kasım 2023 Perşembe 22:06
Neden Belediye Başkanı adayı oldu sorusunun cevabı , ATANAMADİ olmalı bence
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105804)
23 Kasım 2023 Perşembe 19:05
Bizim insanımız imanından vazgeçer siyasetten vazgeçmez
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105786)
23 Kasım 2023 Perşembe 11:24
Maşallah hayırlı uğurlu olsun. Sn. Cumhurbaşkanımız gençleri sever. Gençlere yardımcı olup toplum olarak şans tanımalıyız. Tebrikler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_105776)
23 Kasım 2023 Perşembe 09:14
Maşallah kardeşime tamamını okudum ve çok beğendim sana inanıyoruz ama ama o şansı tanımazlar solhan halkının da artık şu aşiretçilik işinden vaz geçmesi ve ehil ehliyet liyakat sahibi kişileri işin başına getirmesi solhanın geleceği için elzemdir.
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın