KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Yanlış diyet saç döküyor

Diyet yaparken dikkat! Hatalı uygulamalar nedeniyle pek çok kişi saçlarından oluyor

Yanlış diyet saç döküyor
11 MART 2008 SALI 09:43
0
1128
0
AA aa
‘Diyet' adı altında sürdürülen her türlü gıda engellemesinde bilinçli hareket edilmesi gerekiyor. Aksi halde kilolardan kurtulanların bir başka sorunları ortaya çıkıyor. Bu sorunların başında ise saç dökülmeleri geliyor. Yanlış uygulanan diyet nedeniyle pek çok kişi saçlarından oluyor. Ülkemizde her 100 kişiden 58'i daha 38 yaşına gelmeden saçsız kalma tehlikesiyle karşı karşıya. Kadınların yüzde 40'ı, erkeklerin ise yüzde 50'si saç dökülmesi sorunuyla karşı karşıya.
Saç dökülmesinin sebeplerinden bazıları kalıtsal, hormon bozukluğu, sağlıksız beslenme, mevsimsel şartlar, hava kirliliği, uygunsuz saç bakımı, stres gibi faktörler olarak sıralanabiliyor. 
Saç dökülmelerine karşı etkisi bilimsel olarak kanıtlanan BIOXCIN'in üreticisi B'IOTA Laboratuvarları Medikal Müdürü Prof. Dr. Kerim Alpınar‘a göre yanlış diyet, kalitesiz jöle ve boya gibi bazı kimyasalların kullanılmasından da saçlar zarar görebiliyor.

Prof. Dr. Alpınar “Bilinçsizce yapılan diyetlerin yol açtığı kansızlık saçların güçsüzleşmesiyle birlikte hızla dökülmesine neden oluyor. Düzenli ve dengeli beslenme saç sağlığını korumak için birinci öncelik taşıyor. Bu tür diyetlerde saçlar hızla dökülüyor ya da cansızlaşarak çabuk kırılan bir özelliğe sahip oluyor. Ağır diyet sonrasında demir eksikliği anemisi (kansızlık) görülebilir. Demir eksikliği saçın daha yoğun dökülmesine neden oluyor. Özellikle fast-food tarzı beslenme saç sağlığını olumsuz etkiliyor.  Sağlıklı ve dökülmeyen saçlar için gıdalarda protein, çinko, B 12 vitaminleri, folik asit ve bakır eksikliği olmamasına dikkat edilmeli. Sağlıklı saçlar için antioksidan yiyecekler, sebze meyve gibi yiyecekler bol bol tüketilmeli.”
B'IOTA Laboratuvarları Medikal Müdürü Prof. Dr. Kerim Alpınar, saç bakımıyla ilgili tercihinde kullanılacak ürünlerin etkinliğinin ve güvenilirliğinin klinik deneylerle kanıtlanmış olmasını önemsiyor. Prof. Dr. Alpınar, yan etkilerinin olmaması nedeniyle de bitkisel özlü ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.




HABERTURK.COM

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın