KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2025 Pazartesi
°C

'Yeni Demokratik Anayasa' paneli Bingöl’de yapılacak

Yedi İklim Yedi Kültür Platformu tarafından düzenlenen 'Yeni demokratik anayasa' panelinin dördüncüsü Bingöl'de yapılacak.

`Yeni Demokratik Anayasa` paneli Bingöl’de yapılacak
26 NİSAN 2012 PERŞEMBE 01:50
0
1699
0
AA aa

Daha önce Rize, Çanakkale ve Nevşehir'de düzenlenen 'Yeni demokratik Anayasa' panellerinin dördüncüsü hafta sonu Bingöl Buluşması başlığı gerçekleşecek. Panelin Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nde yapılacağını belirten düzenleme komitesi üyesi Mücahit Tanılır, Yedi İklim Yedi Kültür Platformu'nun Rize Güneysu Derneği öncülüğünde oluşturulan ve Türkiye'deki 81 ilde temsilcisi olduğunu kaydetti. Tanılır, tanışma, kaynaşma ile başlayıp, gönül birlikteliğine doğru yol alan ve ülkenin farklılıklarını yine bu ülkenin zenginliği olarak gören anlayışın hakim olduğuna inanan platformun, aynı zamanda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olan Güneysu başlamasının ise ayrıca anlamlı olduğunu ifade etti. Tanılır, "1982 Anayasası'nın yapılan referandum oylamasında en fazla 'Hayır' oyu vermesiyle bilinen Bingöl'de düzenlemesi ayrıca anlamlıdır. Böylesi özellikleri olan Bingöl'ün ülkenin önünü açacak ve bu milleti ilk defa bu işin aktörü yapacak bu proje ve ufuktan uzak kalması düşünülemezdi. Bingöl buluşması, ülkemiz açısından olduğu kadar doğduğum şehirde yapılması itibariyle de benim için bir o kadar anlamlıdır. Böyle bir Organizasyonun Bingöl'de gerçekleşmesine vesile olmanın kıvanç ve mutluluğu kadar heyecanını da yaşıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde yapılan panelin, Bingöl Valiliği, Belediye Başkanlığı, Genç İlçe Belediye Başkanlığı ile Solhan Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliklerinde gerçekleştirileceğini de ifade eden Tanılır, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Gazeteci-Yazar Ümit Fırat, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem gibi kişilerin ise panelist olarak katılacaklarını kaydetti. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın