KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Yeni kavşaklar için kim, ne diyor?

Yenilenen Düzağaç ve Berti Kavşaklarının karmaşık ve yüksek kaza riski taşıdığı eleştirilerinin önemli gündem maddesine dönüştüğü Bingöl'de, yapılan çalışmalar beklenen sonucu verdi mi? Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri bu duruma nasıl açıklık getiriyor? İşte eleştiriler ve yetkililerin görüşleri…

Yeni kavşaklar için kim, ne diyor?
24 ARALIK 2023 PAZAR 00:51
18
5002
26
AA aa

Bingöl'de Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nce yenilenen ve ‘Akıllı' olarak nitelendirilen Düzağaç Kavşağı ile çevre yolu bağlantısını sağlayan Berti Kavşağı'ndaki çalışmalar önemli oranda tamamlandı ve trafiğe açıldı.

Yenilenen kavşaklardaki düzenlemelere sürücülerin ilk hafta tepkisi eleştirel oldu ve birçok sürücü, hangi noktaya nereden gideceğine dair kararsızlık yaşayınca, kazaların da ardı arkası kesilmedi ve eleştirel sesler giderek yükseldi.

SÜRÜCÜLER; “AKILLI DEDİLER AMA AKLIMIZI ALDI BU KAVŞAKLAR”

Trafiğe açılan kavşağı kullanan sürücüler, önceki kavşak refleksine göre hareket etmek istese de yeni düzenlemeler bambaşkaydı. Yeni kavşağa ilk kez giren birçok sürücü istikametini şaşırdığı gibi birçoğu da kaza riskiyle burun buruna geliyor. Kavşağın açılışından buyana yaşanan kazalara ise her gün bir yenisi ekleniyor.

Yeni kavşakla ilgili şikayetini bildiren sürücüler; “Eskiden daha rahattı. Şimdi hangi yöne nerden gideceğimizi bilemiyoruz. Yönlendirici levhalar var ama henüz alışamadık diye çoğu zaman istikameti şaşırıyor, nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Akıllı kavşak deniyor ama aklımızı aldı bile! Ayrıca her sürücünün kural bildiğini de iddia edemeyiz. Hem kural bilmemezlik hem de kavşağı ilk kez kullanmaktan kaynaklı ciddi bir karmaşa söz konusu. Lakin iyi bir kavşak olmadığı kanaatini de taşıyoruz. Öyle ki, karmaşa nedeniyle her gün bir kaza meydana geliyor. Buna da bir çare bulunmalı” dediler.

“BAT-ÇIK OLSAYDI DAHA İYİYDİ”

Kavşakla ilgili şikayetini “Farklı alternatifler uygulanabilirdi” sözleriyle sürdüren sürücüler; “Kavşağı bu kadar karmaşık hale getirmek yerine Elâzığ-Muş istikametlerine transit geçiş sağlayacak bat-çık dediğimiz köprülü kavşak olsaydı daha kolay olurdu. Şimdi de çift yönlü, o zaman da çift yönlü olacaktı. Köprü üstündeki döner kavşakta da şehir içi bağlantıların sağlanması daha sağlıklı bir sonuç doğururdu. Umarız gelecek süreçte bu yönde bir çalışma yapılır” diye konuştular.

KARAYOLLARI YETKİLİLERİ NE DİYOR?

Yaşanan kazalar ve artan eleştiriler üzerine görüşleri alınan Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, teknik açıdan bir problem bulunmadığını, aksine, önceki düzenlemeye göre trafik akışının daha güvenli ve seri olduğunu belirttiler.

“ALIŞKANLIKLAR NEDENİYLE SORUN YAŞANIYOR”

Yaşanan karmaşanın sebebini “Alışkanlıklardan kaynaklı trafik refleksleri” sözüyle özetleyen Bölge Müdürlüğü yetkilileri; “Eski kavşak sinyalizasyon sistemi 4 ayrı faz olarak toplam 120 saniye sinyal periyodu ile çalışmaktaydı. 4 ayrı yön için her birinde ortalama 25 saniye yeşil ışık süresi 90-100 saniye aralığında kırmızı ışık bekleme süresi bulunmaktaydı. Ayrıca Bingöl şehir merkezinden gelenler anayola katılarak geri dönüş yapabilmekteydi. Revize edilen kavşak sistemi ile trafik sinyalizasyonu 2 faz toplam 75 saniye sinyalizasyon periyodu ile çalışmakta olup, anayolun geliş ve gidiş istikametleri 30 saniye yeşil ışık olarak hizmet vermekte, 45 saniye de kırmızı ışıkta beklenmektedir. Aynı şekilde Bingöl Şehir merkezi ve Uydukent istikametleri (Tali Yollar) 30 saniye yeşil ışık, 45 saniye kırmızı ışık olarak hizmet vermekte olup, Bingöl Şehir Merkezi istikametinden gelen araçların tekrar Bingöl Şehir Merkezine geri dönüşlerini, anayola katılmadan yapabilmesine imkân sağlanmıştır. Eski kavşakta yıllardır süre gelen sürücü alışkanlığı bulunmaktaydı. Uzun bekleme süreleri ve kuyruklanmalar kanıksanmış durumdaydı. Mevcut alışkanlıkların bir anda değişmesi zor olmakla birlikte yol kullanıcılarının bir adaptasyon süresi yaşaması muhtemeldir. Ancak bir ay sonra bunları hiç konuşmayacağız.”

“TEKNİK AÇIDAN BİR SIKINTI BULUNMAMAKTADIR”

Kavşakta araçların bekleme sürelerinin en aza indirilmesinin sadece zaman tasarrufu değil, aynı zamanda yakıt tasarrufu ve emisyonun azaltılması sayesinde çevreye verilen zararın azaltılmasını da sağladığını vurgulayan yetkililer, şunları kaydetti;

“Sürücülerin kavşağa alışma sürecinin tamamlanması akabinde sinyalizasyon sisteminde sabah, akşam ve normal saatlerdeki trafik yoğunluğuna göre hazırlan 3 farklı senaryolu sinyalizasyon zaman periyotlanması ile kavşağın maksimum hizmet seviyesine ulaştırılması amaçlanmaktadır. Bu bağlamda yeni trafiğe açılarak hizmet veren Gündoğdu Kavşağı'nda Bingöl ilimize yakışır bir modern kavşak yaptık. Aldığımız veriler ve sayımlar ışığında teknik açıdan bir sıkıntı bulunmamaktadır. Bingöl ilimiz, modern kavşağıyla yeni bir çehre kazanmıştır. İlimize yakışır çalışmalarımız devam edecektir.”

BERTİ KAVŞAĞI YENİ SEZONDA TAMAMLANACAK

Dairesel yapısı nedeniyle sürücülerin mecburi yavaşladığı ancak yer yer dikkatsizlikten ve kural ihlallerinden kaynaklı kaza risklerinin ortaya çıktığı Berti Kavşağı'ndaki sorunlar için yöneltilen eleştirileri yanıtlayan Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kurallara ve hız limitlerine uyulduğu taktirde kavşakta sorun yaşanmayacağını vurguladılar.

Kavşağın henüz tamamlanmadığı ve eksiklerinin 2024 sezonunda giderileceğini kaydeden yetkililer; “Bingöl – Solhan Yolu Km: 5+808' de bulunan Berti Kavşağı Modern Dönel Kavşak olarak tasarlanmış ve 2023 yılında teşkil edilmiştir. Kavşak öncesi ve sonrası anayol 2x3 şeritli olarak hizmet vermektedir. Ancak mevsim koşullarından ötürü ve çalışılmayan döneme girilmesi nedeniyle kavşağın Genç ve Sancak bağlantılarının yaklaşım ve katılım kolları henüz teşkil edilememiştir. Bugün itibariyle mevcutta kavşak yaklaşımları ve kavşak içerisi 2x2 olarak sorunsuz bir şekilde hizmet vermektedir. Bununla birlikte çalışma sezonunun başlamasıyla projesine uygun olarak eksik kalan söz konusu bağlantı kollarının ve refüjlerin tamamlanmasıyla; Sancak ve Genç dönüşlerine kadar anayol 2x3 şeklinde, kavşak içinde ise 2x2 şeklinde ve en sağdaki şeritlerin ise ana yoldan ayrılma ve katılma için kullanıma hizmet etmesiyle birlikte trafik güvenliği açısından herhangi bir aksama yaşanmayacağı düşünülmektedir” beyanında bulundular.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106675)
26 Aralık 2023 Salı 09:29
Şahsen Türkiyenin bir çok şehirlerine gittim hiçbir yerde böyle ........ kavşak görmedim.
Yapacakları tek şey gidiş ve dönüşlü iki adet alt geçitti
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106674)
26 Aralık 2023 Salı 09:25
Tam 20 Yıldır aynı Malum firmanın yaptığı yol ancak bu kadar olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106662)
25 Aralık 2023 Pazartesi 13:43
maymun aklı referans alındı sanırım, hadi biri çizdi onaylayanlarında mı aklı kıt veya bir menfaatmı söz konusu?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106654)
25 Aralık 2023 Pazartesi 09:00
bunu nasıl düşünebilmişler çözemedim doğrusu. En kötü nasıl olur sanırım onu deniyorlar. Memlekete yazık. Yapılması gereken bir tane köprülü kavşak (battı çıktı) yapmaktı. Bu iş bu kadar zor olmamalı. Bu memleket bunu da mı hakketmiyor. Yazık!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106652)
25 Aralık 2023 Pazartesi 01:38
75 milyon luk bir soru::Elazığın en büyük ilçesi hangisidir?????
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106676)
26 Aralık 2023 Salı 09:31
@Misafir Kullanıcı Yusuf KORKMAZ tabikide ve Her dönem değişmeyen avaneleri
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106658)
25 Aralık 2023 Pazartesi 11:11
@Misafir Kullanıcı El cevap:Tabiki 1000 GÖL.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106650)
24 Aralık 2023 Pazar 23:49
Ben Hastaneden şehir merkezine gelirken kavşak beni Muş'a yönlendirdi.
Allahtan çevre yolundan dönüp kültür mahallesinden şehre ulaşabildim.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106648)
24 Aralık 2023 Pazar 23:44
Sanayinin ordakı alt geçiti unutuyorsunuz buraya alt geçit olursa yağmur ve kar suyu daha sıkıntı anca çok ilerden alt geçitler başlanmalı onada birileri çamak sokup yaptırtmazlar.bingölün kaderi bu hep yado çeşmesının oradakı yol ordanmı geciyordu bilen bilir o yolun gecısını..Hep derım meclis üyelerınden tabi en dibe bakın anlarsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106647)
24 Aralık 2023 Pazar 23:31
Sahipsiz memleket..eleştirsen anında damga..Hakkı söylesen anında boş adam derler..İki komşu ilden gir çıkışlı alt geçiş yeterliydi..Acaba hangi petrolcu ağır bastı yıne...Demedi demeyın ilerde kokusu çıkar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106646)
24 Aralık 2023 Pazar 23:24
Akıllı kavşak...labirent gibi yol..birde bu yol çevre yolu...elazığ ve muş gir çık olacaktı bunu niye bunu anlamıyorlar..Hangi çevre ilimizde bu kavşak var..Teksasa dönmüş bir bingölde bu kavşak kaldırmaz..Taksiciler kazaya yeter artarlar bile..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106645)
24 Aralık 2023 Pazar 21:51
Kavşağı hayata geçirenlere çok teşekkür ederim. Satranç oynamak ne kadar zihin açıcı ise bu kavşak on misli daha zihin açıcı olmuş. Bu kavşak gideceğimiz güzergaha bizi yönlendirmiyecek her türlü gayreti gösterdiği için de kavşağa da helal olsun görevini tam yapıyor.
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın