KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Yılmaz: kriz evre değiştirdi

Küresel krizin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen, dünya ekonomisinin bir istikrar sağlayamadığına dikkat çeken Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Kriz evre değiştirdi” dedi.

Yılmaz: kriz evre değiştirdi
23 KASIM 2012 CUMA 07:25
0
1024
0
AA aa

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçesi üzerinde sunum yapan Bakan Yılmaz, kalkınma çalışmalarında hedeflerinin uzun vadeli olduğunu söyledi.

OECD ülkelerinde son 30 yılda alt ve üst gelir grupları arasındaki farkın giderek açıldığını anlatan Yılmaz, Türkiye'nin gelir eşitsizliği en çok azalan ülkelerin başında geldiğini söyledi. Küresel krizin üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen dünya ekonomisinin henüz bir istikrar sağlayamadığına vurgu yapan Yılmaz, "Kriz evre değiştirdi" diyerek şöyle devam etti:

"Son 2 yılda kaydedilen ortalama yüzde 8,8 oranındaki büyümeyle Türkiye dünyada krizden başarıyla çıkan sayılı ülkeler arasında yer aldı. Ekonomide yurt içi ve dış talep arasında yeniden dengelenme süreci yaşanmıştır. Yılın son çeyreğinde yurt içi talepte öngörülen canlanmayla yılın tamamında GSYH büyümesinin yüzde 3,2 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. 2011 yılının aynı dönemine göre; tarım dışı işsizlik oranı 0,6 puan azalarak yüzde 11,3'e, genç nüfusta işsizlik oranı ise 1,4 puan azalarak yüzde 17,2'ye gerilemiştir. İstihdam olanaklarındaki iyileşmenin devam etmesiyle, 2012 yılının tamamında işsizlik oranının yüzde 9'a gerilemesini beklemekteyiz. İhracatta ülke ve pazar çeşitlenmesine gidilerek AB ülkelerindeki ekonomik sorunlara rağmen başarılı bir performans ortaya konuldu. Bunun sonucunda cari açık önemli miktarda azaldı. 2011 yılında 77 milyar dolar olarak gerçekleşen cari işlemler açığı, 2012 yılı Eylül ayında yıllandırılmış olarak 55,8 milyar dolara geriledi. 2012 yılı Ocak-Eylül döneminde dış ticaret açığı, bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 23 azaldı. Dış ticaret açığındaki azalma enerji ve altın ticareti hariç tutulduğunda yüzde 32'ye ulaştı. 2011 yılında yüzde 10 olarak gerçekleşen cari işlemler açığının GSYH'ya oranının, OVP'de 2012 yılı sonunda yüzde 7,3'e ineceği tahmin edilmektedir." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın