KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Yüzde 11 oranında bir teklif gelmeliydi

Hükümetin yaptığı 3+3 zam teklifine tepkiler giderek artıyor, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kızılboğa, “Hükümetin yaptığı bu teklifinin hiçbir ekonomik tutarlılığı yoktur. Eğer hükümet memuru enflasyona ezdirmemek adına bir teklif sunmak istiyorsa, Türkiye’de yıllık enflasyon yüzde 11 çıktı. Bu oranda bir teklif gelmeliydi” dedi.

Yüzde 11 oranında bir teklif gelmeliydi
16 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA 01:28
0
1287
1
AA aa

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Salih Kızılboğa, hükümetin zam teklifine yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. 

Toplu sözleşme toplantısında hükümetin memura zam teklifinin 2012 için yüzde 3+3, 2013 için yüzde 2+3 olduğunu hatırlatan Kızılboğa, bu teklifin ekonomik tutarlığının olmadığını söyledi. 

Böylesine bir teklifi yaparken yüzleri nasıl kızarmadı açıkçası merak ediyoruz” diyen Kızılboğa: “Böyle bir teklifi hazırlarken memuru 5 aydır zamsız maaş mahkûm etmenin utancını da hiç yaşamadıkları bunu hiç umursamadıkları belli oluyor. Hükümetin yaptığı bu teklifinin hiçbir ekonomik tutarlılığı da yoktur. Eğer hükümet memuru enflasyona ezdirmemek adına bir teklif sunmak istiyorsa, Türkiye'de yıllık enflasyon yüzde 11 çıktı. Bu oranda bir teklif gelmeliydi. Türkiye'nin büyüme hızı ve bunun memura yansıtılması gibi teklif sunulsaydı. O zaman teklif Türkiye'nin büyüme hızı olan yüzde 8,5 olmalıydı. Memura zam teklifi belirlenirken yapılan zamlar dikkate alınsaydı son bir yılda doğalgaza yüzde 34, Benzine yüzde 23, elektriğe yüzde 19 zam yapıldı. Yumurta yüzde 52, tavuk eti yüzde 38, deterjan yüzde 27 zamlandı. O zaman teklif de bu zamlara göre yapılmalıydı. Ortada böyle bir ekonomik tablo varken hükümetin sunduğu yüzde 3'lük teklifin hiçbir ekonomik tutarlılığı yoktur. Bu yüzde 3'lük teklif ekonomik değil, hükümetin memura reva gördüğü zulmün habercisidir. Ekonomiden uzak, insani ve vicdani olmayan böyle bir teklifin müzakeresi bile olamaz. Bu teklifi Hükümetin adil gelir paylaşımı iddiasıyla asla örtüşmeyen bir tekliftir. Bu teklifin her kelimesini red ediyoruz. Hiç kimse emeklilerle birlikte 5 milyon insanı aileleriyle birlikte 20 milyon insanı yok sayamaz. Hiçbir hükümetin oy oranı yüzde 100 dahi olsa 20 milyon insanı görmezden gelme hakkı asla olamaz. Bu teklifin üzerine yapılacak göstermelik iyileştirmeler memurun derdine deva değildir. Hükümet bu teklifini geri çekmeli ve ekonomik gerçekleri, yapılan zamları ve enflasyonu dikkate alarak bir teklif getirmelidir” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ALENGİRLİ (@Misafir_8527)
18 Mayıs 2012 Cuma 01:04
yaşşşaaaa be senn... :)))
I LOVE YOU BAŞKAAANNNN...
I LOVE YOU BAŞKAAANNNN.....
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın