KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Yurt dışında okuyan öğrenciye burs

YURTKUR, 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs vermeye başlayacak.

Yurt dışında okuyan öğrenciye burs
27 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:42
0
2151
0
AA aa

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, ''2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs verilmeye başlanacaktır'' dedi.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Toplantıda yaptığı konuşmada Albayrak, 25 Kasım'da çıkan YURTKUR ile ilgili kanunu anımsatarak, bu kanunun yurt dışında yükseköğrenim gören Türk çocuklarına burs, öğrenim imkanı getirdiğini belirtti.

Albayrak, ''2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs verilmeye başlanacaktır'' dedi. Albayrak, durumlarına göre, ihtiyaç sahiplerine burs verileceğini belirterek, geri kalan bütün öğrencilere ise öğrenim kredisi verileceğini söyledi. Albayrak, ülkelerin şartlarına göre verilecek öğrenim kredisi miktarının belirleneceğini söyledi.

KKTC'de üniversitede okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin yazları Türkiye'deki bütün yurtlardan tatil boyunca yararlanabileceklerini karara bağladıklarını ifade eden Albayrak, ''1000 öğrencinin üzerinde Türk öğrenci bulunan ülkelerde yurt açma planlarımız vardır. Önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz. İlk etapta Londra, KKTC, Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya'da yapacağımız incelemeler neticesinde, buradaki öğrencilerimizi tespit edeceğiz ve bu bağlamda bu çocuklarımıza burs, öğrenim kredisi ve yurt imkanlarını sağlamaya çalışacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenci varsa YURTKUR bu gencimizin imdadına yetişecektir'' diye konuştu.

''Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışıyor''
KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Çavuşoğlu da KKTC'de okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs ve öğrenim kredisi verilmesinin önemine değinerek, bu öngörüyü ortaya koyan ve açılımı yapan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, YURTKUR Genel Müdürü Albayrak'a teşekkür etti.

Bu uygulamanın KKTC'deki Türk öğrenci akışını artıracağına işaret eden Çavuşoğlu, tatil boyunca öğrencilere Türkiye'deki yurtları kullanma imkanı verilmesinin onlara büyük imkan tanıyacağını belirtti.

Türkiye dışında yurt açılması konusuna da değinen Çavuşoğlu, bunun muhteşem bir fikir olduğunu ifade etti. Bu yurtların biran önce hayata geçmesini istediklerini belirten Çavuşoğlu, ''Bizim 1000'in üzerinde öğrencimiz Londra'da eğitim görüyor. Öğrencilerin en büyük sıkıntısı barınma imkanları ve beslenmedir. YURTKUR'un böyle bir yurt açması Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devlete yakışıyor. Bu büyüklükle örtüşüyor'' diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın