KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Kasım 2025 Pazar
°C

Yıpranma hakkı basın kartına bağlanmamalı

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, gazetecilerin emeklilikte kazandıkları yıpranma hakkının, basın kartı şartına bağlanmaması gerektiği vurgulandı.

Yıpranma hakkı basın kartına bağlanmamalı
18 EKİM 2020 PAZAR 17:35
2
1570
5
AA aa

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmud Arda, gazetecilerin yıpranma hakkından yararlanmasını basın kartı şartına bağlanmasına tepki gösterdi.

Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arda: " Anayasa Mahkemesinin “basın çalışanlarının yıpranma hakkına ilişkin” aldığı karar gereği, 14 Kasım 2020 tarihine kadar, gazetecilerin fiili hizmet süresi zammından yararlanabilmesi için yasama organının “kanuni” düzenleme yapması gerekmektedir. Bu düzenleme su an komisyondadır. Ancak bu haliyle, yıpranma hakkından yararlanmak basın kartı şartına bağlanmaktadır" dedi.

Arda, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak, gazetecilik mesleğinin basın kartı sahibi koşuluna bağlı olmadan yapılan ağır ve tehlikeli bir iş olarak kabul edilmesini, 5953 sayılı yasa (meslek çalışanlarınca bilinen 212 sayılı yasaya ) tabi görev yapan gazetecilerin anayasal sosyal güvenlik hakkının sonucu olan fiili hizmet süresi zammının basın kartı koşusuna bağlanmadan geri verilmesini istiyoruz. Aksi halde meslektaşlarımızın yaşayacağı hak kaybı, emeklerinin gasp edilmesi anlamına gelecektir.

Anayasa mahkemesi kararının ardından doğacak hukuki boşluğun doldurulması amacıyla yapılacak çalışmanın, hak kaybına yol açmadan sonuçlanmasını ve 5953 sayılı yasa kapsamında görev yapan tüm meslektaşlarımızın yıpranma hakkından yararlanmasını diliyoruz."

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63450)
19 Ekim 2020 Pazartesi 18:10
Bingöl'de gazeetcilik var mı? Vallahi üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.Her şeyden önce kendinizi yenileyin.Bir de haberi yazarken lütfen toplum yararını gözetin aslında bu sizin varlık nedeniniz.Bunu size hatırlatmak da kötü ama neylersin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63431)
19 Ekim 2020 Pazartesi 08:26
çok ilginç be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63416)
19 Ekim 2020 Pazartesi 00:37
Ya basın nerde biz göremiyoruz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_63406)
19 Ekim 2020 Pazartesi 00:03
Bu mevsimde Armut toplanmaz Mahmud bey
14.11.2025
15:09
Bingöl`de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezinde Randevu Sistemi Başladı
Bingöl'de vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha hızlı ve planlı şekilde ulaşabilmesi için Aile Hekimlikleri ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde dijital randevu sistemine geçildi.
14.11.2025
12:58
Bingöl`de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl'de 14 Kilo Skunk Ele Geçirildi: 5 Şüpheli Gözaltında
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 14 kilo 350 gram skunk maddesinin ele geçirildiğini ve 5 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.11.2025
12:02
Bingöl`de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Bingöl'de uyuşturucu ve hırsızlık suçluları yakalandı
Uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve yaralama suçlarından kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine teslim edildi.
14.11.2025
11:25
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
ÖSYM, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu
Hangi sınav ne zaman? ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2026 yılı sınav takvimini duyurdu.
14.11.2025
11:20
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Sürücüler dikkat! Zorunlu kış lastiği uygulaması başlıyor
Kış lastiği uygulaması bu yıl iki hafta erkene çekilerek 15 Kasım'da başlayacak. Yeni düzenlemeyle, ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 15 Nisan'a kadar sürecek. Şehirlerarası yollarda yolcu ve yük taşımacılığı yapan otobüs, kamyon, minibüs, çekici, tanker ve hafif ticari araçlar bu kapsama giriyor. Peki kurala uymayanlara ne kadar ceza kesilecek? Kış lastiğinin ne gibi faydaları var? İşte detaylar...
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın