KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Haziran 2025 Pazar
°C

Yurtta yağış bereketi

Son 1,5 aydaki yağış miktarı mevsim normallerine göre yüzde 52 oranında arttı. Buna göre, son 1,5 ayda ülke genelinde metrekareye 129,8 milimetre yağış düştü. Bölge bölge yağış oranları

Yurtta yağış bereketi
28 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 14:38
0
1131
0
AA aa

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayhan, son 1,5 aydaki yağış miktarının mevsim normallerine göre yüzde 52 oranında arttığını bildirdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kayhan, Küresel Isınmanın Etkileri ve Su Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi konusunda kurulan Meclis Araştırması komisyonuna ''İklim Değişikliği ve Kuraklık Analizi'' konulu sunum yaptı.

Kayhan, sunumunda son 1,5 ayda ülke genelinde meydana gelen yağış artış oranları hakkında bilgi verdi. Buna göre, son 1,5 ayda ülke genelinde metrekareye 129,8 milimetre yağış düştü. Normal yağış değerine (metrekareye 85,4 milimetre) göre yüzde 52 oranında artış oldu.

Yağış oranlarında normale göre, Ege Bölgesi'nde yüzde 156, İç Anadolu Bölgesi'nde yüzde 88, Karadeniz Bölgesi'nde yüzde 52, Marmara Bölgesi'nde yüzde 41, Akdeniz Bölgesi'nde yüzde 41, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 22 artış meydana geldi. Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki yağış oranı ise yüzde 50 azaldı. Ege Bölgesi'nde son 1,5 ayda metrekareye 165,1 milimetre, Karadeniz Bölgesi'nde 217,8 milimetre, Akdeniz Bölgesi'nde 136,6 milimetre, Marmara Bölgesi'nde 132,4 milimetre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 95,6 milimetre, İç Anadolu Bölgesi'nde 82,4 milimetre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 33,6 milimetre yağış düştü. Kayhan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin geçen yıl metrekareye 167,2 milimetre yağış aldığını anımsatarak, bu nedenle yağış azlığının önemli bir sıkıntıya neden olmayacağını vurguladı.



Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.05.2025
21:38
Bingöl`de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
30.05.2025
21:30
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Bingöl'de bir evde yapılan aramada ilaç kutuları ile çamaşır makinesindeki çoraplara zulalanmış halde kokain maddesi ele geçirildi.
30.05.2025
21:29
Bingöl`de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 bin 763 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
30.05.2025
14:48
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
'Kiralar fahiş seviyelere ulaşmış, vatandaşlarımız barınma kriziyle boğuşmaktadır' diyen HÜDAPAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Solhan'da 196 konut planlanırken, yapı stoku daha zayıf ve ihtiyacı daha fazla olan Genç'te bu sayı sadece 150 olarak belirlenmiş, o da henüz ihaleye çıkmamıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Artık oyalayıcı açıklamalara değil, net adımlara ihtiyaç vardır.'
30.05.2025
14:20
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Bingöl Kiğı'da dün saat 21.14'te 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sonrası olumsuz bir gelişme yaşanmazken Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin ne anlam ifade ettiğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Görür, bölgedeki son depremi de hatırlatarak 'Bu deprem stres alanında değişime ve stresin artmasına neden olabilir' ifadelerini kullandı.
30.05.2025
13:27
İBAN ile para gönderme artık değişti!
İBAN ile para gönderme artık değişti!
Mobil bankacılıkta yeni dönem başlıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil bankacılığın kullanımı da arttı. Bankalar hem güvenliği hem de kullanıcı konforunu artırmak için uygulamalarına 'Ödeme İste' gibi yenilikçi bir özellik entegre etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın