KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Kasım 2025 Perşembe
°C

Yenibaşak'ta açık büfe dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullara gönderdiği talimat doğrultusunda Solhan Yenibaşak YİBO'da sabah kahvaltılarında, açık büfe uygulamasına geçildi.

Yenibaşak`ta açık büfe dönemi
07 MART 2011 PAZARTESİ 08:48
0
5278
0
AA aa

Öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullara gönderdiği talimat doğrultusunda, yatılı ilköğretim okullarında sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamaları devam ediyor. Daha önce Solhan YİBO'nun uygulamaya geçtiği açık kahvaltı dönemi, Yenibaşak YİBO'da da uygulanmaya başlandı.

Solhan ilçesinin beyaz bayraklı ve toplam kalitede kurum kategorisinde ilçe birincisi, il ikincisi okulu Yenibaşak YİBO, 14 Şubat 2011 tarihinde bu uygulamaya geçti.

Uygulamayla ilgili görüşlerine başvurulan Yenibaşak YİBO Müdürü Halit Yaman, “Açık büfe, çocuklara dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığını yaparak yaşayarak öğrenme imkânı sağladığından pansiyonlu okullarda çok önemli bir eksiği ortadan kaldırmıştır. Okulumuz öğrencileri bu sürece beklediğimizden çok daha hızlı uyum sağlamışlardır. Sürece geçiş aşamasında sabah kahvaltılarına idareci ve öğretmenler olarak bizler de katıldık ve öğrencilerimize sosyal öğrenme yolu ile rehberlik ettik. Bu ve benzeri gibi yollarla öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için elimizden geleni yapmalı ve onlara kendilerini rahat hissedeceği ortamlar hazırlamalıyız. Sabah kahvaltılarında en az sekiz çeşitle değişik besin gruplarını bir arada vererek öğrencilerimizin besin ihtiyacını en üst düzeyde karşılıyoruz. Şu anda açık büfe kahvaltı okulumuzda başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” dedi.

Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Kaman ise, açık büfe kahvaltının israfı önlediğini dile getirerek açık büfeye “İstediğinden İstediğin Kadar Ye!” sloganıyla başladıklarını söyleyerek, “Açık büfeyle ilgili memnuniyet anketleri uygulayarak, dönütler yoluyla çalışmalarımıza yön vereceğiz” şeklinde konuştu. 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.11.2025
14:19
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Akaryakıta zam geliyor! Depoları doldurmak için acele edin!
Motorinin litre fiyatına Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Depoları doldurmak için acele edin! İşte yeni zam miktarı ve diğer detaylar…
19.11.2025
12:50
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde dolandırıcılık operasyonu: 10 tutuklama
Nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik Bingöl merkezli 5 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.
19.11.2025
12:39
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Küçük bir dükkânda başlamışlardı şimdi tonlarca yufka üretiyorlar
Bingöl'de 5 yıl önce küçük bir dükkânda yufka üreten kadınlar, şimdilerde organize sanayi bölgesinde tonlarca üretim yapıp çevre illere gönderiyor.
19.11.2025
11:59
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Bingöl Kültür ve Turizm Müdürü görevden alındı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü Selahattin Yazar'ın görevden alındığı belirtildi.
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın