KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2026 Salı
°C

Yeşil ile ilgili çelişkili açıklamalar

'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım konusunda devlet kurumlarından gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, Susurluk skandalına adı karışan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını açıklarken, İstanbul Valisi Güler ise farklı konuştu.

Yeşil ile ilgili çelişkili açıklamalar
17 ŞUBAT 2006 CUMA 16:14
0
1999
0
AA aa
Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalışkan, İstanbul'da bir operasyon sırasında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın "kıl payı" elden kaçırıldığına ilişkin bir soruya, "Bu haberler tamamen asılsızdır" dedi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, Yeşil'in öldüğüne ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Çalışkan, Cerrah'ın bugün açıklama yapacağını belirterek, "Bizim kayıtlarımızda, devletin arşivlerinde şahsın öldüğüne dair bir bilgi ve belge yoktur" dedi. Bir gazetecinin, "Bu 'Yeşil' yaşıyor anlamına mı geliyor" şeklindeki sorusuna Çalışkan, "Evet. Yeşil bize göre yaşıyor, size göre nasıl?" dedi. Çalışkan, "Yeşil"in her yerde arandığını da sözlerine ekledi.

İsmail Çalışkan, dün Türkiye'ye gelen Hamas Lideri Halid Meşal'ın ziyareti hatırlatılarak "Hamas'ın niteliği nedir?" şeklindeki bir soru üzerine, konunun Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili olmadığını söyledi.


VALİ GÜLER: YAŞAYIP YAŞAMADIĞINA DAİR BİLGİ YOK



İstanbul Valisi Muammer Güler, ”Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmadığını, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon sırasında kendisiyle ilgili bir bilgiye de ulaşılamadığını bildirdi.

Vali Güler, 2-15 Şubat 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş operasyonlarına ilişkin Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesinde yapılan açıklamaya, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte katıldı.


İstanbul Valisi Güler, burada gazetecilerin “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'a ilişkin sorularını da yanıtladı.


Bazı gazetelerde “Mahmut Yıldırım'ın polisin elinden kaçtığına” ilişkin haberler çıktığını, ancak bu haberlerin kaynağının kendileri olmadığını ifade eden Güler, “Yeşil'in yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmamaktadır. Yaşayıp yaşamadığını biz de bilmiyoruz. Kamuoyunda öldüğü bilinen 'Yeşil'in son 10 yıldır yaşadığına dair bir bilgi yok” dedi.


Vali Güler, bir başka soru üzerine de, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve oğlu Murat Yıldırım'ın da gözaltına alındığı operasyonda, teknik takip ya da yürütülen çalışma sonucu Mahmut Yıldırım ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını sözlerine ekledi.

HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
24.02.2026
00:07
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolu Ekinyolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın