KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2025 Pazar
°C

Yeşil ile ilgili çelişkili açıklamalar

'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım konusunda devlet kurumlarından gelen açıklamalar kafaları karıştırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, Susurluk skandalına adı karışan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını açıklarken, İstanbul Valisi Güler ise farklı konuştu.

Yeşil ile ilgili çelişkili açıklamalar
17 ŞUBAT 2006 CUMA 16:14
0
1921
0
AA aa
Emniyet Genel Müdürlüğü Basın Sözcüsü İsmail Çalışkan, haftalık basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalışkan, İstanbul'da bir operasyon sırasında "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın "kıl payı" elden kaçırıldığına ilişkin bir soruya, "Bu haberler tamamen asılsızdır" dedi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın, Yeşil'in öldüğüne ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Çalışkan, Cerrah'ın bugün açıklama yapacağını belirterek, "Bizim kayıtlarımızda, devletin arşivlerinde şahsın öldüğüne dair bir bilgi ve belge yoktur" dedi. Bir gazetecinin, "Bu 'Yeşil' yaşıyor anlamına mı geliyor" şeklindeki sorusuna Çalışkan, "Evet. Yeşil bize göre yaşıyor, size göre nasıl?" dedi. Çalışkan, "Yeşil"in her yerde arandığını da sözlerine ekledi.

İsmail Çalışkan, dün Türkiye'ye gelen Hamas Lideri Halid Meşal'ın ziyareti hatırlatılarak "Hamas'ın niteliği nedir?" şeklindeki bir soru üzerine, konunun Emniyet Genel Müdürlüğü ile ilgili olmadığını söyledi.


VALİ GÜLER: YAŞAYIP YAŞAMADIĞINA DAİR BİLGİ YOK



İstanbul Valisi Muammer Güler, ”Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmadığını, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon sırasında kendisiyle ilgili bir bilgiye de ulaşılamadığını bildirdi.

Vali Güler, 2-15 Şubat 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş operasyonlarına ilişkin Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki yerleşkesinde yapılan açıklamaya, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte katıldı.


İstanbul Valisi Güler, burada gazetecilerin “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'a ilişkin sorularını da yanıtladı.


Bazı gazetelerde “Mahmut Yıldırım'ın polisin elinden kaçtığına” ilişkin haberler çıktığını, ancak bu haberlerin kaynağının kendileri olmadığını ifade eden Güler, “Yeşil'in yaşayıp yaşamadığına ilişkin bir bulgu bulunmamaktadır. Yaşayıp yaşamadığını biz de bilmiyoruz. Kamuoyunda öldüğü bilinen 'Yeşil'in son 10 yıldır yaşadığına dair bir bilgi yok” dedi.


Vali Güler, bir başka soru üzerine de, Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve oğlu Murat Yıldırım'ın da gözaltına alındığı operasyonda, teknik takip ya da yürütülen çalışma sonucu Mahmut Yıldırım ile ilgili bir bilgiye ulaşılamadığını sözlerine ekledi.

HÜRRİYET

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
13.09.2025
18:50
Sağlık Bakanı duyurdu:
Sağlık Bakanı duyurdu: '17 bin sağlık çalışanı daha alınacak'
Atama bekleyenlere müjde! Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu atamalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...
13.09.2025
18:33
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Hükümetten gelir arttırıcı yeni yol arayışı
Son dönemde konuşulan vergilere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, genel vergi oranlarına ilişkin bir değişikliğe olumlu bakmadıklarını, vergi artışı yapmadan gelirleri artırmanın yollarını arayacaklarını söyledi.
13.09.2025
18:02
Bingöl DEM Parti`den İHD ziyareti
Bingöl DEM Parti'den İHD ziyareti
Ormangören; 'Hep birlikte adalet ve barış mücadelesini sürdüreceğimiz bir alanda sorumluluğumuzun bilincinde olup, hukukun askıya alındığı bu süreçte dayanışma duygusuyla sessizlerin sesi olmaya devam edeceğiz' dedi.
13.09.2025
17:40
12 Bingölspor Ağrı`dan da lider döndü
12 Bingölspor Ağrı'dan da lider döndü
12 Bingölspor, ligin ikinci maçında deplasmanda konuk olduğu Ağrı 1970 Spor karşısında 1-2'lik skorla kazandı. Tek farkla 3 puanı hanesine yazdıran yeşil beyazlı ekip, liderliğini sürdürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın