KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Yeraltı çarşısında işyerleri sular altında yeraltı çarşısında işyerleri sular altında

Bingöl Belediyesi tarafından pazarlık usulü bir firmaya verilen ve tapu ve benzeri birçok tartışma konusuyla uzun süre gündemde kalan Yeraltı Çarşısı'nda sorunlar bitmediği gibi 90 işyerinden 50 kadarı dolu, geri kalanı ise sular altında.

Yeraltı çarşısında işyerleri sular altında yeraltı çarşısında işyerleri sular altında
06 MART 2012 SALI 00:33
0
1679
0
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından pazarlık usulü yaptırılan ve 90 işyerinin bulunduğu pasajda şuan sadece 50 civarında esnaf kalıyor. Geri kalan işyerleri devamlı akan sudan dolayı kullanılamaz halde. Çarşının birkaç yılda harabeye döndüğünü belirten esnaf, "Başvurmadık yer gitmediğimiz yetkili kalmadı. Bize bunu reva görenlerden şikâyetçiyiz, hakkımızı helal etmiyoruz!" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Esnaf Büyük Umutlarla Taşınmıştı 

Çarşı esnafından Nazım Ayrı, esnafın büyük umutlarla buraya taşındığını ve birçoğunun borçlanarak dükkân aldığını belirtti. Çözümsüz kalan sorunlar nedeniyle esnafın emeğinin boşa çıktığını ifade eden Ayrı, muhatap bulamadıklarını dile getirerek, "Buranın hesabını kim verecek, nerede yetkililer! Hak hukuktan bahsedenler neredeler!" diyerek yetkililere sitem etti.

Dükkânlar Su Altında 

Bugünlerde sular altında kalarak harabe görüntüsü veren ve "Kiralık" ilanları yapıştırılan dükkanların hak sahiplerine 20 bin ile 40 bin avro bedelle satıldığını belirten Ayrı, "Çeşitli vaatler neticesinde vatandaş kandırılarak bu dükkanlar satıldı. 'Tapularınızı birkaç ay sonra vereceğiz' denildi. Ancak aradan 6 yıl geçmesine rağmen hala tapu dahi verilmedi" dedi.

"Geçmişte Yapılan Yanlışlar Örtbas Edilmesin" 

Yeraltı Çarşısı esnafı ve hak sahipleri, çözümsüz kalan yığınla sorun nedeniyle mağdur olduklarını dile getirerek şunları söylediler: "Yetkililere sesleniyoruz: geçmişte yanlış yapan yetkili ve sorumluların yaptığı yanlışları örtbas etmeyip yanlışlarını ortaya çıkarmalarını istiyoruz. Bunca esnafa yazık! Başta Valimiz olmak üzere tüm yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın