KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Ygs'ye bingöl'den 8 bin 174 öğrenci katılacak

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) Bingöl'den 8 bin 174 öğrencinin katılacağını söyledi.

Ygs`ye bingöl`den 8 bin 174 öğrenci katılacak
29 MART 2012 PERŞEMBE 18:32
0
1172
0
AA aa

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi bir mesaj yayımlayarak hem öğrencilere hem de ailelerine önemli uyarılarda bulundu. Bingöl'de 8 bin 174 öğrencinin sınava gireceğini ifade eden Sarı, başta sınav merkezleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının üzerine düşen sorumluluğu gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Sarı, "Ortaöğretimden yükseköğretime geçiş sürecinde gerçekleştirilen YGS-LYS sınav bütününün I. Bölümü olan Yüksek Öğretime Geçiş sınavı, 01 Nisan 2012 Pazar günü ülke genelinde gerçekleştirilecektir. Eğitim sistemimizin bütün bileşenlerini dolayısıyla da her kesimi ilgilendiren YGS sınavının ilimizde sorunsuz tamamlanması en büyük dileğimizdir.

Başta sınav merkezleri olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları üzerine düşen sorumluluğu gerçekleştirmek üzere hazırlıklarını yaptılar" dedi.

 

Her sınavın bir başlangıç olduğuna vurgu yapan Sarı, "12 yıllık birikimlerinizi kullanacağınız sınav uygulamasının birinci aşaması yaklaştı. Her sınavın yeni bir başlangıç için fırsat olduğunu asla aklınızdan çıkarmayınız. Bütün çabalarınız gelecekteki hayatınıza yön vermenizi sağlayacak kazanımlarınızdır. Hedeflerinize varmak için bazı yapılması gerekenler var ve siz bunları biliyorsunuz. Neler yapacaklarınızı bir kez daha hatırlamakta yarar var. Öncelikle bugünden itibaren ders çalışmayı bırakmanızı öneririz bu sizin sınav düşüncesinden uzaklaşmanıza ve rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Artık sınavın yaklaştığı şu son günlerde sağlığınıza, beslenmenize ve uyku düzeninize özel önem gösteriniz. Çay, kahve, kola gibi uyarıcı özelliği olan maddeleri kullanmaktan kaçınınız. Sizi yoran faaliyetlerden ve gürültülü ortamlardan uzak durunuz. Sınavdan bir gün önce sınava gireceğiniz okulu ve salonu mutlaka görünüz. Sınav gecesi erken yatıp, uykunuzu tam olarak alınız. Sınav gününün sabahında normal bir kahvaltı yapınız. Sınav için yanınıza nüfus cüzdanınız ve sınav giriş belgenizi almayı unutmayın" diye konuştu.

 

Sınavın bilgiyi ölçtüğünü, kişiliği ölçmediğini hatırlatan Sarı, "Bu sınavı bir yaşam savaşı olarak görmeyin. Bu sınavlar sadece akademik bilgi birikiminizi, yorum gücünüzü ve süreyi doğru kullanma gücünüzü ölçecek. Sınavda ne kadar rahat olursanız bilgilerinizi o kadar rahat kullanabilirsiniz. 01 Nisan 2012 Pazar günü ilimizde yapılacak olan bu sınavda 8174 adayımıza bu sınav ve bundan sonra karşılaşacakları tüm sınavlarda başarılar diliyor, sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Öğrenci velilerine de uyarılarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, sınav öncesi ailelerde de stres yaşandığına değinerek, öğrencilerin sınavda daha başarılı olmaları için ailelerin hoşgörülü olmaları gerektiğinin altını çizdi. Sarı, "Her anne-baba için çocukları en değerli varlıklarıdır. Anne-babaların özellikle bu dönemden itibaren daha titiz ve dikkatli olmaları gerekmektedir. Çocukların planlı ve amacına yönelik ders çalışmasının yanında, anne ve babaların davranışlarının da çocuğun başarısında önemli etkisi bulunmaktadır

Bu nedenle sınav yaklaştıkça, anne babaların da stresleri artar, kaygıya kapılır, farkında olmadan çocuklarının sınav başarısını olumsuz etkileyecek söz ve davranışlarda bulunurlar. Çocuğunun kazanamayacağını düşünen bazı ebeveynler bu düşüncelerini farkına varmadan çocuklarına hissettirirler ve onların daha yoğun kaygı yaşamasına neden olurlar. Bu kaygı da öğrencilerin sınavda gerçek performanslarını sergilemelerini engeller. Bu süreçte aileye düşen görev çocuklarına karşı daha hoşgörülü ve daha dikkatli olmalarıdır. Unutmayalım ki, en güzel yakınlık sevgi bağıyla kurulan yakınlıktır. Gençlerimize ve size tüm yaşantınızda başarılar diliyor, saygılarımı sunuyor ve her şeyin hayırlısını diliyorum" şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın