KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Yatırımcılara destek verilecek

FKA, 6'ıncı bölgede yer alan Bingöl'de asgari 500 bin TL'lik yatırım yapılması durumunda teşvik belgesi verileceğini ve bu belge sayesinde yatırımcıların avantajlı olacağını açıkladı. İşte o detaylar...

Yatırımcılara destek verilecek
22 OCAK 2020 ÇARŞAMBA 17:48
0
1644
3
AA aa

FKA (Fırat Kalkınma Ajansı) tarafından yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Haziran 2012'de yürürlüğe giren teşvik sistemi ile iller 6 bölgeye ayrılmış olup, ilimiz bu en avantajlı bölge olan 6. Bölgede yer almaktadır. 6. Bölgede yapılan teşvik belgeli yatırımlar kapsamında, sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi desteği ve gelir vergisi stopajı desteği sayesinde bu destek unsurlarının 10 yıl (OSB içi yatırımlarda sigorta primi işveren hissesi desteği 12 yıl) boyunca ödenmemesi yatırımcılara büyük avantaj sağlamaktadır.

Bölgesel Teşvik Sistemi kapsamında en avantajlı olan 6. Bölgede yer alan ilimizde asgari 500.000,00 TL sabit yatırım yapılması durumunda teşvik belgesi alınabilmektedir. Bölgesel Teşvik Belgesinin Destek Unsurları şunlardır:

KDV İstisnası: Yatırım kapsamında yurtiçi ve yurtdışından temin edilen makine-teçhizatlar için KDV muafiyeti uygulanır.

Gümrük Vergisi Muafiyeti: Yurt dışından temin edilen makine-teçhizatlar için gümrük vergisi muafiyeti uygulanır.

Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği: Tamamlama vizesi yapılmış teşvik belgesinde kayıtlı istihdamı aşmamak kaydıyla sigorta primi işveren hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı 10 yıl (OSB içi 12 yıl) boyunca Bakanlık bütçesinden karşılanır.

Sigorta Primi Desteği: Tamamlama vizesi yapılan teşvik belgesinde kayıtlı istihdam sayısını aşmamak kaydıyla, işveren tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenmesi gereken sigorta primi işçi hissesinin asgari ücrete tekabül eden kısmı, tamamlama vizesinin yapılmasını müteakip on yıl süreyle işveren adına Bakanlık bütçesinden karşılanır.

Gelir Vergisi Stopajı Desteği: Belgede kayıtlı istihdam sayısını aşmamak kaydıyla, işçilerin ücretlerinin asgari ücrete tekabül eden kısmı üzerinden hesaplanan gelir vergisi, yatırımın kısmen veya tamamen faaliyete geçtiği tarihten itibaren on yıl süreyle verilecek muhtasar beyanname üzerinden tahakkuk eden vergiden terkin edilir.

Vergi İndirimi: Sabit yatırımın tutarının %50'sine (OSB içi yatırımlarda %55'ine kadar)  kadar her yıl %90 oranında kurumlar vergisi indirimi uygulanır.

Faiz Desteği: Sabit yatırım tutarının %70'ine kadar kullanılacak kredilerde destek miktarı maksimum 1 milyon 800 bin TL olmak üzere 7 puana kadar faiz desteği uygulanır.

Yatırım Yeri Tahsisi: Teşvik Belgesi düzenlenmiş yatırımlar için Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen Kamu taşınmazlarının yatırımlara tahsisi hakkında usul ve esaslar çerçevesinde yatırım yeri tahsis edilir.

Enerji Desteği: Yukarıda bulunan desteklere ek olarak yapılacak yatırımın, Bingöl gibi cazibe merkezli iller arasında bulunması durumunda sabit yatırım tutarının %25'ini aşmamak üzere aylık enerji giderinin %30'u oranında enerji desteği de sağlanmaktadır. Enerji desteğini talep edebilmek için yatırımın ilimiz için belirlenen tutar olan 4 milyon TL üzerinde olması gerekmektedir. Enerji desteği, teşvik belgesinin tamamlama vizesinin yapıldığı ayı takip eden ay düzenlenecek elektrik faturası ile başlamak üzere 3 yıl süreyle uygulanacaktır.

2017-2022 yıllarında yapılacak yatırım harcamaları için vergi indirimi yatırıma katkı oranına 15 puan ilave edilmekte, vergi indirimi oranı %100 olmakta ve bina-inşaat harcamalarına KDV iadesi uygulanmaktadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54744)
24 Ocak 2020 Cuma 14:35
ben kendi arazime şu anda yatırım yapamıyorum çevreyolu üstünde olmasına rağmen devletten destekte hibede istemiyorumkendi sermayemle yapacam diyorum engel oluyorlar yatırımı istihdamı engelliyorlar bırakın bu yalan haberleri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54662)
22 Ocak 2020 Çarşamba 18:56
Yalaaaaannnn.
Vallahi billahi yalan söylüyorlar 1000000 tl yatırm yapan memleket evlatlarını yüzüstü bıraktılar...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54714)
24 Ocak 2020 Cuma 08:12
@Misafir Kullanıcı Ekonomi ile ilgili kuruluşları genel olarak tanırım. Kurumların kimseyi yüzüstü bıraktığı yok, adamlar ellerinden geleni genel olarak yapıyorlar. Bu yoruma katılmıyorum. Yüzüstü bırakmışlarsa o firmada bir sorun vardır diye düşünüyorum
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın