KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Yenibaşak'ta açık büfe dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullara gönderdiği talimat doğrultusunda Solhan Yenibaşak YİBO'da sabah kahvaltılarında, açık büfe uygulamasına geçildi.

Yenibaşak`ta açık büfe dönemi
07 MART 2011 PAZARTESİ 08:48
0
5543
0
AA aa

Öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullara gönderdiği talimat doğrultusunda, yatılı ilköğretim okullarında sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamaları devam ediyor. Daha önce Solhan YİBO'nun uygulamaya geçtiği açık kahvaltı dönemi, Yenibaşak YİBO'da da uygulanmaya başlandı.

Solhan ilçesinin beyaz bayraklı ve toplam kalitede kurum kategorisinde ilçe birincisi, il ikincisi okulu Yenibaşak YİBO, 14 Şubat 2011 tarihinde bu uygulamaya geçti.

Uygulamayla ilgili görüşlerine başvurulan Yenibaşak YİBO Müdürü Halit Yaman, “Açık büfe, çocuklara dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığını yaparak yaşayarak öğrenme imkânı sağladığından pansiyonlu okullarda çok önemli bir eksiği ortadan kaldırmıştır. Okulumuz öğrencileri bu sürece beklediğimizden çok daha hızlı uyum sağlamışlardır. Sürece geçiş aşamasında sabah kahvaltılarına idareci ve öğretmenler olarak bizler de katıldık ve öğrencilerimize sosyal öğrenme yolu ile rehberlik ettik. Bu ve benzeri gibi yollarla öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için elimizden geleni yapmalı ve onlara kendilerini rahat hissedeceği ortamlar hazırlamalıyız. Sabah kahvaltılarında en az sekiz çeşitle değişik besin gruplarını bir arada vererek öğrencilerimizin besin ihtiyacını en üst düzeyde karşılıyoruz. Şu anda açık büfe kahvaltı okulumuzda başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” dedi.

Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Kaman ise, açık büfe kahvaltının israfı önlediğini dile getirerek açık büfeye “İstediğinden İstediğin Kadar Ye!” sloganıyla başladıklarını söyleyerek, “Açık büfeyle ilgili memnuniyet anketleri uygulayarak, dönütler yoluyla çalışmalarımıza yön vereceğiz” şeklinde konuştu. 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın