KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Yenibaşak'ta açık büfe dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullara gönderdiği talimat doğrultusunda Solhan Yenibaşak YİBO'da sabah kahvaltılarında, açık büfe uygulamasına geçildi.

Yenibaşak`ta açık büfe dönemi
07 MART 2011 PAZARTESİ 08:48
0
5696
0
AA aa

Öğrencilere kahvaltı yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın pansiyonlu okullara gönderdiği talimat doğrultusunda, yatılı ilköğretim okullarında sabah kahvaltılarında açık büfe uygulamaları devam ediyor. Daha önce Solhan YİBO'nun uygulamaya geçtiği açık kahvaltı dönemi, Yenibaşak YİBO'da da uygulanmaya başlandı.

Solhan ilçesinin beyaz bayraklı ve toplam kalitede kurum kategorisinde ilçe birincisi, il ikincisi okulu Yenibaşak YİBO, 14 Şubat 2011 tarihinde bu uygulamaya geçti.

Uygulamayla ilgili görüşlerine başvurulan Yenibaşak YİBO Müdürü Halit Yaman, “Açık büfe, çocuklara dengeli ve yeterli beslenme alışkanlığını yaparak yaşayarak öğrenme imkânı sağladığından pansiyonlu okullarda çok önemli bir eksiği ortadan kaldırmıştır. Okulumuz öğrencileri bu sürece beklediğimizden çok daha hızlı uyum sağlamışlardır. Sürece geçiş aşamasında sabah kahvaltılarına idareci ve öğretmenler olarak bizler de katıldık ve öğrencilerimize sosyal öğrenme yolu ile rehberlik ettik. Bu ve benzeri gibi yollarla öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için elimizden geleni yapmalı ve onlara kendilerini rahat hissedeceği ortamlar hazırlamalıyız. Sabah kahvaltılarında en az sekiz çeşitle değişik besin gruplarını bir arada vererek öğrencilerimizin besin ihtiyacını en üst düzeyde karşılıyoruz. Şu anda açık büfe kahvaltı okulumuzda başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” dedi.

Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Kaman ise, açık büfe kahvaltının israfı önlediğini dile getirerek açık büfeye “İstediğinden İstediğin Kadar Ye!” sloganıyla başladıklarını söyleyerek, “Açık büfeyle ilgili memnuniyet anketleri uygulayarak, dönütler yoluyla çalışmalarımıza yön vereceğiz” şeklinde konuştu. 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın