KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Yurt dışında okuyan öğrenciye burs

YURTKUR, 2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs vermeye başlayacak.

Yurt dışında okuyan öğrenciye burs
27 OCAK 2011 PERŞEMBE 08:42
0
2133
0
AA aa

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, ''2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs verilmeye başlanacaktır'' dedi.

KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu başkanlığındaki heyet, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı makamında ziyaret etti.

Toplantıda yaptığı konuşmada Albayrak, 25 Kasım'da çıkan YURTKUR ile ilgili kanunu anımsatarak, bu kanunun yurt dışında yükseköğrenim gören Türk çocuklarına burs, öğrenim imkanı getirdiğini belirtti.

Albayrak, ''2011-2012 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışında okuyan Türk öğrencilere öğrenim kredisi ve burs verilmeye başlanacaktır'' dedi. Albayrak, durumlarına göre, ihtiyaç sahiplerine burs verileceğini belirterek, geri kalan bütün öğrencilere ise öğrenim kredisi verileceğini söyledi. Albayrak, ülkelerin şartlarına göre verilecek öğrenim kredisi miktarının belirleneceğini söyledi.

KKTC'de üniversitede okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerin yazları Türkiye'deki bütün yurtlardan tatil boyunca yararlanabileceklerini karara bağladıklarını ifade eden Albayrak, ''1000 öğrencinin üzerinde Türk öğrenci bulunan ülkelerde yurt açma planlarımız vardır. Önümüzdeki haftadan itibaren çalışmalarımıza başlıyoruz. İlk etapta Londra, KKTC, Kazakistan, Kırgızistan ve Almanya'da yapacağımız incelemeler neticesinde, buradaki öğrencilerimizi tespit edeceğiz ve bu bağlamda bu çocuklarımıza burs, öğrenim kredisi ve yurt imkanlarını sağlamaya çalışacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenci varsa YURTKUR bu gencimizin imdadına yetişecektir'' diye konuştu.

''Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışıyor''
KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Çavuşoğlu da KKTC'de okuyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine burs ve öğrenim kredisi verilmesinin önemine değinerek, bu öngörüyü ortaya koyan ve açılımı yapan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, YURTKUR Genel Müdürü Albayrak'a teşekkür etti.

Bu uygulamanın KKTC'deki Türk öğrenci akışını artıracağına işaret eden Çavuşoğlu, tatil boyunca öğrencilere Türkiye'deki yurtları kullanma imkanı verilmesinin onlara büyük imkan tanıyacağını belirtti.

Türkiye dışında yurt açılması konusuna da değinen Çavuşoğlu, bunun muhteşem bir fikir olduğunu ifade etti. Bu yurtların biran önce hayata geçmesini istediklerini belirten Çavuşoğlu, ''Bizim 1000'in üzerinde öğrencimiz Londra'da eğitim görüyor. Öğrencilerin en büyük sıkıntısı barınma imkanları ve beslenmedir. YURTKUR'un böyle bir yurt açması Türkiye Cumhuriyeti gibi büyük bir devlete yakışıyor. Bu büyüklükle örtüşüyor'' diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
29.07.2026
20:42
‘Arı kovanları ateşe verildi` iddiası
'Arı kovanları ateşe verildi' iddiası
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
29.07.2026
20:40
Gümüşlü`de Arazi Yangını Paniği
Gümüşlü'de Arazi Yangını Paniği
İtfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesiyle alevler büyümeden söndürüldü
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın