KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Yumurtayı sakın bunlarla birlikte yemeyin!

Birçok faydası olduğu bilinen yumurta, özellikle kahvaltılarda sık sık tüketiliyor. Ancak yumurta bazı gıdalarla tüketildiği zaman faydasının aksine zararı da olabiliyor.

Yumurtayı sakın bunlarla birlikte yemeyin!
12 EYLÜL 2022 PAZARTESİ 13:39
0
4370
0
AA aa

İçeriğinde birçok mineral ve vitamin olan yumurta, sabah kahvaltılarının vazgeçilmesi bir besin olarak tüketiliyor. Ancak yumurta, tüketilirken içerisinde sodyum olan gıdalarla tüketilmesi halinde bazı durumlarda faydasının aksine vücuda zarar da verebiliyor.

İşlenmiş gıdalarla yumurta tüketmek

Bilhassa bir restorana gittiğinizde sipariş ettiğiniz yumurta çoğu zaman sizin için sağlıklı olacağına bilhassa zararlı bir şekilde servis edilir. Yumurtanın yanında buna pastırma ve sosis gibi tuzlu etler ve patates kızartması gibi tuzlu yiyecekler de dahildir. Yumurta başlı başına diyetinize ekleyebileceğiniz sağlıklı bir besindir. Bununla birlikte yanında yedikleriniz doymuş yağ, sodyum ve diğer zararlı gıdalar açısından ciddi derecede yüksek olabilir.

Pastırma ve sosis gibi kahvaltıda tüketilen et çeşitlerini yemek çok fazla yağ ve sodyum almanıza sebep olabilir. Örnek olarak 2020-2025 yılları arasında Amerikalılar için hazırlanan beslenme rehberine göre alınması gereken günlük sodyum değeri 2.300 miligramdır. Fakat sadece bir dilim pastırma bile başlı başına 115 miligram sodyum içererek ve günlük almanız gereken değerinizin yüzde5'ine eşittir. İlk olarak bu rakam küçük görünse de, restoranlar tabakta iki ila üç (belki daha fazla) dilim pastırma servis etmektedir. Bu, bir öğünde çok fazla sodyum almanız anlamı taşıyor demektir. Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyuma içerir ve bu da günlük değerinizin yüzde34'ü kadardır.

Tükettiğiniz yağ miktarı da göz önüne alındığında, doymuş yağdan alacağınız kalorileriler günlük alımınızın yüzde10'una veya 2.000 kalorilik bir diyet için 20 gram eşdeğeri ile sınırlandırmanız tavsiye edilir. Bir dilim pastırma, günlük almanız gereken değerin yarısından fazlası olan yaklaşık olarak 12.6 gram doymuş yağ içerir.

Yumurtanın faydalarından yararlanmak için

İşin esası tabağınıza ne koyduğunuza dikkat etmektir. Böylece yumurtaların sağladığı tüm faydalardan mümkün olduğunca yararlanabilirsiniz. Eğer tabağınıza zararlı olduğunu bildiğiniz yiyecekleri eklerseniz yumurtanın faydalarını da etkisiz hale getirmiş olursunuz.

Avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzeler

Fakat bu yumurtaları tek başına yemeniz gerektiği anlamı taşımıyor. Daha doyurucu bir tabak hazırlamak için sağlıklı besin değerlerine sahip çeşitli yiyecekleri de öğününüze eklemenizde hiçbir zarar yoktur. Sabahları yumurta tüketirken yanında avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzeler gibi sizin için sağlıklı yiyecekler ile birlikte tükettiğinizden emin olabilirsiniz.

 

Kaynak: İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın