KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Yaş kararları açıklandı

TSK'da 17 personel ihraç edildi. İlker Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilirken Org. Ergin Saygın Genelkurmay İkinci Başkanı oldu. İşte atamaların ayrıntıları:

Yaş kararları açıklandı
04 AĞUSTOS 2006 CUMA 12:01
0
1185
0
AA aa
Yüksek Askeri Şura'nın Ağustos ayı olağan toplantısında alınan kararlar açıklandı. Buna göre;

Birinci Ordu Komutanı Org. İlker Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na,

Ege Ordu Komutanı Org. Fethi Remzi Tuncer 1. Ordu Komutanlığı'na

İkinci Ordu Komutanı Org. Şükrü Sarıışık Ege Ordu Komutanlığı'na,

Genel Kurmay İkinci Başkanı Org. Işık Koşener, Jandarma Genel Komutanlığı'na, atandılar. Yüksek Askeri Şura'da, Bakanlar Kurulu kararıyla 30 Ağustos 2006 itibariyle Genelkurmay Başkanlığı'na atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt'tan boşalacak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un getirilmesi kararlaştırıldı.

Yaş haddinden emekliye ayrılacak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri'nin yerine ise Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Işık Koşaner atandı. Şura öncesinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından imzalanarak kamuoyuna duyurulan Bakanlar Kurulu kararı uyarınca 30 Ağustos tarihinden itibaren emekliye ayrılacak Orgeneral Hilmi Özkök'ten boşalacak Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türkiye Cumhuriyeti'nin 25. Genelkurmay Başkanı olacak.

Orgeneral Büyükanıt, 4 yıl olan Genelkurmay Başkanlığı görevini yaş haddi nedeniyle 2 yıl süreyle yürütecek. Şura'da, Orgeneral Büyükanıt'tan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Orgeneral İlker Başbuğ, Orgeneral Türkeri'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı'na da Orgeneral Işık Koşaner atanırken; Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in görevlerinde herhangi bir değişiklik olmadı. Oramiral Karahanoğlu ile Orgeneral Cömert, bu görevlerini bir yıl daha sürdürecek.

Bu arada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde durumları değerlendirilen personelden 17'sinin disiplinsizlikleri nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılmalarına karar verildi.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın