KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

Yargı reformu geliyor! 1 ay bile ceza alan hapse girecek

Yargı reformu çalışmalarına ilişkin bilgi veren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, düzenleme ile toplumdaki cezasızlık algısının ortadan kaldırılacağını söyledi. Tunç, '1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz.' diye konuştu.

Yargı reformu geliyor! 1 ay bile ceza alan hapse girecek
07 ARALIK 2023 PERŞEMBE 15:53
4
1566
3
AA aa

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun (TİHEK) düzenlediği 'Küresel İnsan Hakları Siyaseti' sempozyumuna katıldı. Bakan Tunç, sempozyumda yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Avrupa Parlamentosu Türkiye Daimi Raportörü'nün Osman Kavala'yı ziyaretine ilişkin soru üzerine, “Türk yargısı tarafından verilen bir kesin hüküm söz konusu. Tabii başından beri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin tavrı da belli. Orada nasıl bir siyasi süreç işlediğini de hep beraber görüyoruz” diye konuştu.

“Kim suç işlediyse kanun karşısında eşittir”

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun İstanbul'da karıştığı kazaya ilişkin ise soruşturmanın devam ettiğini de belirten Bakan Tunç, “Son çıkan görüntülere baktığımızda vatandaşımız motosikletle giderken arkadan vurma söz konusu. Orada bunu değerlendirecek olan Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Orada bir suç varsa bunun karşılığı olacaktır. Kim suç işlediyse kanun karşısında eşittir” ifadelerini kullandı.

Gündemi değerlendiren Tunç, yargı paketine ilişkin sorulan soruya da cevap verdi.

"67 maddelik paket"

Bakan Tunç, "Reform değil de paket. 67 maddelik. İçinde pek çok şey var. Farklı konular var. Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği şeyler var. Kadının soyadından tut da..." dedi.

Pakette vatandaşa dokunan mühim başlıklar olup olmadığı sorusu da yöneltildi.

Tunç bu soruya ise şu ifadelerle yanıt verdi:

"Şu an yanımda yok. Daha gruba gitmedi. Külliye'den gruba gittiğinde çıkar o. Çünkü Külliye'de çıkarılabilir. Çıkarılırsa niye olmadı derler. Reform ayrı. Bu senenin sonunda bitireceğiz. Son toplantısına katıldım. Ocak ayının içinde açıklanır. Seçim atmosferi de çok sarkıtmamak lazım."

"1 ay en azından cezaevinde kalması gerekir"

Konuya ilişkin ayrıntılar veren Tunç, 5 yıl altında onanan cezalarda yatar olmaması uygulamasında yeniliğe gidilebileceğini söyledi.

1 ay ceza alan bir kişini belirlenecek orana göre 12 gün bile olsa cezasının bir şekilde cezaevinde infaz edilmesi yolunu değerlendirdiklerini söyledi.

"Hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor"

Tunç şöyle konuştu:

"Suç işleyenin yanına kar kalmaması lazım. 2 yılın altında bir cezaya hüküm giyen birisi koşullu salıverme süresiyle beraber denetimli serbestlikle hiç cezaevinde barındırılmadan tahliye oluyor.

"1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir"

Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl değil de bir oran getirerek beşte bir olabilir, bu tabii ki milletvekillerimizin takdirindedir. Yani 1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz.

Bu bizim katıldığımız toplantılarda dile getirildi. 2 yıl ceza alan bir kişinin özellikle koşullu salıvermesi 1 yıl. Bunun beşte biri denetimli serbestlik olduğunda da en az 9-9,5 ay gibi cezaevinde kalması, cezasızlık algısının ortadan kaldırılması için önemli. Yasalaştığında toplumda cezası 5 yılın altındaki suçlar bakımından cezaevinde kalma durumu söz konusu olacak."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106184)
08 Aralık 2023 Cuma 02:00
gibi izinlerle dışarı çıkmakta,aynı sokakta,aynı mahallede yüzü kızaracağına,boynu bükük dolaşacağına arsız arsız dolaşmakta.Mağdur vatandaş bunu ezikliği içinde hangi duygular içinde ailesine ve toplumuna karşı yaşam savaşı veriyor,varsın düşünsünler.Devletimize güveniyoruz,bu konuda devletimizde yasada yapılması gereğini bir an önce yapsın.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106182)
08 Aralık 2023 Cuma 01:50
12 gün değil,kaç gün cezaya hükmedilmişse ne bir gün az ne bir gün çok.Askerlik yapanlar bilir,eskiden askerde yapılmayan veya sehven erken terhis edilen kişiler tespit edilince eksik süreler yakalandığı yerde ki askerlik şubesinde tamamlatılırdı. Şimdi adam öldüren cezaevine giren af çıkacak haberiyle içeri adımını atıyor,Bu algının kesinlikle kırılması gerekiyor.Yaşlılk ve ölümcül hastalık haricinde af kesinlikle bu ülkenin gündeminden ilelebet çıkarılmalıdır.Şu an ki infaz yasası mağdurları her yönü ile daha çok mağdur etmektedir.Hapis
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106178)
07 Aralık 2023 Perşembe 22:53
Herkes için ADALET
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın